Opplevelser

Bransjeoversikt
Alfabetisk oversikt
Galleri & Kunst
 • Atelier Ribe
 • X
  Atelier Ribe
  Kirkegata 20
  4612 Kristiansand
  Tlf: 91536318
  www.atelierribe.com
  Besøk vår spennende interiørbutikk i Kirkegata. Design store in Kristiansand. Brands : Menu, &tradition, Carlhansen&søn, Fredericia, Aesop, Bang & Olufsen, Lala Berlin, Skultuna, Klong, Stoff, m.mMed hilsen Camilla og Richard Ribe.
 • Det lille galleri
 • X
  Det lille galleri
  Det lille galleri
  Galleri, Kunst
  Kristian IVs gate 31
  4612 Kristiansand

  Firmaet har i de siste årene vært drevet av Ragnhild Skaiaa. Klemmet Aaneland, nevøen til tidligere eier, har overtatt firmaet nå. Vi har lang bransjeerfaring, nesten 30 år. Det lille Galleri driver med kunst og innramming. Vi holder til i sentrum av byen. På hjørnet med Kirkegt.

 • Galleri BI-Z
 • X
  Galleri BI-Z
  Galleri BI-Z
  Dronningensgate 39
  4611 Kristiansand
  Galleri BI-Z ble etablert i 1962 av Anny & Leif Bisseth Johanssen. Galleriet drives i dag av andre generasjon Bernt Bisseth, og Eva Marie Bentsen. Galleriet ligger i et eget hus i Dronningensgate 39 i Kristiansand. Galleri BI-Z er et av de største og eldste private gallerier i Norge.Galleriet har moderne innredet lokaler på over 350 m² i 1. etasje og kjeller. I andre etasje har galleriet egen rammeavdeling. Det vises et bredt utvalg i norsk samtidskunst. Det arrangeres 6-8 separatutstillinger i løpet av året, i tillegg kommer sommerutstilling og en stor juleutstilling.Galleriet har direkte kontakt og formidler arbeider av de fleste kjente norske kunstnere. Det er over 200 kunstnere presentert i magasinene med flere tusen arbeider i alle prisklasser og stilarter.
 • Galleri Hestman
 • X
  Galler i Hestman
  Galler i Hestman
  Kirkegata 7
  Kirkegata 7

  Galleri Hestman - maritim kunst. Salg av Carl B. Hestmans malerier og restaurering av malerier

 • Hopeful
 • X
  Hopeful
  Hopeful
  Kirkegata 20 B
  4612 Kristiansand
  Tlf: 91 87 34 72
  www.hopeful.no
  Hopeful i Kirkegata er en spennende nisjebutikk hvor du får kjøpt kunst, interiør og klær. I den hyggelige bakhagen er det kafé i juli, og du får kjøpt det meste av interiør som er i utekafeen. Hopeful fører blant annet merker som NKN Nekane, B A L D, Piro, PiNNED by K, Riviera Maison, Bloomingville m.m. Det som også er spesielt med Hopeful er at hver handel bidrar til å få ungdom ut i arbeidslivet via arbeidstreningsprosjektet, som er Hopefuls grunnpilar. Når du handler hos Hopeful er du med å bidrar til å gi unge en sjanse. Hopeful gir arbeidstrening og er til for å skape håp om nye muligheter for unge som sliter med å finne dette på egenhånd.
 • KILDEN - Teater- og konserthus for Sørlandet
 • X
  KILDEN - Teater- og konserthus for Sørlandet
  KILDEN - Teater- og konserthus for Sørlandet
  billetter, forestilling, konserter, skuespiller, figurteater, scene, lys, lyd, teater, kilden
  Sjølystveien 2, 4610 Kristiansand
  Tlf: Administrasjon: 90 58 11 11 / Billettbestilling: 90 58 11 11
  http://www.kilden.com

  Kilden Teater- og Konserthus for Sørlandet er hjem for Agder Teater, Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør. Sammen med Kulturdriften og Kilden Konferanse skal Sørlandets kulturelle kraftsentrum sørge for berøring og begeistring i bredde og kvalitet.

 • Kollektivet
 • X
  Kollektivet
  Kollektivet
  Markensgate 31
  4610 Kristiansand
  Tlf: 92045560

  Designkollektivet er et butikksamarbeid etablert av lokale gründere. Vår felles grunnpilar er bærekraft, og hos oss finner du zero waste, plastfritt, lokal design, lokal kunst, lokalt produserte varer, fairtrade, gjenbruk, vintage og redesign. Hos oss møter du en god atmosfære -vi vil gjøre miljøvennlig handel til en unik og fin opplevelse for deg.

  Designkollektivet AS sitt formål er å legge til rette for bærekraftig butikkdrift. Vårt mål er å gi lokal grønne gründere et funky sted å vise frem og selge sine varer. Våre aktører leverer innen sirkulærøkonomi, lokal produksjon, bærekraftige produksjonsmetoder og fairtrade. Vi ønsker å skape flere grønne arbeidsplasser, og vi opplever stor etterspørsel, økende omsetning, økende oppmerksomhet: grønn vekst!

  Våre deltagere og vår driftsmodell kan bety noe for det grønne skiftet. Stadig flere er opptatt av å handle sunt og bærekraftig, og vi opplever vekst og økt interesse for vårt konsept.

