Hvordan planlegge handelen i byen?

Lurer du på når det "greit" å handle i byen? Dersom du er bekymret for at det skal være for mye folk, så gir vi deg her noen tips på hvordan planlegge handelen i byen.

I 2021 fortsetter vi med felles innsats for å begrense smittespredning. 

Det viktigste er å ikke dra til byen (eller andre steder) om du er syk. Er du frisk, er det derimot ikke noe i veien for å ta en handletur til byen. Eller ta en lunsj på restaurant for den saks skyld. Det viktigste er at du er flink til å holde avstandsreglen og sprite/vaske hendene dine ofte. Du bør sprite deg både når du går inn i en butikk og når du går ut igjen. Blir du skikkelig tørr på hendene av all håndvasken og spritingen, så er det gode håndkremer å få kjøpt mange steder i byen ☺️.

DET ER FORSKJELL PÅ Å HANDLE I BYEN OG PÅ ET KJØPESENTER 

Ja, vi vil påstå at det er noen forskjeller på det å handle i byen og det å gå på et kjøpesenter. Fordelen vi har i byen er at vi har et stort byrom å "ta av". Markens er lang - faktisk er det en hel kilometer fra Slottet til Sjøhuset (!). I tillegg har vi mange store byrom og ikke minst sidegater som publikum kan fordele seg over.

Vi oppfordrer dere til virkelig ta hele byen i bruk - ikke bare "stå å heng ved Hesten i Markens" 😉 (når det er sagt så er det veldig mange fine butikker å stikke innom i området rundt Hesten, altså) 

 

VÅRE BESTE TIPS:  

  • Bruk hele Markens: øverst i Markens er det generelt noe mindre folk enn i området ved Torvet. Her ligger det en rekke spennende butikker både innen foto, bøker, klær, blomster, kaffe m.m. Det samme gjelder for "nedre del av Markens" - her finner du blant annet hudpleie, klær og gavebutikk som er verdt en tur innom. Det er heller ikke så galt å ende handleturen på Sjøhuset  eller på en av de andre restaurantene i byen? 

 

  • Bruk sidegatene: i Kvadraturen er vi heldige som har så mange nisjebutikker. Det er ikke langt unna at vi er "best i Norge" på nisjebutikker (!). De fleste nisje- og spesialbutikkene finner du i sidegatene. Her er det mer plass i gata, ettersom alle som skal stege rundt å si "Javel" stort sett befinner seg i Markens ☺️. Her er sidegatene du bare må innom i når du er i Kristiansand: Dronningens, Kirkegata, Skippergata, Henrik Wergelandsgate og Gyldenløvesgate. Og da snakker vi "begge sider" fra Markens. 

 

  • Bruk hele uka og hele åpningstiden: det er generelt mest folk i byen midt på dagen. Derfor kan det være lurt å forsøke å "spre seg litt" om man vil unngå for mye folk (men vi minner om at det i byen sjelden er noe problem å holde avstand). Generelt er det litt mindre folk tidlig i uken, så tar det seg opp utover mot helgen. Men her er det variasjoner. Under ser dere en oversikt over hvordan besøket fordeler seg gjennom dagen i sentrum. 

 

  • Bruk byen når det regner eller snør: kanskje vårt aller beste stalltips 😉. På dager med litt ruskevær er det som regel "stinn brakke" på kjøpesentrene, mens det i byen er fint med armslag. Med litt mindre folk i byen får du rik anledning til å titte rundt og få god hjelp av de ansatte. Du kan gå ganske tørrskodd også; det er ikke lange avstandene fra parkeringshus til innomhus i sentrum (faktisk ofte kortere enn avstand fra parkeringsplass på kjøpesenter til inngang). I tillegg har vi innendørs shopping på Sandens, Torvkvartalet og Lillemarkens.

 

 

Til slutt: husk at når du bruker byen din, så er du med å bidra til et levende byliv og viktige lokale arbeidsplasser. 

 

Med ❤️ for byen - og ønsker om en trygg og god handel i Kvadraturen 

Kurve som viser fordeling publikum gjennom døgnet

Byvettreglene

1. Ikke kneg på naboen - en meter er lengre enn du tror #holdavstand

2. Ha sabla reine hender #vaskhendene

3. Bare dau fisk følger strømmen - stikk ud i sidegada #holdavstand

4. Bytt ud klemmen med "javel" #holdavstand

Dersom du ikke kan komme til byen, så kan byen komme til deg. Sjekk oversikt over hjemlevering og "bestill, hent i butikk".