Spis Grønt Uka 2019

SPIS GRØNT UKA - en grønnere og sunnere uke i byen med fokus på bærekraft vegetarisk, vegansk og økologisk mat og kosthold! Bli med å gjøre en forskjell!

SPIS GRØNT UKA
Spis Grønt Uka gjennomføres for første gang fra mandag 29. april til søndag 5. mai. I løpet av uka vil utvalgte butikker, restauranter og aktører i Kvadraturen ha fokus på sunnere produkter og retter til en god pris! Butikker og spisesteder vil bidra med kurs, arrangementer, oppskrifter og kunnskapsdeling for at enda flere skal spise mer grønt og ta gode valg!

 

SPIS GRØNT OG SUNT HOS BYENS RESTAURANTER OG SPISESTEDER

- HVER DAG - HELE UKEN!

 

Bølgen og Moi

3-retters vegansk meny kun 450.- hele uken

  • Linsegryte med kokosmelk, grønn curry, tomat, vårløk, koriander
  • Beyond Burger  
    Plantebasert burger av ypperste kvalitet. 
    Servert med tomatconfit, hummus, løkmarmelade, salat og fries 
  • Rawfood kake med kokos-lime sorbet, krydderbakt ananas, blodappelsin fluidgel, mandelkrokan med havsalt.

Kun hovedrett kr. 250,-

 

Jonas B.

Vegetaruke hos Jonas B. på Torvet med grønnere og sunnere "comfortfood".

  • Pizza Vegetariana med sørlandsk mozzarella og vill brokkoli (vegetar).
  • Falaffel med yoghurt, sylta rødløk, agurk, urtesalat, ristede hasselnøtter og ramsløk olje (vegansk) 
  • Røkt rødbete tartar, estragon majones, cofitert eggeplomme, kapers, solsikke og rugcrunch, pepperrot

 

Torvet Bistro

Hovedrett:

  • Byggrynrisotto med spinat, rødbeter, brokkolini og syltede grønnsaker kr. 179,-

3-retters "Grønn meny" kr. 430,- hele uken

  • Chevre fra Haukeli med grønt tilbehør og ristede nøtter
  • Fargerik byggrynrisotto med spinat, rødbeter, brokkolini og syltede grønnsaker
  • Creme brûlée med bærkompott

 

Bønder i Byen

Hovedrett: Vegetarboller kr. 239,-

Vegetarboller av gresskarpuré, og syltet gresskar fra Hesnes. Stekt persillerot og grønnkål, chevre fra Haukeli og persilleolje. 

3-retters "Grønn meny" hele uken kr. 450,-

  • Aspargessuppe
  • Vegetarboller av gresskar, syltet gresskar fra Hesnes. Stekt persillerot og grønnkål, chevre fra Haukeli og persilleolje. 
  • Brunostkrem med solbærsorbet og kryddermarinerte solbær.

 

Spiregården

15 % på hele menyen - hele uken!

  • Grønn Smoothie med spinat, banan, agurk, avokado, lime, kanel og dadler. Kun 59,-
  • Grønn Smoothiebowl med spinat, banan, agurk, avokado, lime, kanel og dadler, serveres med Raw granola og topping. Kun 99,-
  • Deilig salat med grønnkål, beter, rødkål, edamamebønner, quinoa, avokado, spirer og cashewdressing kun 129,-

 

Teateret
Lunsj (mandag - fredag) - kun 78,-

  •  Vegansk suppe inkl. økologisk iste

 

Middag - kun 129,- per rett

  • Aubergine & squashkasserolle med grillet aubergine og squash i lag med tomatsaus. Serveres med lett salat og vår hjemmebakte surdeigsfoccacia
  • Quinoa & avocadosalat med ristede gresskar og solskikkekjerner, kokosflak, granateple og koriander/avokadodressing
  • Pokebowl - vegansk
  • Gulrot og linsesuppe med koriander og røde linser. Serveres med vår egen surdeigsfoccacia og aioli 

Bellini

Melanzane ala Parmigiana 129.- 

Vegetarlasagne laget på aubergine og tomater. Toppes med Mozzarella.

Moonsoon

Vegan Red Curry  129,-

Paprika, kokosmelk, gulrot, champignon, koriander, fersk chili og ris

Herlig Land

Beyond Burger 149,-

Vegansk superburger toppet med vegansk ost, chilli mayo, rødløk, salat og tomat.

Serveres med fries.

 

Panda Panda
Meny og info kommer!

Frk Larsen

  • AVOCADOTOAST 79,-
Frøknas friske avocadoblanding toppet med skivet avocado, tomat og god olivenolje på en god blingse grovt og toastet brød fra Drømmeplassen (inneholder: rug, hvete, bygg)
  • HAVETS SALAT 99,-
Frodig salat med reker og pepperrøkt laks, agurk, tomat, rød løk og en helt nydelig dressing lagd fra bunnen av på frøknas kjøkken, serveres med godt og grovt brød (inneholder: rug, hvete, bygg, skalldyr, fisk, melk)

AKTIVITETER OG EVENTS:

Mandag 29.04

Oliviers & Co: Smaking av årets oljer kl. 10- 17

 

Tirsdag 30. 04

Spiregården: Matlagingskurs i vegansk hverdagsmat kl. 17.30 - 19.30

Oliviers & Co: Smaking av årets oljer kl. 10 - 17

 

Onsdag 01.05

 

 

Torsdag 02.05

Sans & Smak: Fermenteringskurs i Lillemarkens kl 19.00 - 21.30

Spiregården: Frisk og Fin med en smoothiemaskin kl. 17 - 18

Kaffe & Pasta: Lær å brygge økologisk kaffe kl. 16.30 - 18.00

Terrengkarusellen:  BDO-løpet i Baneheia kl. 13 - 18

Oliviers & Co: Smaking av årets oljer kl, 10- 17

 

Fredag 03.05

Kaffe & Pasta: Møt Trine på Gården. Masse deilige smaksprøver! Kl. 14 - 16.

Spiregården: Filmkveld og vegansk pizza kl. 19 - 22

Oliviers & Co: Smaking av årets oljer kl. 10 - 17

 

Lørdag 04.05

Oliviers & Co: Smaking av årets oljer kl. 10 - 16

 

Søndag 05.05

Spiregården: Informativ dag og vegantreff. Vegantreffet starter kl. 14 - 16

Spis Grønt Uka er et samarbeidsprosjekt mellom Kvadraturforeningen og MJAS.