  Daglig leder: Jessica Romberg: 412 93 437

   

  Noen av deltakerne i Designkollektivet:

  MARIANNES KERAMIKK hos Designkollektivet

  Med naturen i hjertet designer og produserer Marianne Eikås kortreiste keramiske produkter fra sitt studio i Søgne. Keramikken er inspirert av sjø, fjell og skog; formene og tonene i keramikken er farget av naturen og skjærgården rundt Mariannes keramiske verksted i havgapet. Med Mariannes vakre keramikk får man på en måte naturen inn i form av kopper, tallerkener, fat og skåler. Har du spesielle ønsker til produkter og farger lager Marianne det på bestilling: www.mkeramikk.no

   

  GRANDMAS WARDROBE hos Designkollektivet

  Med kjærlighet og lidenskap for gamle tider har Jessica på Grandmas Wardrobe byttet, restaurert og solgt vintageklær siden 2017. Hvis du er ute etter en 50-tallskjole, en drakt fra 70-tallet, eller en mester-genser fra 90-tallet har bestemødre noe for alle sammen.

   

  UNDERLIG SMYKKEDESIGN hos Designkollektivet

  Det er med ild i hjertet og metall i blodet at Ruth Laila Steffensen lager moderne smykker til modige mennesker. Fra verkstedet på Odderøya skaper hun mange ulike sølvsmykker. Det er lekes med alt som er søtt, sprøtt, rampete og spooky. Bærer du på en ide til et eget design, så kan hun hjelpe deg med det også.

  Ruth Laila har BA Hons fra Glasgow School of Art i Jewellery and Silversmithing. Hennes arbeidserfaring feltet har hun opparbeidet hos blant annet Gullsmed McKays og den prisbelønnede bedriften Brazen i Glasgow. Det var i Desember 2018 hun kom tilbake til Sørlandet etter to år hos den tradisjonsrike Juhls Silvergallery i Kautokeino, for å starte eget verksted.

  Ved siden av smykkeproduksjon driver Ruth Laila med reparasjon, oppussing og deler sine kunnskaper gjennom kurs og workshops.

   

  DARKLANDS hos Designkollektivet

  Gründer og daglig leder av Darklands, Therese K. Hermansen har siden 2003 drevet nettbutikk innen klær, sko, smykker, vesker, piercing, gaveartikler og tilbehør. I tillegg til å drive nettbutikk - og også butikk i Kristiansand mellom 2004 og 2012, har Darklands ofte vært å finne på store musikkfestivaler rundt om i landet.

   

  Siden 2020 har Darklands vært en del av Kollektivet i Kristiansand med et lite utvalg av varene fra nettbutikken. Her finner du klær, vesker, smykker, piercingsmykker, babyklær, munnbind, accessories, samt en rekke gaveartikler som bla. dragefigurer og kjøleskapsmagneter. www.darklands.no

   

  KOLSBERG BRUKT & VINTAGE hos Designkollektivet

  Kolsberg brukt & vintage er en koselig liten butikk hos Designkollektivet med håndplukket brukt og vintage innen interiør og klær. Du finner kjøkkenutstyr, småmøbler, dame- og herreklær, hatter, norgesglass, servisedeler og små kuriositeter. Det meste hos Kolsbergs er vintage, dvs. originale varer som er mer enn 20 år gamle. Tar vi bærekraft på alvor, må vi bruke det som allerede er produsert. I bruktverdenen finner du spennende  og unike ting, også ofte av mye bedre kvalitet enn dagens masseproduksjon. 

   

 • Kristiansand Kunsthall
 • X
  Kristiansand Kunsthall
  Kristiansand Kunsthall
  Rådhusgata 11
  4611 Kristiansand
  Kunstutstillinger, arrangementer og workshops. www.kristiansandkunsthall.no
 • Sørlandets Kunstmuseum
 • X
  Sørlandets Kunstmuseum
  Sørlandets Kunstmuseum
  Skippergata 24 B
  4611 Kristiansand
  Tlf: 38 07 49 00
  www.skmu.no

  På Sørlandets Kunstmuseum kan du oppleve spennende kunstutstillinger, delta på omvisninger og familieverksteder, finne flotte gaver i vår museumsbutikk eller nyte en god kopp kaffe i museumskaféen! Vi har også kveldsåpent hver eneste onsdag. Velkommen.

  Våre åpningstider:

  Mandag: stengt

  Tirsdag: 11-17

  Onsdag: 11-21

  Torsdag-søndag: 11-17

Museum
 • Odderøya Museumshavn
 • X
  Odderøya Museumshavn
  Odderøya Museumshavn
  museum, Kristiansand, Kvadraturen, opplevelse, ting å gjøre i Kristiansand
  Nodeviga 38
  Odderøyveien 21
  Odderøya museumshavn ligger i Nodeviga bare et steinkast fra Markens. Museet har fokus på maritime aktiviteter, og spesielt plastbåtens historie og småbåtlivet etter 2.verdenskrig. Museet har en mengde aktiviter tilrettelagt for barn. Om sommeren kan barna låne robåt, bruke vannkikkert, lage krabbesnører og barkebåter og spille på verdens eneste "dobbofon". Kafe med salg av vafler, kaffe og kioskvarer. Bak Aktivitetshuset er det egen lekeplass som kan benyttes hele året.
 • Sørlandets Kunstmuseum
 • X
  Sørlandets Kunstmuseum
  Sørlandets Kunstmuseum
  Skippergata 24 B
  4611 Kristiansand
  Tlf: 38 07 49 00
  www.skmu.no

  På Sørlandets Kunstmuseum kan du oppleve spennende kunstutstillinger, delta på omvisninger og familieverksteder, finne flotte gaver i vår museumsbutikk eller nyte en god kopp kaffe i museumskaféen! Vi har også kveldsåpent hver eneste onsdag. Velkommen.

