Sommerbyen Kristiansand

Syden har aldri vært nærmere - velkommen til Sommerbyen Kristiansand!

Gled deg til Sommerbyen Kristiansand og alt vi har å BY på!

 

Shopping & byliv
En shoppingdag i Kristiansand byr på mange flotte opplevelser. En tur opp og ned Markens er obligatorisk, men ikke glem å ta en avstikker inn i ei av byens sidegater. I sidegatene finner du alle de unike og personlige nisjebutikkene, drevet av kjøpmenn med sjel og ekstra god service. Visste du blant annet at butikken Hansen & co i Skippergata har blitt kåret til norges beste innenfor interiør og hjem? Glem ikke å besøke Dronningensgate på byturen. Her finner du mange små og flotte nisjebutikker innen klær, sko, interiør og spesialbutikker. Lengere oppi gata finner du den helt nye restauranten Smag & Behag, som nylig har åpnet i gymsalen på gamle Kongensgate Skole. 

 

Mat & drikke
Slå deg ned ved et ledig bord, på en gressplen eller i parken - og smak på byen i sommer! En gjestefavoritt på sommeren er selvfølgelig Fiskebrygga hvor du hele dagen finner du er yrende båtliv, byens beste sjømat, en himmelsk isbar, svalende drikke med sol til langt på kveld, og bøttevis med trivelig sommerstemning. Hva med litt fish& chips fra Bryggekjøkkenet, en bedre middag på Pider Ro eller Hos Moi, eller en digg, nystekt pizza fra Dolly? 

Arrangementer og kunst
Hva hadde bylivet vært uten kunst, kultur og musikk? Gjennom hele sommeren kan du oppleve en rekke flotte intimkonserter, revyer, foredrag, utstillinger og opplevelser rundt om i byen. Noen krever billett på forhånd, mens andre steder er det førstemann-til-mølla.

I sommer arrangeres det også barneimpro og Makrellrevy på Teateret  - dette bør du få med deg! 

Få en oversikt over hva som skjer når her

 

Byvettreglene
Ta ansvar og ta vare på deg selv, de du er sammen med, alle turistene og alle butikkdriverne. Sammen skal vi passe på overholde "byvettreglene" slik at vi kan ha det trygt og trivelig! Og er du pjusk blir du hjemme!

BYVETTREGLENE 2020

1. Ikke kneg på naboen - en meter er lengre enn du tror #holdavstand

2. Ha sabla reine hender #vaskhendene

3. Bare dau fisk følger strømmen - stikk ud i sidegada #holdavstand

4. Bytt ud klemmen med "javel" #holdavstand

 

 

Med <3 for byen

 

 

 

Kos deg på Torvet i Sommer. Her finner du mange trivelige steder for mat og drikke

Få sommerfølelsen på Fiskebrygga