"Gøy i Byen" i høstferien

Se hva som skjer i høstferien i Kristiansand 28.9 - 5.10

🎈 GØY I BYEN 🎈

Se hva som skjer i Kristiansand i høstferien: 

 

🔎 VITENSENTER SØRLANDET 

Vitensenter Sørlandet ligger midt i Markens (inngang mellom Kiwi og Burger King). Interaktive utstillinger, loddeverksted og mye mer. 

Åpningstider: mandag 31.september til søndag 6.oktober kl. 10 - 16. 

Vitenklubb i høstferien 

I høstferien kan barna bli med på Vitenklubb i 3 hele dager med aktiviteter og eksperimenter. Forhåndspåmelding. Alder: 4. - 7.trinn 

 

💦 AQUARAMA 

I høstferien inviterer AQUARAMA til masse moro og gøyale aktiviteter for både barn og voksen! Hver dag i ferien blir det jakten på den forsvunne diamant og du kan møte vår kule maskot, AquaLama! Les mer på: www.aquarama.no/hostferie

Åpningstider i høstferien: Mandag: kl. 10.00 - 21.00 / Tirsdag:  kl. 06.00 - 21.00 / Onsdag: kl. 10.00 - 21.00 / Torsdag: kl. 10.00 - 21.00 / Fredag: kl. 06.00 - 21.00 / Lørdag: kl. 10.00 – 18.00 / Søndag: kl. 10.00 - 18.00

Surfing i høstferien 

Er du surfeglad og gira på en utfordring? AquaSurf er veldig moro og en kul aktivitet for alle aldre. Ta med deg en vennegjeng og prøv; vi har drop-in hele høstferien!  

AquaLama-leir i høstferien 

Bli med på høstferiens gøyeste aktivitetsleir, AquaLama-leir. På leiren vil det bli mye tid til bading, hopping fra stupetårnet, teste ut surfebølgen og andre kule aktiviteter. Velg mellom 1 eller 2 dagers deltagelse, henholdsvis kr. 500,- og kr. 900,- Mer info og påmelding 👉🏻 www.aquarama.no/aktivitetsleir

 

🎭 BARNEFORESTILLINGER PÅ KILDEN HØSTFERIEN  

Lørdag 28.september: Eventyrstund om glitrende gull og havets hemmeligheter

Skuespiller Inger Helen Kilsti (Grimstad) og trommeslager og perkusjonist Arild Nyborg (Arendal), presenterer forestillingen Historien om den magiske skipskatten og hvordan havet ble til. Her fortelles om den misfornøyde kongen som er sint og lei seg for at andre konger er rikere enn ham, men så dukker den magiske Skipskatten opp. Hvis kongen vil, kan Skipskatten sørge for at alt han tar på blir til gull. Men hva gjør man når maten og det kjæreste man har i livet, sin egen datter, også blir til gull……?

Alder: fra 4 år. Varighet: 35 minutter. Billetter: klikk her.

Lørdag 5.oktober: Dingle som ei kringle 

Hva kan kroppen vår gjøre? Enkelte deler av kroppen er ganske rare, hvorfor er det sånn? Ja, tenk om kroppen hadde vært annerledes? Hvis mitt kne kunne le, og min nese kunne se. Hvis min munn var helt rund eller liknet en hund. Hvis tåa mi likte te, ja tenke dere det! Forestillingen handler om kroppen og derfor er skjelettet Åsmund med. Han er glad i å danse ballett.

Alder: fra 3 år. Billetter. klikk her. 

 

🧩 HØSTFERIEVERKSTED HVER DAG PÅ SØRLANDETS KUNSTMUSEUM

Har du lurt på hvordan det er å tegne med en 3D-penn? Vi utforsker volumtegning og tegner høyt og lavt – og skaper fantasifulle skulpturer og objekter.
Verkstedet fungerer etter drop-in prinsippet mellom kl.11-16, hvor siste mulighet for deltagelse er kl. 15.30.
Et besøk varer i ca. 40 min. Pris per deltager er 50 kroner/38 kroner for medlemmer. Voksne med ordinær museumsbillett kommer gratis inn på verksted.


PS: Anbefalt aldersgrense for bruk av 3D-penn er 6 år. For yngre deltagere tilbyr vi tegning med ståltråd - det blir like gøy!

Mer om program og utstillinger finner du her.

 

🎬 KULE FILMER OG GRATIS AKTIVITETER I HØSTFERIEN PÅ KRISTIANSAND KINO

Vi viser mange spennende og morsomme filmer for barn og unge fra tidlig formiddag.

Søndag 29/9: Selveste Brillebjørn kommer på besøk og han gleder seg til å møte store og små filmelskere! Møt Brillebjørn i foajeen kl 14.30. Filmen «Brillebjørn på ferie» starter kl 15.00.

Mandag 30/9 – fredag 4/10: Bli med på morsomme aktiviteter i foajeen før eller etter filmvisningen fra kl 10.30 til 15.00. Aktivitetene er gratis.

For mer informasjon om filmprogrammet og aktivitetene, se: www.krskino.no

 

🧗🏽‍♀️ XLAND - Norges eneste innendørs klatrepark

XLAND på Odderøya har åpent hver dag fra kl. 12 - 20 i høstferien. Bli med på en skikkelig adrenalinopplevelse i det som er Norges eneste OG en av Europas største innendørs klatrepark. Barn under 120 cm må være i følge med voksne. Løypene har ulik utfordringer og krav til høyde. Du kan velge mellom grønne, blå eller røde/sorte løyper. Egen "restaurant" hvor du kan få kjøpe god og sunn mat i hvilepausene. Se mer på https://xland.no