  Våre åpningstider:

  Mandag: stengt

  Tirsdag: 11-17

  Onsdag: 11-21

  Torsdag-søndag: 11-17

Kino
 • Kristiansand Kino
 • X
  Kristiansand Kino
  Kristiansand Kino
  Vestre Strandgate 9
  4638 Kristiansand

  Kristiansand Kino er møtestedet som ryster, engasjerer og gleder mennesker. Alle våre saler har god komfort, meget god lyd- og bildekvalitet, og store lerreter. Vi har totalt ca. 400.000 besøkende hvert år. Kinoen er eid av Kristiansand Kommune.

Hotell
 • Clarion Hotel Ernst
 • X
  Clarion Hotel Ernst
  Clarion Hotel Ernst
  catering, hotell, kurs, konferanse, restaurant, bar, hotel, overnatting, choice, clarion,
  Rådhusgaten 2
  Postboks 459
  Tlf: +47 38 12 86 00
  www.clarionernst.no
  Clarion Hotel Ernst ligger sentralt til i sentrum av Kristiansand og er hotell for den reisende som ønsker noe litt utenom det vanlige.Internasjonalt interiørdesign og spennende samtidskunst er blandet med byggets tradisjonsrike arkitektur og resultatet er noe du ikke har sett tidligere. Velkommen til Sørlandets råeste hotell!
 • Radisson Blu Caledonien Hotel
 • X
  Radisson Blu Caledonien Hotel
  Radisson Blu Caledonien Hotel
  Vestre Strandgate 7
  4610 Kristiansand

  Radisson Blue Caledoninen ble totalrenovert i 2018/2019, og fremstår som et av byens flotteste hotell.  

  I hotellets 13.etasje finner du Club 21 Skybar, en cocktail med byens beste utsikt. 

  De aller fleste av rommene har panorama utsikt utover havna eller byen. 

  I restauranten Grensløs får du servert ala carte, og de serverer også italiensk pizza som konkurrerer om å være byens beste. 

   

   

 • Thon Hotel Parken
 • X
  Thon Hotel Parken
  Thon Hotel Parken

  Thon Hotel Parken er lokalisert midt i "hjertet" av Kristiansand, nærmere bestemt midt på Torvet i byen. Her har du gangavstand til alt i sentrum, inkludert tog, buss og jernbanestasjon. 

  Hotellet åpnet i 2018 og har 184 rom og suiter. 

  På gateplan finner du hotellets egen restaurant "Torvet Bistro". Dette er en hyggelig fransk "bistro" hvor hotellets gjester serveres frokost, byens innbyggere og turister kommer for lunsj og middag. Hyggelig uteservering på byens torv i sommerhalvåret. 

  Hotellet har egen "vinkjeller" i det gamle bankhvelvet i kjelleren, samt flere møterom av ulike størrelser. 

Opplevelser
 • Aquarama
 • X
  Aquarama
  Aquarama
  badeland, aquarama, svømming, barn, moro, hva skjer,
  Tangen 8
  4608 Kristiansand

  I mars 2013 fikk Kristiansand og landsdelen sitt nye aktivitetssenter. Aquarama er et komplett anlegg med badeland, svømmebasseng, idrettsbasseng, stupeanlegg, spa, treningssenter, idrettshall og ulike tilbud innen folkehelse. Aquarama inneholder også næringslokaler, hotell og parkeringsanlegg. Åpent for alle!

 • Emijoly Yoga & Pilates
 • X
  Emijoly Yoga & Pilates
  Emijoly Yoga & Pilates
  Dronningensgate 52
  4608 Kristiansand
  Tlf: 480 08 870
  www.emijoly.no
  I denne oasen finner du et stort yogastudio med to saler og eget shala til egenpraksis. Vi har skapt et lite fristed for travle sjeler medmyogastudio pluss vegansk kafe og stor grønn bakgård.
  Studio Spiregården: Dronningensgate 52

   

  Vi tilbyr det meste innen HOT YOGA, yoga, pilates og barre. Sertifiserte instruktører. Trening som passer for alle

 • ESCAPE ROOM KRISTIANSAND
 • X
  ESCAPE ROOM KRISTIANSAND
  ESCAPE ROOM KRISTIANSAND
  Kirkegata 6
  4611 Kristiansand
  Escape Room Kristiansand lager spennende interaktive spill midt i Kristiansand. Du og dine venner får et spennende oppdrag dere må løse innen 60 minutter i et spesialbygd rom fylt av spennende oppgaver, gåter og kule effekter. Hvert rom er spesialbygd og utviklet av oss. Vi har fem unike og spennende oppdrag du ikke vil kunne oppleve andre steder enn i Kristiansand!
 • Geitmyra Matkultursenter for barn
 • X
  Geitmyra Matkultursenter for barn
  Geitmyra Matkultursenter for barn
  Odderøyveien 41
  4610 Kristiansand

