Claras - en butikk med kjærlighet for skjerf, Italia og kvalitet

Hos Claras i Skippergata er de lidenskapelig opptatt av skjerf. Lin, silke, bomull, eller ull - de har det.

Marianne som driver Claras i Skippergata 47 er lidenskapelig opptatt av skjerf. Hun satser på et spennende og stort utvalg av skjerf fra flere forskjellige leverandører. 

Aperitif Sjaler Danmark er hovedleverandør av skjerf hos Claras. Aperitif Sjaler Danmark har designet og produsert skjerf i snart 40 år, og benytter kun rene naturmaterialer som silke, ull, bomull, lin  og modal, eller blandinger av dette. Aperitif Sjaler Danmark har et meget bra utvalg av silkeskjerf som er ekstra aktuelt nå til vår og sommer. Silkeskjerfene har en flott kvalitet og må kjennes på. De store silkeskjerfene er  så tynne at de ikke bygger i halsen, samtidig som at de flott kan brukes til kjole/omslag enten det er til fest eller på stranda. 

One of a kind:  skjerf fra Himalaya 

Claras har også skjerf fra Hanne Lejbølle. Hennes skjerf er produsert i Himalaya, og Hanne Lebjølle reiser selv til Himalaya for å velge ut hvert enkelt skjerf. Her er ingen skjerf like, så som kunde får du et enestående kvalitetsprodukt. 

Silkeskjerf fra Como

Marianne forteller videre at Claras også er forhandler av hånd-fallede skjerf i silke fra Como i Italia. Disse skjerfene er noe helt for seg selv, og verdt å sjekke ut. 

Direkte fra Italia til Norge 

I tillegg til å kunne mer om skjerf enn de fleste, så er Marianne særdeles glad i Italia. Hun har de siste 35 år reist mye rundt i Italia, og har funnet sine favoritter som hun har tatt med seg hjem til Norge og butikken i Skippergata. Derav blant annet silkeskjerf fra Como.

I den vakre byen Positano på Amalfi-kysten ble Marianne forelsket i alle de flotte kreasjonene i lin som byen er kjent for. Spesielt ble hun begeistret for lin-kolleksjonene til La Bottega di Brunella, som hun har inngått en leverandøravtaler med. Selskapet ble startet av Brunella og Vito tilbake i 1965. I dag er det tre generasjoner som sammen står for alt fra utplukking av garn, veving, brodering designing og utviklingen av de vakre og behagelige plaggene i lin. De er stolte av sin «slow-fashion» bedrift, som i dag er sertifisert "100% made in Italia".

Kjærligheten til Italia gir seg også utslag i annet enn lekre lin kolleksjoner og skjerf. Marianne selger også egenimporterte italienske skinnvesker på Claras. 

Hos Claras finner du med andre ord design og merker som ikke alle andre butikker fører. Her er klær, sko og skjerf håndplukket til butikken.

Velkommen innom til Marianne på Claras for en hyggelig og inspirerende handel. 

Brunello og Vito