DESIGNKOLLEKTIVET - 25 butikker i èn butikk på Markens

Midt i Markens finner du en butikk helt utenom det vanlige! Et skattekammer fylt med lokale designprodukter, kunst, vintageklær og redesign.

Designkollektivet er et butikksamarbeid etablert av lokale gründere. Vår felles grunnpilar er bærekraft, og hos oss finner du zero waste, plastfritt, lokal design, lokal kunst, lokalt produserte varer, fairtrade, gjenbruk, vintage og redesign. Hos oss møter du en god atmosfære -vi vil gjøre miljøvennlig handel til en unik og fin opplevelse for deg.

Designkollektivet AS sitt formål er å legge til rette for bærekraftig butikkdrift. Vårt mål er å gi lokal grønne gründere et funky sted å vise frem og selge sine varer. Våre aktører leverer innen sirkulærøkonomi, lokal produksjon, bærekraftige produksjonsmetoder og fairtrade. Vi ønsker å skape flere grønne arbeidsplasser, og vi opplever stor etterspørsel, økende omsetning, økende oppmerksomhet: grønn vekst!

Våre deltagere og vår driftsmodell kan bety noe for det grønne skiftet. Stadig flere er opptatt av å handle sunt og bærekraftig, og vi opplever vekst og økt interesse for vårt konsept.

Du finner oss midt i Markens, nærmere bestemt i Markensgate 33 (rett ved krysset Markensgate/Skippergata). 

 

En liten smakebit på noen av våre deltakere i Designkollektivet: 

📌MARIANNES KERAMIKK hos Designkollektivet

Med naturen i hjertet designer og produserer Marianne Eikås kortreiste keramiske produkter fra sitt studio i Søgne. Keramikken er inspirert av sjø, fjell og skog; formene og tonene i keramikken er farget av naturen og skjærgården rundt Mariannes keramiske verksted i havgapet. Med Mariannes vakre keramikk får man på en måte naturen inn i form av kopper, tallerkener, fat og skåler. Har du spesielle ønsker til produkter og farger lager Marianne det på bestilling: www.mkeramikk.no

 

📌GRANDMAS WARDROBE hos Designkollektivet

Med kjærlighet og lidenskap for gamle tider har Jessica på Grandmas Wardrobe byttet, restaurert og solgt vintageklær siden 2017. Hvis du er ute etter en 50-tallskjole, en drakt fra 70-tallet, eller en mester-genser fra 90-tallet har bestemødre noe for alle sammen.

 

📌UNDERLIG SMYKKEDESIGN hos Designkollektivet

Det er med ild i hjertet og metall i blodet at Ruth Laila Steffensen lager moderne smykker til modige mennesker. Fra verkstedet på Odderøya skaper hun mange ulike sølvsmykker. Det er lekes med alt som er søtt, sprøtt, rampete og spooky. Bærer du på en ide til et eget design, så kan hun hjelpe deg med det også.

Ruth Laila har BA Hons fra Glasgow School of Art i Jewellery and Silversmithing. Hennes arbeidserfaring feltet har hun opparbeidet hos blant annet Gullsmed McKays og den prisbelønnede bedriften Brazen i Glasgow. Det var i Desember 2018 hun kom tilbake til Sørlandet etter to år hos den tradisjonsrike Juhls Silvergallery i Kautokeino, for å starte eget verksted.

Ved siden av smykkeproduksjon driver Ruth Laila med reparasjon, oppussing og deler sine kunnskaper gjennom kurs og workshops.

 

📌DARKLANDS hos Designkollektivet

Gründer og daglig leder av Darklands, Therese K. Hermansen har siden 2003 drevet nettbutikk innen klær, sko, smykker, vesker, piercing, gaveartikler og tilbehør. I tillegg til å drive nettbutikk - og også butikk i Kristiansand mellom 2004 og 2012, har Darklands ofte vært å finne på store musikkfestivaler rundt om i landet.

Siden 2020 har Darklands vært en del av Kollektivet i Kristiansand med et lite utvalg av varene fra nettbutikken. Her finner du klær, vesker, smykker, piercingsmykker, babyklær, munnbind, accessories, samt en rekke gaveartikler som bla. dragefigurer og kjøleskapsmagneter. www.darklands.no

 

📌KOLSBERG BRUKT & VINTAGE hos Designkollektivet

Kolsberg brukt & vintage er en koselig liten butikk hos Designkollektivet med håndplukket brukt og vintage innen interiør og klær. Du finner kjøkkenutstyr, småmøbler, dame- og herreklær, hatter, norgesglass, servisedeler og små kuriositeter. Det meste hos Kolsbergs er vintage, dvs. originale varer som er mer enn 20 år gamle. Tar vi bærekraft på alvor, må vi bruke det som allerede er produsert. I bruktverdenen finner du spennende  og unike ting, også ofte av mye bedre kvalitet enn dagens masseproduksjon. 

 

24 butikker i èn butikk på Markens

I Kollektivet finner du blant annet:

Unwrapped -plastic-free everyday products for your home -zerowaste food -eco-friendly household items. Eier: Megan Sommer Strand

Circle Vintage  -vintage og retro klær og tilbehør -second hand high-end. Eier: Solveig Nilsen

Grandmas Wardrobe -vintage klær og tilbehør. Innhaver: Jessica Romberg

Julias Bags & Belts  -vesker, belter m.m. i skinn, lær og resirkulert gummi. Innehaver: Julia Stray

Retroredet  -vintage og retro møbler og interiør. Innehaver: Sølvi Osa

Kolsberg brukt & vintage -vintage småinteriør og kjøkkenutstyr m.m. Eier: Jane Rabbersvik

Smeigedag  -kopper og kar med sørlandske ord og uttrykk. Eier og designer: Birgitte Kleivset

Bare Marte -håndlagde smykker. Innehaver: Marte Lohne

Darklands -klær, sko, smykker, vesker og lommebøker, piercingsmykker, gaveartikler og tilbehør. Eier: Therese K. Hermansen

Underlig -et smykkeverksted  -moderne smykker til modige mennesker. Innehaver: Ruth Laila Steffensen

Alpaca Fusion  -vesker, smykker og diverse interiør av alpaca-ull. Innehaver: Aida Reichert

Sjøløve.plastfangst -kunst produsert av resirkulert plast samlet fra havet. Innehaver: Inge Kvivik