Frister eksotiske reisemål til fjerne himmelstrøk?

Vi reiser stadig mer og nye, ukjente og eksotiske reisemål står høyt på manges "bucketlist". Men hva må du tenke på før du setter deg på flyet? Kjersti på Sørover hjelper deg med en trygg reise!

Sørover er spesialister i reisemedisin og vaksiner og er nytt medlem i Kvadraturforeningen! Vi benyttet anledningen til å ta en prat med Kjersti Alice Jortveit, sykepleier i reisemedisin - og daglig leder på Sørover.

Hvem er dine kunder?
Trenden er at vi reiser både oftere og lengre, og flere ønsker også å utforske mer eksotiske reisemål enn før. På Sørover møter jeg alt fra småbarnsfamilier, studenter og til veldig godt voksne reiselystne som kanskje skal på sin aller første tur, eller som er erfarne i gamet.

Ser du noen trender eller tendenser i reisemønsteret?
Vi ser spesielt flere reisende til Madagaskar. Samtidig er reisemål som Kenya, Tanzania Uganda og Peru populære, spesielt blant backpackere og yngre reisende. Blant barnefamilier er de aller mest populære reisemålene Thailand, Mexico og Sri- Lanka. For de mer voksne er Sør-Afrika blitt et yndet reisemål.

Flere kunder
I tillegg til å tilby rådgivning, medisiner og vaksiner, finner du utvalgte reiseeffekter hos Sørover. Bestselgeren er fremdeles myggmidler, men også nakkeputer, lakenposer og myggnett.
Sørover fyller 20 år i år og har vært i Kvadraturen helt siden 1999. Selv begynte Kjersti fem år senere. Du finner nå Sørover i Kirkegata 22, med inngang fra gateplan. Ved å ha inngang fra gateplan får vi automatisk flere dropin-kunder, større visning i byen og mulighet også til å vise frem våre reiserelaterte produkter. Vi ønsker også å være naturlig tilgjengelige der hvor folk ferdes og er i hverdagen, sier Kjersti.

Trygg reise
En viktig del av hverdagen består i å gi veiledning og råd til reisende, og her har Kjersti noen konkrete tips både før og under selve reisen for at man skal få en trygg og god reise
· Dersom du vurderer et reisemål og ønsker å vite om det er trygt å reise dit, ta kontakt FØR du faktisk bestiller.
· Ta forhåndsregler på mat og drikke
· Bruk anbefalte myggmidler
· Oppdater barnevaksiner
· Ta anbefalte reisevaksiner

Skal du ut på tur? Ta kontakt med Kjersti og Sørover!