  Geitmyra matkultursenter for barn jobber for at så mange barn som mulig skal bli glade i mat som gjør dem godt. Geitmyra er en ikke-kommersiell stiftelse etablert av Andreas Viestad i 2011 på Geitmyra gård på Sagene i Oslo. Siden åpningen har vi hatt skoleundervisning, kurs for barnehager, spedbarnsmatkurs, fritidskurs og åpne publikums-arrangementer for tusenvis av barn hvert år. I 2018 åpnet Geitmyra Ringsaker, og nå skal vi fortsette det gode arbeidet på Odderøya i Kristiansand. Geitmyra Kristiansand skal være hele Sørl

 • KILDEN - Teater- og konserthus for Sørlandet
 • X
  KILDEN - Teater- og konserthus for Sørlandet
  KILDEN - Teater- og konserthus for Sørlandet
  billetter, forestilling, konserter, skuespiller, figurteater, scene, lys, lyd, teater, kilden
  Sjølystveien 2, 4610 Kristiansand
  Tlf: Administrasjon: 90 58 11 11 / Billettbestilling: 90 58 11 11
  http://www.kilden.com

  Kilden Teater- og Konserthus for Sørlandet er hjem for Agder Teater, Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør. Sammen med Kulturdriften og Kilden Konferanse skal Sørlandets kulturelle kraftsentrum sørge for berøring og begeistring i bredde og kvalitet.

 • Kristiansand Kino
 • X
  Kristiansand Kino
  Kristiansand Kino
  Vestre Strandgate 9
  4638 Kristiansand

  Kristiansand Kino er møtestedet som ryster, engasjerer og gleder mennesker. Alle våre saler har god komfort, meget god lyd- og bildekvalitet, og store lerreter. Vi har totalt ca. 400.000 besøkende hvert år. Kinoen er eid av Kristiansand Kommune.

 • NORD Gifts
 • X
  NORD Gifts/NORD Destination Management Company
  NORD Gifts/NORD Destination Management Company
  Markensgate 6
  Postboks 148
  Tlf: 47710074
  E-post:
  www.nord-dmc.com

  Flott souvenir- og gavebutikk sentralt i Markens.

  Av vareutvalg så har vi følgende:

  KLÆR

  • «ROKK» Tynne dun jakker til dame og herre/unisex (opp til 3XL for dame og 5XL for herre/unisex)
  • «ROKK» Softshell jakker (vind og vanntette)– samme som ovenfor
  • «Nordlys» Ull produkter – gensere og sokker
  • «ROKK» Regnkåper til dame
  • Stort utvalg av sokker til barn og voksne
  • Capser (Kristiansand og andre)
  • T-shorter (viking motiver osv.)
  • Sydvester i flere farger
  • Luer, vanter, skjerf

  SUVENIRER OG GAVE ARTIKLER

  • Kaffe kopper
  • Øl glass/krus
  • Magneter
  • Troll
  • Vikinger
  • «Lykke Troll» - byens største utvalg
  • Tepper og pledd
  • Reinsdyrskinn
  • Saue Feller og sitte underlag fra «Låvebroa»
  • Tinn: kakespader, brevåpner, flaskeåpner
  • Ostehøvler av forskjellige slag
  • Nøkkelknipper (byens største utvalg)
  • Tre produkter: sleiver, kopper osv.

  SPESIAL OG DESIGN

  • Hjemmestrikkede produkter fra «SYNNEs Design»
  • Håndlagde og håndmalte Sørlandshus fra «Lillesand Design»

   

 • Odderøya Museumshavn
 • X
  Odderøya Museumshavn
  Odderøya Museumshavn
  museum, Kristiansand, Kvadraturen, opplevelse, ting å gjøre i Kristiansand
  Nodeviga 38
  Odderøyveien 21
  Odderøya museumshavn ligger i Nodeviga bare et steinkast fra Markens. Museet har fokus på maritime aktiviteter, og spesielt plastbåtens historie og småbåtlivet etter 2.verdenskrig. Museet har en mengde aktiviter tilrettelagt for barn. Om sommeren kan barna låne robåt, bruke vannkikkert, lage krabbesnører og barkebåter og spille på verdens eneste "dobbofon". Kafe med salg av vafler, kaffe og kioskvarer. Bak Aktivitetshuset er det egen lekeplass som kan benyttes hele året.
 • Portal Travel
 • X
  Portal Travel
  Portal Travel
  Markensgate 8

  Kulturarrangør lokalt og internasjonalt; Konserter, eventer og festivaler!

  www.portaltravel.no

 • Sørlandet Klatresenter
 • X
  Sørlandet Klatresenter
  Sørlandet Klatresenter
  Odderøyveien 40
  4610 Kristiansand

  Velkommen til Sørlandet Klatresenter på Odderøya!

  Sør-Norges råeste klatregym finner du på Odderøya i Kristiansand! Her kan du komme som nybegynner eller helproff og få utfordret deg i veggen! Barneklatring, familieklatring, grupper, events, barnebursdager. Muligheter for å kjøpe årskort

 • Sørlandets Kunstmuseum
 • X
  Sørlandets Kunstmuseum
  Sørlandets Kunstmuseum
  Skippergata 24 B
  4611 Kristiansand
  Tlf: 38 07 49 00
  www.skmu.no

  På Sørlandets Kunstmuseum kan du oppleve spennende kunstutstillinger, delta på omvisninger og familieverksteder, finne flotte gaver i vår museumsbutikk eller nyte en god kopp kaffe i museumskaféen! Vi har også kveldsåpent hver eneste onsdag. Velkommen.

