Cultiva: FEMINISTISK JULEKALENDER

Velkommen til Feministisk julekalender 2020! 🤶

Sørlandet har fostret flere markante kvinner som har trosset fordommer, flyttet barrierer, knust glasstak og endret verden på en måte som gjør at de fortjener å bli husket.

Bak hver luke i kalenderen skjuler det seg en kvinne som har satt tydelige og viktige spor i norsk historie, men som likevel står i fare for å bli glemt.

24 bemerkelsesverdige sørlendinger er valgt ut - hvis kunstneriske, politiske, økonomiske, sosiale og akademiske bidrag har vært uvurderlige, men som på tross av dette er relativt ukjente. Vi vil si navnene deres høyt, og før julen ringes inn vil vi at alle skal vite hvem disse kvinnen var.

Portrettene i Feministisk julekalender 2020 er utformet av gatekunstnerne Gunn Teppen og Sara Afsharipour. Portrettene og korte historier om de aktuelle kvinnene blir å finne bak lukene her på denne FB siden, på Instagram, og ikke minst i den den to og en halv meter høye og tre meter brede julekalenderen som vises på Rådhuskvartalet i Kristiansand.

I tillegg skal portrettene til Skjævestad også prege bybildet. Det er valgt ut 24 vegger der portrettene skal settes opp. Disse vil til sammen utgjøre en juleturløype som vi håper alle i Kristiansand får glede av.

Ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland, står for den høytidelig åpningen som finner sted på Rådhuskvartalet i Kristiansand tirsdag 1. desember.

 

 

Gerda Ring

Fern Sunde

De fantastiske 7

Feministisk julekalender 2020 er laget med støtte fra Cultiva og er en del av Julebyen Kristiansand.


Kvinnene bak kalenderen er Birgitte Kleivset, Neda Blakstad, Natasha Alijeva og Maren Garmann Launes.

KART

Selve julekalenderen står plassert i Rådhuskvartalet. Men i tillegg vil disse flotte foregangskvinnene bli vist på ulike fasader rundt om i byen gjennom desember etterhvert som "kalenderluker" åpnes.

Her finner du kart over plasseringene.

Etterhvert som desember skrider frem, blir dette en liten byvandring i seg selv.