Elegant - til fingerspissen

I Gyldenløvegate ligger en drøm av en damebutikk.

På Elegant i Gyldenløvesgate har de lekreste kjoler, og butikken har flere merker som de er alene om i byen.

Bak disken møter du som regel eier og daglig leder Solgunn. Hun møter oss  med et stort smil når vi spør om hva som gjør Elegant til en butikk verdt å stikke innom.

- Vi er en butikk som jobber veldig fokusert på det vi ønsker å være gode på. Vi startet opp for 7 år siden, og har siden den gang etablert oss som byens "kjolebutikk". Vi er veldig gode på brudekjoler og selskapskjole, men i tillegg har vi også masse flott til hverdags og "business. Vi er spesielle for vi har en avdeling med mote og en med brud og selskap. Det er ikke så mange butikker som har det, ettersom det er krevende å klare å levere på begge områder. Ikke minst skal du treffe på hva kunden ønsker. Men vi som jobber på Elegant har kompetansen og kvalifikasjonene som gjør at vi får det til.  


Solgunn forteller at de i løpet av året arrangerer flere egne moteshow, brudeshow og messer for å gi inspirasjon og tips til kundene. 

- Vi fører en rekke kvalitetsmerker som er godt kjent i utlandet, og som er veldig populære hos kundene våre. Merker som Marccain, Cambio, Mala Alisha og norske designere som Riccovero er noe av det du finner hos oss.

 
Elegant har også det kule danske designmerket Nør og kvalitetsvarer fra blant annet Natur Stenstrøm. En del av merkene som du finner i butikken til Solgunn er de alene om i Kristiansand og alene om på Sørlandet. 

- Vi tror på oss selv og velger merker etter det, og ikke etter hva andre butikker har, sier Solgunn.

Størrelser som passer

Solgunn forteller videre at flere av merkene som de tar inn fører et bredt spekter av størrelser. Flere går opp i store størrelser, og Solgunn forteller at mange kunder spesielt setter pris på at de kan få kule design i sin størrelse, og ikke trenger gå på kompromiss med snitt, form og farge fordi merket ikke produserer større størrelser. Elegant er opptatt av å ha klær i både store og små størrelser. I den sammenheng kan det være greit å merke seg at et av merkene de fører går til str. 52. 

Brud og fest

Brude- og kjolesalongen hos Elegant er det mange kunder som har et godt forhold til. De fører flere brudemerker og har mange fantastiske design inne. Blant annet har Elegant som eneste salong i Kristiansand avtale med Ponovis, som er verdens ledende innen brudemerker. 

- Det er vi faktisk veldig stolte av, sier Solgunn. Pronovis er som sagt verdensledende, og at vi har klart å sikre oss dette merket i vår salong er stort.  

Nyhet sommeren 2019

Nytt sommermerke hos Elegant i 2019 er merket Lieblingsstuck. Velkommen innom for å sjekke ut både dette og andre nyheter i butikken.