  Våre åpningstider:

  Mandag: stengt

  Tirsdag: 11-17

  Onsdag: 11-21

  Torsdag-søndag: 11-17

 • Teateret
 • X
  Teateret
  Teateret
  Kongensgate 2
  4610 Kristiansand
  Velkommen til Teatret i Kristiansand - et urbant utested, bar og restaurant. Teateret har åpent 7 dager i uken med lunsj, kaffeprat, middag, konserter, debatter og forestillinger. Sjekk programmet dag for dag på våre nettsider. Vi har også faste programposter som After Work, "Fredag på Teateret", Lørdagsuniversitetet og Søndag på Teateret - barnesøndag.
 • Vitensenter Sørlandet
 • X
  Vitensenter Sørlandet
  Vitensenter Sørlandet
  Markensgate 21a
  4611 Kristiansand
  Tlf: 37 00 67 68 / 919 15 519
  http://www.vitensor.no

  Mini-vitensenteret i Kristiansand ligger midt i Markens, med inngang ved Kiwi (trapp opp til 2.etasje).

  Her er det aktiviteter for hele familien, og det er alltid flere verksteder som man kan delta på. Vi har også en liten interaktiv utstilling med tankenøtter og installasjoner. Ukedagene er forbeholdt forhåndsbestilte grupper og undervisning men lørdager og , søndager og i skoleferiene har vi åpent for publikum.

  Se vårt program for hvilke aktiviteter vi har til enhver tid.

A-D
 • Aquarama
 • X
  Aquarama
  Aquarama
  badeland, aquarama, svømming, barn, moro, hva skjer,
  Tangen 8
  4608 Kristiansand

  I mars 2013 fikk Kristiansand og landsdelen sitt nye aktivitetssenter. Aquarama er et komplett anlegg med badeland, svømmebasseng, idrettsbasseng, stupeanlegg, spa, treningssenter, idrettshall og ulike tilbud innen folkehelse. Aquarama inneholder også næringslokaler, hotell og parkeringsanlegg. Åpent for alle!

 • Atelier Ribe
 • X
  Atelier Ribe
  Kirkegata 20
  4612 Kristiansand
  Tlf: 91536318
  www.atelierribe.com
  Besøk vår spennende interiørbutikk i Kirkegata. Design store in Kristiansand. Brands : Menu, &tradition, Carlhansen&søn, Fredericia, Aesop, Bang & Olufsen, Lala Berlin, Skultuna, Klong, Stoff, m.mMed hilsen Camilla og Richard Ribe.
 • Clarion Hotel Ernst
 • X
  Clarion Hotel Ernst
  Clarion Hotel Ernst
  catering, hotell, kurs, konferanse, restaurant, bar, hotel, overnatting, choice, clarion,
  Rådhusgaten 2
  Postboks 459
  Tlf: +47 38 12 86 00
  www.clarionernst.no
  Clarion Hotel Ernst ligger sentralt til i sentrum av Kristiansand og er hotell for den reisende som ønsker noe litt utenom det vanlige.Internasjonalt interiørdesign og spennende samtidskunst er blandet med byggets tradisjonsrike arkitektur og resultatet er noe du ikke har sett tidligere. Velkommen til Sørlandets råeste hotell!
 • Det lille galleri
 • X
  Det lille galleri
  Det lille galleri
  Galleri, Kunst
  Kristian IVs gate 31
  4612 Kristiansand

  Firmaet har i de siste årene vært drevet av Ragnhild Skaiaa. Klemmet Aaneland, nevøen til tidligere eier, har overtatt firmaet nå. Vi har lang bransjeerfaring, nesten 30 år. Det lille Galleri driver med kunst og innramming. Vi holder til i sentrum av byen. På hjørnet med Kirkegt.

E-K
 • Emijoly Yoga & Pilates
 • X
  Emijoly Yoga & Pilates
  Emijoly Yoga & Pilates
  Dronningensgate 52
  4608 Kristiansand
  Tlf: 480 08 870
  www.emijoly.no
  I denne oasen finner du et stort yogastudio med to saler og eget shala til egenpraksis. Vi har skapt et lite fristed for travle sjeler medmyogastudio pluss vegansk kafe og stor grønn bakgård.
  Studio Spiregården: Dronningensgate 52

   

  Vi tilbyr det meste innen HOT YOGA, yoga, pilates og barre. Sertifiserte instruktører. Trening som passer for alle

