Ting å gjøre i Kristiansand når det regner

Her er tips til hva du kan gjøre i byen når det regner!

Sommeren byr på både sol og regn. Når vi "vanner" er det greit å ha noen tips i bakhånd til hva man kan gjøre i byen (i tillegg til å gå i butikker selvsagt 😉).

Innendørs klatring 

I Kristiansand har vi to av Norges aller beste innendørs sentre for klatring! Klatring er noe som passer for alle aldre og alle nivå. Er du helt blank, så får du intro og hjelp til å teste ut på det nivået du er. 

📌Sørlandet Klatresenter ligger på Odderøya, like bak Kilden. Her har de masse ulike klatreruter som er tilpasset ulike nivå, autbelay, buldring og tau. De er også skikkelig gode på tilbud til barn - med flere klatreruter til barn, eget klatrerom for de minste m.m. 

📌Klatreverket Kristiansand finner du på Grim, like bak CB-bygget kun 2 min utenfor sentrum. Nå i sommer har de eget sommertilbud på klatring for famillier. Her har de også eget barnerom med klatreruter tilpasset de minste. 

Escape Room 

Sjekk ut Escape Room Kristiansand! Her er det bare å velge tema ettersom hva som passer deg og din gjeng. Barn fra 8-10 års alder kan være med sammen med voksne, og det er en masse temarom å velge mellom slik at du helt sikkert finner noe som treffer. 

Vitensenter Sørlandet 

Midt i Markens, mellom Kiwi og Burger King, ligger Vitensenter Sørlandet. Hver dag i hele sommer er det Vitenshow kl. 12 og kl. 14. I tillegg er det slimlab, verksteder og masse annet gøy som passer for hele familien. 

Minigol- Kristiansand Camping

Sjekk ut nyåpnede Kristiansand Camping i Kristian IV.gate (inngang rett rundt hjørnet fra Markens ved Thon Hotell). Innendørs minigolf med 14 baner, hyggelig mingleområde og bar. Gøy for hele familien på dagtid. På kvelden er det perfekt for vennegjenger og kollegaer som vil ha en hyggelig og uformell treff med minigolf og god stemning. Åpent man. - ons. kl. 13 - 22, tors. - lør. kl. 13 - 01, søndag kl. 12 - 21. 

Aquarama badeland

Ja takk til bading i ferien! Aquarama badeland har åpent hver dag hele året. Her finner du vannsklier, bølgebasseng, utendørsbasseng, surfebølge, velværeavdeling +++ 

Odderøya Museumshavn 

Museumshavna har eget opplegg for barn og barnefamilier hele sommeren! Om det er vått ute likevel, så gjør det jo ikke noe å bli litt mer våt? Her kan du nemlig låne robåter, leie SUP brett og mye annet gøy. For de minste er saltvannsakvariumet ekstra gøy: kråkeboller, krabber og sjøstjerner m.m. Egen museumsbutikk med kjempegode vafler! 

Ta en tur på "Bibba"

Midt på Torvet i Kristiansand finner du byens bibliotek. Her er det egen avdeling for barn og unge. Det er alltid kjekt å dra på biblioteket - her kan du slappe av i lesekroken.

Kunstutstilling

Kristiansand Kunsthall ligger i samme bygg som biblioteket, nærmere bestemt 4 etasjer opp fra inngangen. Perfekt kombo med tur på biblioteket og lunsj etter på en av restaurantene i Torvkvartalet. Du går tørrskodd fra Torvet Parkering til både "bibba", kunsthallen og Torvkvartalet.  

Besøk også sommerutstillingen på Galleri Bi-Z i Dronningensgate. Dette er et av Norges mest anerkjente galleri, og i sommerutstillingen er det utstilt en stor bredde av kunstverk både av nasjonal og lokal betydning. 

