Cultiva: JULEKALENDER: RAMPENISSEN SOM MÅTTE I KARANTENE

En julefortelling i 24 episoder - ny "digital luke" åpnes hver dag fra 1. til 24.desember.

En julefortelling i 24 episoder

I desember får du bli med inn i Anette Moe sitt magiske univers. Flere barn og unge har sammen skrevet en spennende kalenderhistorie om Rampenissen som måtte i karantene. I hver episode er det nye barn som forteller historien. 

Ny episode av "Rampenissen som måtte i karantene" kan du se hver dag på YouTube kanalen "Julebyen Kristiansand

Du har hørt om julenissen?

Da kjenner du kanskje rampenissene også? Visste du at nisser har spredd latter og glede i Norge i hundrevis av år? Joda, men før de små rampenissene overtok, var fjøsnissen den som lagde ugagn på gårdene her i landet. Men når menneskene behandlet fjøsnissen bra, stelte han godt med dyrene deres.

Etter hvert begynte menneskene å flytte fra gårdene og inn til byen. Nå ble mange fjøsnisser arbeidsledige, fordi de ikke hadde dyr å passe lenger. Noen prøvde å bli med på flyttelasset, men folk bodde i små leiligheter, og her var det verken bruk for eller plass til en fjøsnisse.

Julenissen fikk en ide

Han ville spre juleglede og -sprell i hele desember. Så, han hentet hjem de stakkars fjøsnissene som satt igjen på tomme gårder. Deretter plasserte han fjøsnissene ut på de mange øyene som ligger rundt Nordpolen. Her bodde det fra før små nissetroll, og nå fikk fjøsnissene i oppgave å lære opp nissetrollene i nissestreker og nissegleder. Nissetrollene var nemlig små nok til å kunne smyge seg rundt i menneskenes hus uten å bli oppdaget.

Hver natt i desember, mens alle i huset sover, lister rampenissen seg rundt og gjør nisseramp. Men i år er det krise. For første gang kan flere rampenisser ikke rampe hos familiene de er tildelt. Det er fordi folk har havnet i noe som heter karantene. Du har kanskje hørt om det? Da får man ikke ha besøk eller gå ut på ti dager!

Julestemningen står i fare!

I flere hus får barna derfor jobben med å gjøre nissestreker for rampenissen. Vi skal treffe to av dem, Emma og Ulrik, som får i oppgave å skape julemagi for familien. Rampenissene mener nemlig at alle har behov for å le litt selv om det er korona. Men som tvillingparet i vår fortelling snart skal få oppleve, er det ikke alle som respekterer reglene.

 

Disse står bak "Rampenissen som måtte i karantene!

Forfatter Anette Moe-Kittelsen (barnebokforfatter som har utgitt to bøker om "Rampenissene") 

Koreograf og danser Tonje Sandnes 

Artistduoen Oakland Rain 

Innholdsproduksjonsselskapet South Coast Creative 

Prosjektet er støttet av kulturstiftelsen Cultiva