 • ESCAPE ROOM KRISTIANSAND
 • X
  ESCAPE ROOM KRISTIANSAND
  ESCAPE ROOM KRISTIANSAND
  Kirkegata 6
  4611 Kristiansand
  Escape Room Kristiansand lager spennende interaktive spill midt i Kristiansand. Du og dine venner får et spennende oppdrag dere må løse innen 60 minutter i et spesialbygd rom fylt av spennende oppgaver, gåter og kule effekter. Hvert rom er spesialbygd og utviklet av oss. Vi har fem unike og spennende oppdrag du ikke vil kunne oppleve andre steder enn i Kristiansand!
 • Galleri BI-Z
 • X
  Galleri BI-Z
  Galleri BI-Z
  Dronningensgate 39
  4611 Kristiansand
  Galleri BI-Z ble etablert i 1962 av Anny & Leif Bisseth Johanssen. Galleriet drives i dag av andre generasjon Bernt Bisseth, og Eva Marie Bentsen. Galleriet ligger i et eget hus i Dronningensgate 39 i Kristiansand. Galleri BI-Z er et av de største og eldste private gallerier i Norge.Galleriet har moderne innredet lokaler på over 350 m² i 1. etasje og kjeller. I andre etasje har galleriet egen rammeavdeling. Det vises et bredt utvalg i norsk samtidskunst. Det arrangeres 6-8 separatutstillinger i løpet av året, i tillegg kommer sommerutstilling og en stor juleutstilling.Galleriet har direkte kontakt og formidler arbeider av de fleste kjente norske kunstnere. Det er over 200 kunstnere presentert i magasinene med flere tusen arbeider i alle prisklasser og stilarter.
 • Galleri Hestman
 • X
  Galler i Hestman
  Galler i Hestman
  Kirkegata 7
  Kirkegata 7

  Galleri Hestman - maritim kunst. Salg av Carl B. Hestmans malerier og restaurering av malerier

 • Geitmyra Matkultursenter for barn
 • X
  Geitmyra Matkultursenter for barn
  Geitmyra Matkultursenter for barn
  Odderøyveien 41
  4610 Kristiansand

  Geitmyra matkultursenter for barn jobber for at så mange barn som mulig skal bli glade i mat som gjør dem godt. Geitmyra er en ikke-kommersiell stiftelse etablert av Andreas Viestad i 2011 på Geitmyra gård på Sagene i Oslo. Siden åpningen har vi hatt skoleundervisning, kurs for barnehager, spedbarnsmatkurs, fritidskurs og åpne publikums-arrangementer for tusenvis av barn hvert år. I 2018 åpnet Geitmyra Ringsaker, og nå skal vi fortsette det gode arbeidet på Odderøya i Kristiansand. Geitmyra Kristiansand skal være hele Sørl

 • Hopeful
 • X
  Hopeful
  Hopeful
  Kirkegata 20 B
  4612 Kristiansand
  Tlf: 91 87 34 72
  www.hopeful.no
  Hopeful i Kirkegata er en spennende nisjebutikk hvor du får kjøpt kunst, interiør og klær. I den hyggelige bakhagen er det kafé i juli, og du får kjøpt det meste av interiør som er i utekafeen. Hopeful fører blant annet merker som NKN Nekane, B A L D, Piro, PiNNED by K, Riviera Maison, Bloomingville m.m. Det som også er spesielt med Hopeful er at hver handel bidrar til å få ungdom ut i arbeidslivet via arbeidstreningsprosjektet, som er Hopefuls grunnpilar. Når du handler hos Hopeful er du med å bidrar til å gi unge en sjanse. Hopeful gir arbeidstrening og er til for å skape håp om nye muligheter for unge som sliter med å finne dette på egenhånd.
 • KILDEN - Teater- og konserthus for Sørlandet
 • X
  KILDEN - Teater- og konserthus for Sørlandet
  KILDEN - Teater- og konserthus for Sørlandet
  billetter, forestilling, konserter, skuespiller, figurteater, scene, lys, lyd, teater, kilden
  Sjølystveien 2, 4610 Kristiansand
  Tlf: Administrasjon: 90 58 11 11 / Billettbestilling: 90 58 11 11
  http://www.kilden.com

  Kilden Teater- og Konserthus for Sørlandet er hjem for Agder Teater, Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør. Sammen med Kulturdriften og Kilden Konferanse skal Sørlandets kulturelle kraftsentrum sørge for berøring og begeistring i bredde og kvalitet.

 • Kollektivet
 • X
  Kollektivet
  Kollektivet
  Markensgate 31
  4610 Kristiansand
  Tlf: 92045560

  Designkollektivet er et butikksamarbeid etablert av lokale gründere. Vår felles grunnpilar er bærekraft, og hos oss finner du zero waste, plastfritt, lokal design, lokal kunst, lokalt produserte varer, fairtrade, gjenbruk, vintage og redesign. Hos oss møter du en god atmosfære -vi vil gjøre miljøvennlig handel til en unik og fin opplevelse for deg.

  Designkollektivet AS sitt formål er å legge til rette for bærekraftig butikkdrift. Vårt mål er å gi lokal grønne gründere et funky sted å vise frem og selge sine varer. Våre aktører leverer innen sirkulærøkonomi, lokal produksjon, bærekraftige produksjonsmetoder og fairtrade. Vi ønsker å skape flere grønne arbeidsplasser, og vi opplever stor etterspørsel, økende omsetning, økende oppmerksomhet: grønn vekst!

  Våre deltagere og vår driftsmodell kan bety noe for det grønne skiftet. Stadig flere er opptatt av å handle sunt og bærekraftig, og vi opplever vekst og økt interesse for vårt konsept.

