Cultiva: MOTHERS - KUNSTSCENER I JULEYBEN

Fra 11. desember får publikum oppleve figurative kunstscener rundt i Kvadraturen av kunstner Anna Zychowicz.

MOTHERS av Anna Zychowicz

Kunstscener i julebyen Kristiansand

Gjennom prosjektet MOTHERS vil kunstner Anna Zychowicz både pynte byen med lysende teaterfigurer samt gi anledning til å oppleve kunst fra gater og åpne rom.

Hun bruker sine masker og teaterobjekter for å lage scener med mødre-figurer i vinduer rundt Kvadraturen. Prosjektet refererer til den arketypiske figuren av en gudommelig mor, spesielt til Maria fra Nasaret og til alle mødre som må føde og oppdra sine barn i krevende vilkår, ustabile tider, farlige verdensdeler.

Prosjektet MOTHERS fyller julebyen Kristiansand med lys og skygger, melankoli og håp, triste refleksjoner og ubegrenset glede av et nytt liv.

Anna Zychowicz skal også gjennomføre en gata-performance med en spesielt designet mor-figuren på utvalgte steder i Kvadraturen fra 18. til 20.desember, samt lage en digital collage med musikk og bilder. Prosjektet er tilgjengelig for publikum fra 11. til 28. desember.

Oversikt "kunstscener"

  1. Scene I i Rådhuskvartalet
  2. Scene II og Scene III ved Markens gate 17
  3. Scene IV ved Skippergata vis-a-vis FIN/Skotique  
  4. Scene V ved Skippergata i Agder Kunstsenter.

Om kunstneren

Anna Zychowicz (f. 1979), har en mastergrad i teatervitenskap fra Det Jagellonske Universitetet i Krakow og etterutdanning i pedagogikk og kulturforvaltning. Hun har jobbet som teaterinstruktør med både barn, ungdom og voksne, og har regissert mange teaterforestillinger (f.eks. "Yvonne, prinsesse av Burgund" av Witold Gombrowicz, "Bruno Sznajder" av Slawomir Mrozek). Hun har faglig interesse for figurteater, med en spesiell lidenskap for maskefenomenet.