Cultiva: LYSBYEN

Lysbyen er en forestilling og et prosjekt som kombinerer vindusinstallasjoner og teaterelementer med en lydtur.

Arrangørene ønsker at innbyggerne vil oppdage mangfoldet som bor i den vakre byen vår.

Jula er tid hvor vi samles sammen med våre kjære, men noen av oss har ikke tilgang til den luksusen. Julen kan være vanskelig, utfordrende og deprimerende for de som har dårlig økonomi og ingen sosiale relasjoner. Vi har alle også begrenset kontakt med hverandre på grunn av covid-19. Jula er også den vanskeligste tiden på året for noen av oss.

I forestillingen følger du i fotsporene til piken med svovelstikkene i Posebyen. Eventyret er skrev 1848 og det er trist at temaet er like aktuelt nå. Hvem er den lille pike med svovelstikkene idag?

Til vandringen trenger du varme klær, gode sko, en smarttelefon med en QR-kodeleserapp og hodetelefoner. Du starter vandringen fra Kafé Posebyen hvor du får utdelt et kart som du skal følge. Vandringen tar omtrent en halv time. Etter forestillingen får du varm drikke ved bålet i Posebyhaven. Du kan booke vandringen via email fra vår siden lysbyen.com. Du velger selv hvilken forestilling du ønsker å delta på. Vi vil bekrefte din bestillingen.

Hver vandring har plass til maks 8 personer pga smittevernhensyn.

TIDSPUNKT

  • 11.desember kl 18.
  • 12. og 13.desember kl. 16 og kl. 17. 
  • 18.desember kl 18.
  • 19.desember kl.16 og kl. 17.

Vandringene starter foran Kafé Posebyen, Kristian IVs gate 85.

Om Lysbyen

Lysbyen er inspirert av Hans Christian Andersens "Piken med svovelstikkene". I fortellingen selger en liten undertrykt jente fyrstikker for å bekjempe livet i fattigdom.

Målet med prosjektet er å påminne oss om at jula kan være tøff for sårbare i samfunnet. Initiativtakerne ønsker å gjennom en moderne tolkning av "Piken med svovelstikkene" tilby en kulturell opplevelse i et gjenglemt kvartal, og påvirke samfunnet til å motarbeide fattigdom og sosiale forskjeller.

MEDVIRKENDE/ANSVARLIGE: 

- Ane Skjævestad, leder for Frihetsteateret og Mintstreetart galleri.

- Tiina Nordström, finsk dramaturg bosatt i Kristiansand.

- Paulina Nordström: finsk geograf med PhD fokus i byutvikling og kreative metoder, arbeider på institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging (UiA)

- Stian Balducci, lyd tekniker

- Tobias Aasgaard, leder for SouthCoast Agency, ansvarlig for videoproduksjon

Prosjektet er støttet av kulturstiftelsen Culitiva