Æ ser dæ på Markens!

Markens er byens hovedhandlegate. 

Vi liker godt å si at dette er Norges lengste handlegate etter Karl Johans gate i Oslo. Faktisk så starter (eller ender alt ettersom) også Markens med "Slottet". Hvorfor dette bygget øverst i Markens kalles for "Slottet" er ikke godt å si. Men fakta er at du gå rett fra byens hovedhandlegate og ut i turomårdet Baneheia som er starten på bymarka.

Markensgate strekker seg fra "Slottet" til havet i Østre havn, hvor du finner Sjøhuset, Nupen-parken og gjestehavna. 

Lokaleeide butikker og kjente merkebutikker i god miks

I Markens finner du kjente merkebutikker som Lindex, Change, Cubus, Dressmann, Norli og Zara. I tillegg er det et godt tilsnitt av lokaleide butikker. Flere av disse finner du i Lillemarkens og i den øvre delen av Markens. Her ligger for eksempel ZAP, kvalitets- og merkebevisst motebutikk til dame og herre. I samme kvartal ligger også motebutikkene Ad Undas, Buksesmekken og ISay - alle lokale butikker.  

Midt i Markens finner du også Sørlandets største utvalg i dresser mellom Oslo og Stavanger: i en "mannsalder" har ICON (også kjent som "gamle Mjåland) vært førende på dress og skjorter. 

"Æ ser dæ på Markens" 

I Markens finner du også flere hyggelige bakerier og restauranter. Her har du plassering midt i smørøyet og kan følge med på folkelivet i Markens mens du tar en pust i bakken eller spiser en bedre middag. 

Markens har fra gammelt av vært møteplassen for folk i byen. Å si "Æ ser dæ på Markens" eller "Vi møtes ved Hesten i Markens" gjelder faktisk fremdeles i vår digitale tidsalder. 

Lillemarkens - innendørs handlegate midt i Markens

Lillemarkens er det en spennende miks av lokale butikker og nasjonale kjeder. I Matkjelleren finner du blant annet vinmonopolet, fiskehandler Reinhartsen, den økologiske matvarebutikken Sans & Smak og det Lille Bageri.

Fasjonable Torvkvartalet

På Torvkvartalet midt på torvet finner du butikker som Zara, Retro, Tønnesen 1937, Sprell og Newbie. Her ligger også en rekke gode spisesteder: Starbucks, lunsj- og vinbaren PandaPanda, den franske bistroen Torvet Bistro, Herlig Land og asiatiske Monsoon. I kjelleren finner du Meny og i andre etasje er det frisør, hudpleie m.m.

Sandens - kjøpesenteret midt i byen

Her finner du kjente kjeder som Rituals, H&M, Cubus, Ting, Carlings, Junkyard, Kicks, Floyd, Freequent, Claes Ohlson, Eurosko. Den lokale klesbutikken Image, Camillas Blomsterdesign og hudpleiesalonger Renates finner du også på Sandens.

ICON Markens - et ikon i Kvadraturen

ICON Markens, som fører klær for både dame og herre, har vært en ledende aktør i byen i over 70 år. Stort utvalg i Gant, Parajumpers, Frislid, Ricco Vero, Jean Paul m.m.

Diamanthuset - mer å by på

Diamanthuset i Markens har mer enn diamanter å by på. Her får du smykker, klokker og flotte gaveartikler til store og små.

Matskatter i hjertet av Kvadraturen

Frister det med smakfulle retter fra ferskvaren eller nybakte kaker? Hos Meny på Torvkvartalet finner du alt du trenger til hverdagen. Og festen!