  Daglig leder: Jessica Romberg: 412 93 437

   

  Noen av deltakerne i Designkollektivet:

  MARIANNES KERAMIKK hos Designkollektivet

  Med naturen i hjertet designer og produserer Marianne Eikås kortreiste keramiske produkter fra sitt studio i Søgne. Keramikken er inspirert av sjø, fjell og skog; formene og tonene i keramikken er farget av naturen og skjærgården rundt Mariannes keramiske verksted i havgapet. Med Mariannes vakre keramikk får man på en måte naturen inn i form av kopper, tallerkener, fat og skåler. Har du spesielle ønsker til produkter og farger lager Marianne det på bestilling: www.mkeramikk.no

   

  GRANDMAS WARDROBE hos Designkollektivet

  Med kjærlighet og lidenskap for gamle tider har Jessica på Grandmas Wardrobe byttet, restaurert og solgt vintageklær siden 2017. Hvis du er ute etter en 50-tallskjole, en drakt fra 70-tallet, eller en mester-genser fra 90-tallet har bestemødre noe for alle sammen.

   

  UNDERLIG SMYKKEDESIGN hos Designkollektivet

  Det er med ild i hjertet og metall i blodet at Ruth Laila Steffensen lager moderne smykker til modige mennesker. Fra verkstedet på Odderøya skaper hun mange ulike sølvsmykker. Det er lekes med alt som er søtt, sprøtt, rampete og spooky. Bærer du på en ide til et eget design, så kan hun hjelpe deg med det også.

  Ruth Laila har BA Hons fra Glasgow School of Art i Jewellery and Silversmithing. Hennes arbeidserfaring feltet har hun opparbeidet hos blant annet Gullsmed McKays og den prisbelønnede bedriften Brazen i Glasgow. Det var i Desember 2018 hun kom tilbake til Sørlandet etter to år hos den tradisjonsrike Juhls Silvergallery i Kautokeino, for å starte eget verksted.

  Ved siden av smykkeproduksjon driver Ruth Laila med reparasjon, oppussing og deler sine kunnskaper gjennom kurs og workshops.

   

  DARKLANDS hos Designkollektivet

  Gründer og daglig leder av Darklands, Therese K. Hermansen har siden 2003 drevet nettbutikk innen klær, sko, smykker, vesker, piercing, gaveartikler og tilbehør. I tillegg til å drive nettbutikk - og også butikk i Kristiansand mellom 2004 og 2012, har Darklands ofte vært å finne på store musikkfestivaler rundt om i landet.

   

  Siden 2020 har Darklands vært en del av Kollektivet i Kristiansand med et lite utvalg av varene fra nettbutikken. Her finner du klær, vesker, smykker, piercingsmykker, babyklær, munnbind, accessories, samt en rekke gaveartikler som bla. dragefigurer og kjøleskapsmagneter. www.darklands.no

   

  KOLSBERG BRUKT & VINTAGE hos Designkollektivet

  Kolsberg brukt & vintage er en koselig liten butikk hos Designkollektivet med håndplukket brukt og vintage innen interiør og klær. Du finner kjøkkenutstyr, småmøbler, dame- og herreklær, hatter, norgesglass, servisedeler og små kuriositeter. Det meste hos Kolsbergs er vintage, dvs. originale varer som er mer enn 20 år gamle. Tar vi bærekraft på alvor, må vi bruke det som allerede er produsert. I bruktverdenen finner du spennende  og unike ting, også ofte av mye bedre kvalitet enn dagens masseproduksjon. 

   

 • Kristiansand Kino
 • X
  Kristiansand Kino
  Kristiansand Kino
  Vestre Strandgate 9
  4638 Kristiansand

  Kristiansand Kino er møtestedet som ryster, engasjerer og gleder mennesker. Alle våre saler har god komfort, meget god lyd- og bildekvalitet, og store lerreter. Vi har totalt ca. 400.000 besøkende hvert år. Kinoen er eid av Kristiansand Kommune.

 • Kristiansand Kunsthall
 • X
  Kristiansand Kunsthall
  Kristiansand Kunsthall
  Rådhusgata 11
  4611 Kristiansand
  Kunstutstillinger, arrangementer og workshops. www.kristiansandkunsthall.no
L-R
 • NORD Gifts
 • X
  NORD Gifts/NORD Destination Management Company
  NORD Gifts/NORD Destination Management Company
  Markensgate 6
  Postboks 148
  Tlf: 47710074
  E-post:
  www.nord-dmc.com

  Flott souvenir- og gavebutikk sentralt i Markens.

  Av vareutvalg så har vi følgende:

  KLÆR

  • «ROKK» Tynne dun jakker til dame og herre/unisex (opp til 3XL for dame og 5XL for herre/unisex)
  • «ROKK» Softshell jakker (vind og vanntette)– samme som ovenfor
  • «Nordlys» Ull produkter – gensere og sokker
  • «ROKK» Regnkåper til dame
  • Stort utvalg av sokker til barn og voksne
  • Capser (Kristiansand og andre)
  • T-shorter (viking motiver osv.)
  • Sydvester i flere farger
  • Luer, vanter, skjerf

  SUVENIRER OG GAVE ARTIKLER

  • Kaffe kopper
  • Øl glass/krus
  • Magneter
  • Troll
  • Vikinger
  • «Lykke Troll» - byens største utvalg
  • Tepper og pledd
  • Reinsdyrskinn
  • Saue Feller og sitte underlag fra «Låvebroa»
  • Tinn: kakespader, brevåpner, flaskeåpner
  • Ostehøvler av forskjellige slag
  • Nøkkelknipper (byens største utvalg)
  • Tre produkter: sleiver, kopper osv.

