Markens er byens hovedhandlegate. 

Vi liker godt å si at dette er Norges lengste handlegate etter Karl Johans gate i Oslo. Faktisk så starter (eller ender alt ettersom) også Markens med "Slottet". Hvorfor dette bygget øverst i Markens kalles for "Slottet" er ikke godt å si. Men fakta er at du mer eller mindre kan gå rett fra byens hovedhandlegate og ut i Baneheia og bymarka.

Markensgate strekker seg fra "Slottet" til Sjøhuset - fiskerestauranten som på kaifronten i Østre havn.

Lokaleeide butikker og kjente merkebutikker i god miks

I Markens finner du kjente merkebutikker som Lindex, Change, Cubus, Dressmann, Norli og Zara. I tillegg er det et godt tilsnitt av lokaleide butikker. Flere av disse finner du i øvre del av Markens. Her ligger for eksempel ZAP, kvalitets- og merkebevisst motebutikk til dame og herre. I samme kvartal ligger også motebutikkene Ad Undas, Buksesmekken og ISay - alle lokale butikker.  

Midt i Markens finner du også Sørlandets største utvalg i dresser mellom Oslo og Stavanger: i en "mannsalder" har ICON (også kjent som "gamle Mjåland) vært førende på dress og skjorter. 

Æ ser dæ på Markens 

I Markens finner du også flere hyggelige bakerier og restauranter. Her har du plassering midt i smørøyet og kan følge med på folkelivet i Markens mens du tar en pust i bakken eller spiser en bedre middag. 

Markens har fra gammelt av vært møteplassen for folk i byen. Å si "Æ ser dæ på Markens" eller "Vi møtes ved Hesten i Markens" gjelder faktisk fremdeles i vår digitale tidsalder. 

Jul øverst i Markens

Butikkene øverst i Markens har alt du trenger for en vellykket julehandel.

ICON Markens - et ikon i Kvadraturen

ICON Markens, som fører klær for både dame og herre, har vært en ledende aktør i byen i over 70 år. Stort utvalg i Gant, Parajumpers, Frislid, Ricco Vero, Jean Paul m.m.

Diamanthuset - mer å by på

Diamanthuset i Markens har mer enn diamanter å by på. Her får du smykker, klokker og flotte gaveartikler til store og små.

Matskatter i hjertet av Kvadraturen

Frister det med smakfulle retter fra ferskvaren eller nybakte kaker? Hos Meny på Torvkvartalet finner du alt du trenger til hverdagen. Og festen!