Bli en proff kaffebrygger hjemme!

Du kjenner det idet du går inn døra på TIARA Kaffebrenneri i Rådhusgata; Engasjementet, smilet og det sjarmerende og personlige interiøret. For å ikke snakke om lukten av helt fersk nybrent og nykvernet kaffe.  Dette er så langt fra et internasjonalt kjedekonsept du kan finne – for det er så uendelig mye bedre!

Navnet er kanskje nytt, men driverne bak Tiara Kaffebrenneri har lenge drevet i Kvadraturen, men har i forbindelse med sin nyåpning i Rådhusgata skiftet navn og profil fra TAJ Kaffe & Chai hus til Tiara Kaffebrenneri.

 

Vi startet allerede i 2008 og drev de aller første årene under Geheb. Med tiden har vi drevet mer og mer over til å ha fokus på skikkelig kvalitetskaffe, noe vi raskt oppdaget at kundene våre satt pris på, og nå er vi der vi skal være sier Hushtar Naman, daglig leder hos TIARA Kaffebrenneri.

 

Hva er grunnen til at dere åpner enda en avdeling i Kvadraturen?

Først og fremst har jeg lenge hatt en stor drøm om at vi kunne brenne vår egen kaffe! Det har vi nå realisert i vår nye café i Rådhusgata hvor kaffebrenneren får stå og skinne midt i lokalet! I tillegg ønsket vi at enda flere kunne sitte ned og nyte kaffen vår, og da var det duket for utsalg nummer to. Avdelingen i Markensgate har mange stamkunder, men i Rådhusgata har man plass til enda flere gjester, og kan huse over 40 kaffetørste gjester på en og samme tid

 

Hvor kommer kaffeinteressen din fra?

Min bror jobbet en periode i Indonesia, som er det fjerde største landet i verden når det kommer til kaffeproduksjon. Jeg har fått gleden av å besøke flere plantasjer og produsenter og interessen har bare økt suksessivt. I Indonesia finner du et utall av kaffeprodusenter, og svært mange mindre produsenter og mikrobrennerier.

 

I tillegg er vi veldig opptatt av å produsere og samarbeide med kaffeprodusenter på best mulig måte for miljøet. Derfor velger vi å opptre så bærekraftig som mulig, og få kaffebønnene direkte inn til Kristiansand, uten for mange mellomledd. Vi samarbeider her tett med Sørlandets Kaffebrenneri – direkte handel med lokale er bra for regionen vår!

 

Hvis du skal gi tre tips til dem som vil brygge perfekt kaffe hjemme, hva vil du fremheve?

Det er mange ting du må tenke på, men med disse tipsene har du et godt grunnlag for et meget godt resultat, avslutter kaffeentusiasten.

 

Slik blir du en proff kaffebrygger hjemme:

 

  • Velg gode kaffebønner! Personlig er jeg veldig glad i kaffe fra Etiopia og Kenya. Klimaet, jord og mineraler danner veldig godt grunnlag for fruktig og god kaffesmak!

 

  • Nyt aller helst kaffe på nykvernede kaffebønner. Masse av aromaen forsvinner bare etter 15. minutter. Jeg pleier å anbefale gjester som ønsker å kjøpe kaffebønner med hjem, at de kverner bønnene selv om de har mulighet til det. Dette gir deg aller beste resultatet.

 

  • Husk riktig mengde kaffe i forhold til vann! En tommelfingerregel her er 60 – 70 gram nykvernet kaffe per liter vann. Dropp måleskjeen og skaff deg en digitalvekt! På den måten klarer du å lage forutsigbar og høy kvalitet hver eneste gang!

 

 

Takk for kaffepraten! Velkommen til TIARA Kaffebrenneri – midt i Kvadraturen!

Ny favoritt i byen? Velkommen til Tiara Kaffebrenneri