Kontakt

Kvadraturen i Kristiansand AS
(Kvadraturforeningen).

Daglig leder:
Heidi Sørvig
Mobil: 480 37 152
heidi (@) kvadraturen.no

 

Postadresse:
Kvadraturen i Kristiansand AS,
Dronningensgate 2A, 4611 Kristiansand
Telefon: 38 02 44 11
post (@)kvadraturen.no

 

Hendvendelser gavekort:

Send e-post til post (@) kvadraturen.no.  

Bli medlem

Registrer din virksomhet her

KVADRATUREN– selve betegnelsen på Kristiansand sentrum.

Kvadraturforeningen er både en medlemsorganisasjon og et markedsselskap for å sikre en fremtidsrettet byutvikling til glede for våre kunder. Vårt unike fortrinn er et stort antall nisje – og kjedebutikker med nærhet til genuine bykvaliteter som kulturliv, uteliv, festivaler, restauranter, Bystranda, byhistorie, praktfulle bygg, frisk luft og en herlig atmosfære.
Per i dag representer vi over 300 medlemmer som har det fellesskap at alle er forretningsdrivende innenfor Kvadraturen (Kristiansand sentrum), dog fordelt i en rekke forskjellige bransjer. Kvadraturforeningen ble etablert i 1987, og har i dag en medlemsmasse på ca 90 % av byens butikker, kontorer, cafeer og restauranter. Selskapet benytter all inntjening til markedsføring av sentrumsrelaterte opplevelser og handel.

Målet er at sentrum klarer å fremstå som ett felles handleområde, med mangfold, kulturtilbud og gourmet som en viktig del av dette. Videre betyr dette at flere kunder velger KVADRATUREN som sin møteplass som gjenspeiles i større omsetning i den enkelte butikk og virksomhet.

OFFISIELT TALSRØR: Kvadraturforeningen er et offisielt talsrør for våre medlemmer, og er deltakende i alle reguleringsplaner, sentrale og lokale politiske høringer, samt et samordnet interessesenter for investorer, media og offentlige myndigheter.

MARKEDSPLAN: Kvadraturforeningen utvikler og gjennomfører en årlig markedsplan for hele sentrum. Vi gjennomfører markedstiltak som Handelens Dag, markedskampanjer en gang per måned, Juleavis/program, utgivelse av BYLIV magasin, kalenderoppdateringer, finansiering av Blomsterbyen, julebelysning m.m.
I de 5 siste år har vi blant annet utviklet og gjennomført store konsepter som ”JULEBYEN”, ”SOMMERBYEN”, som er blitt dokumenter som særs viktig konsepter for å trekke folk til sentrum. Alt dette videreutvikler vi inn i årene fremover.

MARKEDSFØRING: Kvadraturforeningen utvikler og markedsfører årlig en felles profilmarkedsføring for sentrum, slik at kunden opplever Kvadraturen som et attraktivt sted for shopping, kultur og matopplevelser. Som en del av dette er samarbeidsavtalen og annonseringspakken med Fædrelandsvennen, samt drift av webportalen "www.kvadraturen.no", Kalenderen Hva Skjer, og Facebooksiden: "Hva Skjer i Kristiansand".

MEDLEMSFORDELER: Kvadraturforeningen sikrer våre medlemmer vesentlige rabattordninger gjennom en samarbeidsavtale med Fædrelandsvennen. Deltakelse i Kvadraturens gavekort og Handelens Dag er også forbeholdt medlemmer. 

GAVEKORT: Kvadraturforeningen markedsfører, selger og administrerer Kvadraturens gavekort som kan benyttes på over 250 brukersteder. Årsomsetning på dette er p.t ca 25 millioner kroner.

INFORMASJON, PÅVIRKNING OG KOMPETANSE: Vi sikrer viktig informasjon til våre medlemmer angående reguleringer og kampanjevirksomhet, samt at vi er en servicebedrift for din virksomhet. I tillegg inviteres våre medlemmer til medlemsmøter og markedsundersøkelser, hvor medlemmer påvirker den retning man ønsker vi skal jobbe med for byen.

VISJON:
" Kvadraturen - Norges mest opplevelsesrike sentrum". Mer å by på!

FORRETNINGSIDE:
"Kvadraturforeningen skal sikre at Kvadraturen forblir Sørlandets største regionsenter for detaljhandel, restauranter, opplevelser og kontorer".

STYRET 2018:

Kjetil Hodne, Geheb, styreleder
Unni Mesel, Aquarama, styremedlem
Tom Bredesen, Skeiegruppen, styremedlem
Håvard Solum, Scandic Bystranda, styremedlem
Lars Myrvold, Berge Libris, styremedlem
Monica Lidi, Drømmeplassen, styremedlem
Anne Danielsen, Oliviers & Co, varamedlem
Anne Grethe B. Austeid, VIC, varamedlem

Daglig leder: Heidi Sørvig

 

BLI MEDLEM – gratis prøvemedlemsskap*

Skal sentrum lykkes er vi helt avhengig av et tett samarbeid mellom byens aktører. Sammen er vi sterke. Vi må i fellesskap skape opplevelser og aktiviteter, samt sikre tiltak for at boliger, kontorer og nye virksomheter tilføres Kvadraturen. Vi håper din virksomhet ser verdien i overnevnte arbeid og betingelser.

HVA KOSTER DET?

Vår kontingent / markedstilskudd varierer etter din nettoomsetning og bransje, men for å gi deg et bilde så er normaltilskuddet til en butikk ca 0,23 % av virksomhetens nettoomsetning, etter en vedtatt trappemodell. Det finnes særavtaler for kontorvirksomheter, banker, restauranter og dagligvare. Spør oss gjerne om et medlemstilbud.

Eksempel: Dersom din butikk omsetter for NOK 4 millioner (netto) per år, så betyr dette en årskontigent på NOK 9.000 + mva, som dekker din egenandel til Sommerbyen, blomsterprakten i sentrum, Handelens Dag, julegaten i Markens, Julebyen osv. I praksis betyr dette kr 540 per måned*! (*etter skattefradrag).

Da er man sikret et fullverdig medlemskap med våre omfattende rabattavtaler i Fædrelandsvennen, Kvadraturens gavekort, gratis medlemsmøter, egen markedsføring/oppføring på våre nettsider www.kvadraturen.no og www.facebook.com/hvaskjerikristiansand og mer.

* de første 3 måneder er gratis, forutsatt at man inngår en årsavtale om medlemskap. Deretter løper medlemskapet til gjeldende satser og betingelser bestemt av Generalforsamlingen.