Andre steder verdt å ta turen innom er til Hopeful Kunstloft og Hopeful Galleri og Design i Kirkegata. Her finner du kunst av Magne Furuholmen, Per Ove Sødal, Anna Berthelsen, Sedin Zunic mfl. Inntektene fra salg går til å støtte prosjektet Hopeful, som hjelper unge inn i arbeidslivet. Skinner sola så er bakgården hos Hopeful den beste plassen å slå seg ned for kaffe eller lunsj. Regner det så er bakgårdskaféen virkelig blant byens hyggeligste og mest intime "lunsj spots" 👍🏻. 

Posebyhaven 

Dette kvartalet i Posebyen bør besøkes - rain or shine! Her finner du surdeigsbakeriet The Odd Bakery, Little Climby - norsk designmerke som produserer bærekraftige produkter og leker til småbarn, klær- og hattebutikken Elins Klær & Hatter, Madammens skjenkestue og keramikk studioet Mud Studio. I tillegg coctailbaren "Et annet sted" som ligger på hjørnet samt en helt egen liten marsipanfabrikk!  

Lunsj eller middag i byen 

I byen finner du en rekke hyggelige restauranter og kaféer. De fleste ligger i kort gangavstand fra nærmeste parkeringshus, slik at du nesten kan gå tørrskodd når det regner. Vi kan selvsagt ikke nevne alle steder her, så her kommer bare noen småtips:

- Kjøkkenskapet i Lillemarkens: skikkelig god mat og perfekt lokasjon innerst i Lillemarkens kjøpesenter 

- Hopeful Café i Kirkegata (alt nevnt under kunst) 

- Flua Pizza i Skippergata: nykommer på pizzafronten i byen - verdens beste surdeigspizza? 

- La Familia i Børsparken (rett i Vestre Strandgate): skikkelig hyggelig italiensk restaurant som har åpent fra lunsj kl. 12 hver dag i sommer. Kombiner med minigolf i Børsparken. Ja, det går å spille minigolf i regnvær 😎 

- Smag & Behag i Dronningensgate: en virkelig "feinschmecker" restaurant bygget i den gamle gymsalen nedlagte Kongengsgate skole. Mottatt både byggeskikkpris, utmerkelser for vinkart og ikke minst en favoritt i byen. Har åpent til lunsj torsdag - lørdag med egen tastingmeny nå i sommer. Ellers åpent til middag sjølsvsagt. 

- Teateret i Kongensgate: deilig mat i fine omgivelser. Her kan du ha utsiktsplassen i vinduet eller synke ned i en god stol mer tilbaketrukket. 

- Royal Corner i Dronningensgate: når vi først er i Dronningens må vi jo også nevne denne folkelige "tavernaen" som ligger like ovenfor Smag & Behag. Gresk og midtøsteninspirert meny. Forsøk gjerne meze, den er skikkelig bra.

- Spiregården: vi holder oss i Dronningens, vi! Her finner du nemlig byens eneste rendyrkede veganske spisested. Utrolig hyggelig sted, med en flott bakgård. Meny som både er velsmakende og ikke minst fargesprakende. 

- Tilstede Mat & Mer: en favorittplass i Markensgate! Ligger litt "gjemt" i 2.etasje (inngang  mellom Noa Noa og Diamanthuset). Kjempegod mat og veldig hyggelig sted. 

- Monsoon på Torvet: glad i asiatisk? Sjekk gjerne ut Monsoon som ligger i rekke på Torvkvartalet 

- Bønder i Byen: en favoritt blant mange kristiansandere! 

- Will.I.Juice, Panda Panda eller Innom Café: for deg som digger gode smoothies og salater! Alle disse tre stedene er kjent for sine gode smootiebowls, salater og hver sine spesialiteter på varianter av avocadotoast m.m. 

- Le Monde Tapas: dette er også en favoritt hos mange - > tapasen på LeMonde er veldig populær. Du finner stedet midt i Markens, like ved McDonalds.

Skulle ikke dette treffe (eller det er fullt), så har du flere meeeget gode steder å velge mellom like over gata. Både Patricks, Burger Bordello, Slakter Sørensen og Bellini (sistnevnte utfordrer skikkelig på å være stedet med best italiensk pizza i byen!) er populære steder. 

Vi stopper der vi... Flere tips kommer!