next: 3514
prev: 3512
Nyhet fra kvadraturen: Offisiell åpning av Torvet!

Offisiell åpning av Torvet!

Onsdag 16.august

Kristiansand kommune inviterer:

FOLKEFEST ONSDAG 16. AUGUST – OFFISIELL ÅPNING AV TORVET og TORVET PARKERING!

STED: TORVET i Kristiansand.

For aller første gang rigger vi et fulltallig Kristiansand symfoniorkester utendørs på Torvet, med solist Helene Bøksle. Hele dagen blir det konserter og arrangementer for store og små! 

PROGRAM:

10.00 - 11.30: Barneaktivitet for barnehagebarn – Underholdning av Superbandet ved Stein Roger Sordal, Askil Holm og Bjarne Severinsen. Samt forestilling med Baldrian og Musa (Paviljongen).

15.00 - 15.30: Trekkspillmusikk fra vår vennskapsby Münster (Paviljongen)

16.00 - 16.30: Skrimmel Skrammel (Paviljongen)

17.00 - 17.15: Drilloppvisning Tveit Union

17.30 - 18.00: Konsert med I am K (Paviljongen)

18.00 - 18.30  Konsert Oakland Rain konsert (Paviljongen)

19.00 - 19.10: Offisiell åpning v/Ordfører Harald Furre (Storscenen)

19.10 - 20.30: KSO og Helene Bøksle (Storscenen)

SUPERBANDET: Lokalt band som holder konserter for barn. Består av Askil Holm - Vokal, mandolin & kazoo, Stein Roger Sordal - Vokal & gitar samt Bjarne Severinsen - Vokal & bass.

BALDRIAN OG MUSA: Opplev en rendyrket dukketeaterforestilling hvor det skapes en verden der det umulige blir mulig; naturlovene oppheves og " ..ingen vet hvilken vei eplene faller" Fantasien er drivkraften, og det hverdagslige blir fantastisk. Stikkord er: Overraskelse - humor - spenning. Det er altså Baldrian og Musa det er snakk om. De lever sitt liv innenfor rammen av en " klassisk dukketeaterscene". Dukkene er likevel ikke døve for publikums reaksjoner, som ofte er både direkte og høylydte. " Giert Werring beveger dukkene sine lekende og smidig, og har alltid plass til å flette barnas kommentarer inn i historien"; (Randi Berge Svendsen - Fædrelandsvennen).

SKRIMMEL SKRAMMEL: Norsk musikalsk eventyrserie for barn på tretten episoder som gikk på NRK. Det handler om fem gutter (Kim Arne Hagen, Morten Bergheim, Hans Petter Moen, Anders Kjepperud og Kjærand Moe) som kommer til det hemmelige og fantastiske stedet som kalles for Skrimmel Skrammel. Skrimmel Skrammel er en magisk lekeverden, og her finnes blant annet det mystiske orakelet Mr. Mysterioso. Orakelet kan ofte hjelpe gutta, men da må de synge og det kan ikke være en hvilken som helst låt framført på hvilket som helst vis.

I am K: Hard kontant rock, melodisk pop og røff elektronika i en eklektisk blanding – I am K er lyden av et band i 2017, virtuost og uten sjangerbegrensninger. Bandet er en enhet av fem unike musikalske personligheter som fant hverandre på universitetet i Kristiansand, Norges fremste utdanning innen pop, rock og elektronisk musikk. Der innledet de et musikalsk kjærlighetsforhold som var så tett at medstudentene bare måtte be dem pent om å finne seg et eget øvingsrom. Ut av rommet kom de med en musikalsk baby med horn og englevinger, forløst av superprodusent Christer Cederberg. I følge NRK P3 er de ett av fem band som kommer til å lykkes i løpet av året og internasjonale Clash Magazine tror de kommer til å ha en «Europe wide hit record» i løpet av de neste årene. Høsten 2017 kommer debutalbumet endelig til verden.

OAKLAND RAIN: To 20 år gamle tvillingsøstre. To samfunnsengasjerte rødtopper. To låtskrivere. Med fargerike lyriske bilder, mystiske klang- mønstre og inspirasjon tilbake til et ærlig og kritisk roots- preg, baner Oakland Rain sin egen vei inn i pop- sjangeren. Klare melodier tar tydelig sin plass i et lydbilde ellers preget av Norden. Det siste året har bestått av hyppig turnering i Europa og USA, radio- debut i Storbritannia og USA, samt plass på Fædrelandsvennens liste over artister å følge med på fremover. Avisen omtalte bandets debut- EP som en sensasjon, og med en aktiv festivalsommer i 2015, uttalte Skral Festival at bandet har kommet for å bli. Oakland Rain har huset store norske festivaler som Palmesus, Skral, Trondheim Calling og Sørveiv, og i mars spilte bandet på Bylarm 2017. De har stått på samme scener som Kygo, Honningbarna og AURORA, og har varmet opp for blant andre Gabrielle, Lissie (USA), Jonas Alaska, Bjørn Eidsvåg, Monica Heldal og Moddi.

KRISTIANSAND SYMFONIORKESTER (KSO): Profesjonelt symfoniorkester i Kristiansand med ca. 70 heltidsansatte musikere. Direktør i KSO er Stefan Sköld. Kristiansand Symfoniorkester har hatt dagens form siden 2003, etter fusjonen mellom Kristiansand Kammerorkester og det nedlagte Forsvarets Distriktsmusikkorps Sørlandet. Siden 2012 har KSO holdt sine fleste av sine konserter i Kilden, Kristiansands konsert- og teaterhus, og har aldri hatt konsert på Torvet tidligere.

HELENE BØKSLE: Helene Bøksle (født 1. april 1981 på Frydnes i Harkmark i Mandal), skriver det meste av materialet sitt selv, i en blandingsjanger mellom folkemusikk, pop og folkrock. Hun fikk sitt store gjennombrudd i 2009 med juleplata Det hev ei rose sprunge som solgte til platinaplate, til tross for at den ikke ble markedsført. Hun har også ved flere anledninger sunget sammen med Bjørn Eidsvåg, Kurt Nilsen, Secret Garden og Vamp. Denne kvelden er hun solist sammen med KSO.

Samarbeidspartnere:

KRISTIANSAND KOMMUNE – SPAREBANKEN SØR – KSO - KILDEN - TORVET PARKERING - KVADRATURFORENINGEN

Facebook arrangement: Meld deg på her: https://www.facebook.com/events/1967745626804157

Offisiell åpning av Torvet!