  SPESIAL OG DESIGN

  • Hjemmestrikkede produkter fra «SYNNEs Design»
  • Håndlagde og håndmalte Sørlandshus fra «Lillesand Design»

   

 • Odderøya Museumshavn
 • X
  Odderøya Museumshavn
  Odderøya Museumshavn
  museum, Kristiansand, Kvadraturen, opplevelse, ting å gjøre i Kristiansand
  Nodeviga 38
  Odderøyveien 21
  Odderøya museumshavn ligger i Nodeviga bare et steinkast fra Markens. Museet har fokus på maritime aktiviteter, og spesielt plastbåtens historie og småbåtlivet etter 2.verdenskrig. Museet har en mengde aktiviter tilrettelagt for barn. Om sommeren kan barna låne robåt, bruke vannkikkert, lage krabbesnører og barkebåter og spille på verdens eneste "dobbofon". Kafe med salg av vafler, kaffe og kioskvarer. Bak Aktivitetshuset er det egen lekeplass som kan benyttes hele året.
 • Portal Travel
 • X
  Portal Travel
  Portal Travel
  Markensgate 8

  Kulturarrangør lokalt og internasjonalt; Konserter, eventer og festivaler!

  www.portaltravel.no

 • Radisson Blu Caledonien Hotel
 • X
  Radisson Blu Caledonien Hotel
  Radisson Blu Caledonien Hotel
  Vestre Strandgate 7
  4610 Kristiansand

  Radisson Blue Caledoninen ble totalrenovert i 2018/2019, og fremstår som et av byens flotteste hotell.  

  I hotellets 13.etasje finner du Club 21 Skybar, en cocktail med byens beste utsikt. 

  De aller fleste av rommene har panorama utsikt utover havna eller byen. 

  I restauranten Grensløs får du servert ala carte, og de serverer også italiensk pizza som konkurrerer om å være byens beste. 

   

   

S-Å
 • Sørlandet Klatresenter
 • X
  Sørlandet Klatresenter
  Sørlandet Klatresenter
  Odderøyveien 40
  4610 Kristiansand

  Velkommen til Sørlandet Klatresenter på Odderøya!

  Sør-Norges råeste klatregym finner du på Odderøya i Kristiansand! Her kan du komme som nybegynner eller helproff og få utfordret deg i veggen! Barneklatring, familieklatring, grupper, events, barnebursdager. Muligheter for å kjøpe årskort

 • Sørlandets Kunstmuseum
 • X
  Sørlandets Kunstmuseum
  Sørlandets Kunstmuseum
  Skippergata 24 B
  4611 Kristiansand
  Tlf: 38 07 49 00
  www.skmu.no

  På Sørlandets Kunstmuseum kan du oppleve spennende kunstutstillinger, delta på omvisninger og familieverksteder, finne flotte gaver i vår museumsbutikk eller nyte en god kopp kaffe i museumskaféen! Vi har også kveldsåpent hver eneste onsdag. Velkommen.

  Våre åpningstider:

  Mandag: stengt

  Tirsdag: 11-17

  Onsdag: 11-21

  Torsdag-søndag: 11-17

 • Teateret
 • X
  Teateret
  Teateret
  Kongensgate 2
  4610 Kristiansand
  Velkommen til Teatret i Kristiansand - et urbant utested, bar og restaurant. Teateret har åpent 7 dager i uken med lunsj, kaffeprat, middag, konserter, debatter og forestillinger. Sjekk programmet dag for dag på våre nettsider. Vi har også faste programposter som After Work, "Fredag på Teateret", Lørdagsuniversitetet og Søndag på Teateret - barnesøndag.
 • Thon Hotel Parken
 • X
  Thon Hotel Parken
  Thon Hotel Parken

  Thon Hotel Parken er lokalisert midt i "hjertet" av Kristiansand, nærmere bestemt midt på Torvet i byen. Her har du gangavstand til alt i sentrum, inkludert tog, buss og jernbanestasjon. 

  Hotellet åpnet i 2018 og har 184 rom og suiter. 

  På gateplan finner du hotellets egen restaurant "Torvet Bistro". Dette er en hyggelig fransk "bistro" hvor hotellets gjester serveres frokost, byens innbyggere og turister kommer for lunsj og middag. Hyggelig uteservering på byens torv i sommerhalvåret. 

  Hotellet har egen "vinkjeller" i det gamle bankhvelvet i kjelleren, samt flere møterom av ulike størrelser. 

 • Vitensenter Sørlandet
 • X
  Vitensenter Sørlandet
  Vitensenter Sørlandet
  Markensgate 21a
  4611 Kristiansand
  Tlf: 37 00 67 68 / 919 15 519
  http://www.vitensor.no

  Mini-vitensenteret i Kristiansand ligger midt i Markens, med inngang ved Kiwi (trapp opp til 2.etasje).

  Her er det aktiviteter for hele familien, og det er alltid flere verksteder som man kan delta på. Vi har også en liten interaktiv utstilling med tankenøtter og installasjoner. Ukedagene er forbeholdt forhåndsbestilte grupper og undervisning men lørdager og , søndager og i skoleferiene har vi åpent for publikum.

  Se vårt program for hvilke aktiviteter vi har til enhver tid.