Cultiva: NISSEN FRA HAVET

Bli kjent med Nissen fra havet! Rebus i byen og båtkortesje.

 

Nissen fra Havet - båtkortesje 19. og 20.desember + digital fortelling 

Er du klar for å bli kjent med Nissen fra havet? 

I desember kan du høre fortellingen om Nissen fra havet, lære deg sangens hans og løse rebusen. 

I tillegg bør du merke deg 19. og 20. desember. Da kommer Nissen fra havet seilende inn til byen i sjekta si. Han starter kl. 13 og han vil synge sangen sin ved Kilden, Fiskebrygga og Aquarama. 

Vi vet allerede om flere som den dagn planlegger å pynte båten sin, ta på varme nisseklær og bli med i båtkortesje sammen med Nissen fra havet. Det hadde vært gøy om det ble en ny juletradisjon i byen vår! Vi har til og med hørt om noen som skal bade på Bystranda. Nissen fra havet kommer ikke til å bade selv, men han lover å vinke litt ekstra til de som bader. 

 

HVEM ER NISSEN FRA HAVET? 

Hvem er denne Nissen fra havet, lurer du kanskje på. Han har alltid levd her langs kysten, men til nå er det ikke så mange som har skrevet så mye om ham.
Nissen fra Havet er fetteren til Julenissen fra Nordpolen, og han er tremenning til gårdsnisser. 


Han har ingen slede, men en båt som blir trukket av fem niser. Det er ikke så mange som har sett den grønnkledte nissen, men de som har møtt ham, forteller at han er ekstra glad i alt liv i havet – og alle mennesker som bor langs kysten. Spesielt de som trenger litt ekstra julemagi. Men du, kanskje har du sett et varmt lysglimt i havet en gang? Da var det kanskje den magiske lykta til Nissen fra havet som viste seg et lite øyeblikk? 

I år får vi høre fortellingen om den julekvelden for mer enn hundre år siden da lille Marta fikk hjelp fra Nissen fra havet. 

HJELP NISSEN FRA HAVET MED I FINNE FISKEFANGSTEN SIN

Til slutt – det er en ting du kan hjelpe Nissen fra havet med. I all hurlumheien har han nemlig mistet litt av fiskefangsten sin. Lille Marta spør derfor alle barna i byen om de kan være med på å finne fiskefangsten? Hvis du for eksempel skulle finne torsken til Nissen fra havet, så vil du finne informasjon om hvordan du kan gå inn på telefonen og høre torsken fortelle litt om seg selv. Du vil kanskje til og med være den heldige vinneren av en premie?

Nissen fra havet har jo selvsagt aldri vært inne i en butikk selv, så hvordan fiskefangsten har havnet der den har havnet, er egentlig litt merkelig, men fiskefangst har visst blitt observert både i Fiskebasaren på Fiskebrygga, i Aquarama, Torvkvartalet, Sandens og Lillemarkens. 

Historien om Nissen fra havet

Hør fortellingen om Nissen fra havet her 

Dette er noen av de involverte i Nissen fra Havet: 

Fortellingen: 
Tekst og idé: Karen Kilane
Illustrasjoner: Hans Jørgen Sandnes, Sandnes Media AS

Foto: Frank Otto Pedersen

Innlesing: Janne Formoe

Sang: 

Tekst og melodi: Pål Rake
Innspilling: Bjørn Ole Rasch
Vokal: Bjøro Hildebrandt

Rebus: 
Figurmaker: Miriam Pedersen
Tekst: Karen Kilane
Regi: Line Graarud

Båtkortesje:
Skuespiller Nissen fra Havet: Bjøro Hildebrandt
Scenografi og kostyme: Miriam Pedersen
Regi: Line Graarud