Planlegg handelen i Kvadraturen

Lurer du på når det "greit" å handle i byen? Dersom du er bekymret for at det skal være for mye folk, så gir vi deg her noen tips på hvordan planlegge handelen i byen.

Det viktigste er å ikke dra til byen (eller andre steder) om du er syk. Er du frisk, er det derimot ikke noe i veien for å ta en handletur til byen. Eller ta en lunsj på restaurant for den saks skyld. Det viktigste er at du er flink til å holde avstandsreglen og sprite/vaske hendene dine ofte. Du bør sprite deg både når du går inn i en butikk og når du går ut igjen. Blir du skikkelig tørr på hendene av all håndvasken og spritingen, så er det gode håndkremer å få kjøpt mange steder i byen 👍🏻

DET ER FORSKJELL PÅ Å HANDLE I BYEN OG PÅ ET KJØPESENTER 

Ja, vi vil påstå at det er noen forskjeller på det å handle i byen og det å gå på et kjøpesenter. Fordelen vi har i byen er at vi har et stort byrom å "ta av". Markens er lang - faktisk er det en hel kilometer fra Slottet til Sjøhuset (!). I tillegg har vi mange store byrom og ikke minst sidegater som publikum kan fordele seg over.

Vi oppfordrer dere til virkelig ta hele byen i bruk - ikke bare "stå å heng ved Hesten i Markens" 😉 (når det er sagt så er det veldig mange fine butikker å stikke innom i området rundt Hesten, altså) 

VÅRE BESTE TIPS:  

  • Bruk hele Markens: øverst i Markens er det generelt noe mindre folk enn i området ved Torvet. Her ligger det en rekke spennende butikker både innen foto, bøker, klær, blomster, kaffe m.m. Det samme gjelder for "nedre del av Markens" - her finner du blant annet hudpleie, klær og gavebutikk som er verdt en tur innom. Det er heller ikke så galt å ende handleturen på Sjøhuset  eller på en av de andre restaurantene i byen? 

 

  • Bruk sidegatene: i Kvadraturen er vi heldige som har så mange nisjebutikker. Det er ikke langt unna at vi er "best i Norge" på nisjebutikker (!). De fleste nisje- og spesialbutikkene finner du i sidegatene. Her er det mer plass i gata, ettersom alle som skal stege rundt å si "Javel" stort sett befinner seg i Markens ☺️. Her er sidegatene du bare må innom i når du er i Kristiansand: Dronningens, Kirkegata, Skippergata, Henrik Wergelandsgate og Gyldenløvesgate. Og da snakker vi "begge sider" fra Markens. 

 

  • Bruk hele uka og hele åpningstiden: det er generelt mest folk i byen midt på dagen. Derfor kan det være lurt å forsøke å "spre seg litt" om man vil unngå for mye folk (men vi minner om at det i byen sjelden er noe problem å holde avstand). Generelt er det litt mindre folk tidlig i uken, så tar det seg opp utover mot helgen. Men her er det variasjoner. Under ser dere en oversikt over hvordan besøket fordeler seg gjennom dagen i sentrum. 

 

  • Bruk byen når det regner eller snør: kanskje vårt aller beste stalltips 😉. På dager med litt ruskevær er det som regel "stinn brakke" på kjøpesentrene, mens det i byen er fint med armslag. Med litt mindre folk i byen får du rik anledning til å titte rundt og få god hjelp av de ansatte. Du kan gå ganske tørrskodd også; det er ikke lange avstandene fra parkeringshus til innomhus i sentrum (faktisk ofte kortere enn avstand fra parkeringsplass på kjøpesenter til inngang). I tillegg har vi innendørs shopping på Sandens, Torvkvartalet og Lillemarkens.

 

  • Bruk hjemlevering eller bestill henting i butikk: skulle det likevel være slik at du ikke kan komme til byen, så kan faktisk byen komme til deg. De fleste butikkene har tilbud om "klikk og hent". Dersom du er forhindret fra å komme til byen, og finner noe på instagram, Facebook eller nettsiden til butikken "din" -> kontakt dem og gjør avtale på hvordan du kan få levert varen hjem. 

 

Til slutt: husk at når du bruker byen din, så er du med å bidra til et levende byliv og viktige lokale arbeidsplasser. 

 

Med ❤️ for byen - og ønsker om en trygg og god handel i Kvadraturen 

Kurve som viser fordeling publikum gjennom døgnet

Byvettreglene

1. Ikke kneg på naboen - en meter er lengre enn du tror #holdavstand

2. Ha sabla reine hender #vaskhendene

3. Bare dau fisk følger strømmen - stikk ud i sidegada #holdavstand

4. Bytt ud klemmen med "javel" #holdavstand