Mat & Drikke

Bransjeoversikt
Alfabetisk oversikt
Restaurant
 • Amigos
 • X
  Amigos
  Amigos
  Gravane 26
  4610 Kristiansand
  Tlf: 38026760
  www.amigos.no

  Amigos er en ekte mexikansk restaurant som ligger midt i smørøyet på Fiskebrygga i Kristiansand.

  Restauranten tilbyr en svært variert meny med mange spesialiteter fra det meksikanske kjøkken, som f.eks fajitas, enchiladas, nachos, burrito og mange flere.

  • Egen vegetar-meny med 4 retter.
  • Barnemeny.
  • Takeaway.

  Amigos har også bar/pub i tilknytning med restauranten med alle rettigheter. 

  Den hjemmelagde ostedippen er en klassiker, og må prøves 👍🏻 

 • Bakgården
 • X
  Bakgården
  Tollbodgata 5, 4611 Kristiansand
  Pb. 77, 4662 Kristiansand
  Velkommen til Kristiansands beste cocktailbar!Samtlige bartendere i Bakgården har hevdet seg i nasjonale og internasjonale bartenderkonkurranser. Vår barsjef har vunnet Norgesmesterskap i Cocktailmiksing 2 ganger og seilet inn til 4. plass i VERDENSmesterskapet.Vi har alltid tid til våre gjester og gir deg den servicen som du fortjener og ønsker. Dette er nemlig hovedgrunnene til at vi startet Bakgården: Personlig service, bredt utvalg, god atmosfære og kvalitet i alle ledd!I Bakgården finner du 3 flotte selskapslokaler med plass til henholdsvis 50, 40 og 16 gjester.Ønsker man et større minglearrangement har vi kapasitet til inntil 400 gjester.Lokalene våre er gratis til leie. Vår enestående kjøkkensjef tilbereder nydelig mat til din bedriftsmiddag, ditt familieselskap, julebord, konfirmasjon, bryllup eller kick-off.
 • Bakgården Både &
 • X
  Bakgården Både &
  Bakgården Både &
  Pub, Mat, fotball
  Tolbodgata 5
  4611 Kristiansand
  Både & er en klassisk pub hvor vi serverer skikkelig pubmat og solid norsk husmannskost. Er du på farten har vi egen take away meny. Vi har en rekke både spennende og tradisjonelle retter på menyen. Du kan nyte et bredt utvalg av drikke med alle rettigheter. Godt øl står naturlig nok i sentrum og ølsortimentet utvides stadig både på fat og flaske. Utvalgte sportsbegivenheter vises på våre tv-skjermer. Man kan også ta underholdningen på gamlemåten.Finn frem raflekoppene, ta et slag dart eller gjør et dypdykk i vår brettspill-hylle. Vi har åpent til 02:00 – syv dager i uken – hele året.Vi treffes på Både &!ÅpningstiderSøndag - Fredag 15:00 - 02:00Lørdag: 13:00 - 02:00
 • Bellini
 • X
  Bellini
  Bellini
  Markensgate 8c
  Markensgate 8c

  Italiensk restaurant og deli. Hjemmebakt brød, deilig italiensk pizza og paste, skinker, oster og småretter.

 • Big Horn Steakhouse
 • X
  Big Horn Steakhouse Kristiansand
  Big Horn Steakhouse Kristiansand
  Rådhusgata 15 (Vindmølla)
  4610 Kristiansand
  Vår Big Horn Steakhouse i Kristiansand er plassert midt i byens sentrum på Øvre Torv.
  Restauranten ligger i kjelleren til det historiske bygget til Håndverkerforeningen, med en flott uteservering ut mot Torvet og Wergelandsparken.
  Et hyggelig spisested som passer de fleste anledninger – enten du ønsker å spise middag med familie og venner, eller i forbindelse med kurs- og møtevirksomheter. Ved private selskaper med min. 20 til 80 personer kan vi tilby privat rom og takterrasse.

  Big Horn Steakhouse er et amerikanskinspirert steakhouse med fokus på førsteklasses råvarer. Hos oss griller vi biffen - da blir utsiden sprøere og mer smakfull, og innsiden blir ekstra saftig.
  Vi ønsker å gi våre gjester en real biffopplevelse i en tradisjonell og uformell atmosfære.
  Velkommen!
 • Brygghuset
 • X
  Brygghuset
  Brygghuset
  Brygghuset server god burger, bbq og øl i en hyggelig og uformell atmosfære. Texas-inspirert meny hvor man ikke er redd for å eksprimentere med miks av smaker og inspirasjon fra kjøkken.
 • Bønder i Byen
 • X
  Bønder i Byen
  Bønder i Byen
  Rådhusgt. 16
  4611 Kristiansand
  Urban bondekost midt i byen. Bønder i Byen har siden oppstart etablert seg til en av de mest populære restaurantene i Kristiansand. Bønder i Byen serverer bondekost med moderne tvist, og legger sjelen i å levere mat basert på lokale og kortreiste råvarer. Eget vareutsalg i resturanten hvor du kan få kjøpt bakverk, saft, syltetøy og andre lokalproduserte delikatesser.
 • Café Rasmus
 • X
  Café Rasmus
  Café Rasmus
  Markensgate 22
  4611 Kristiansand

  Få landemerker i byen er mer kjent enn "på hjørnet med Rasmus". 

  Her har kjøpbmandsfamilien Rasmus Tallaksen drevet virksomhet i over 100 år. I 2019 flyttet siste del av "manufakturen" over gaten til nye lokaler i Lillemarkens. Da fødtes Café Rasmus, et sted som raskt etablerte seg som et fenomen og ikke minst populært spisested.

  Fra 2.etasje har du flott utsikt over Markens når du spiser eller nyter et glass i de ærverdige omgivelsene. På gateplan er det gode lunsjplasser og uteservering midt i Markens. 

  Nydelig mat serveres i historiske omgivelser og god atmosfære. 

 • Clarion Hotel Ernst
 • X
  Clarion Hotel Ernst
  Clarion Hotel Ernst
  catering, hotell, kurs, konferanse, restaurant, bar, hotel, overnatting, choice, clarion,
  Rådhusgaten 2
  Postboks 459
  Tlf: +47 38 12 86 00
  www.clarionernst.no
  Clarion Hotel Ernst ligger sentralt til i sentrum av Kristiansand og er hotell for den reisende som ønsker noe litt utenom det vanlige.Internasjonalt interiørdesign og spennende samtidskunst er blandet med byggets tradisjonsrike arkitektur og resultatet er noe du ikke har sett tidligere. Velkommen til Sørlandets råeste hotell!
 • Dolly Dimple´s Fiskebrygga, Kristiansand
 • X
  Dolly Dimple´s
  Dolly Dimple´s
  Fiskebrygga, Gravane 12
  Gravane 12, 4610 Kristiansand

  Pizzarestauranen Dolly Dimple´s ligger midt i "smørøyet" på Fiskebrygga i Kristiansand. Her får du servert deilig pizza og andre retter som Dollys er viden kjent for. Hyggelig familierestaurant på dagtid og ettermiddag, men også stedet hvor det er kjekt å møtes med venner eller kollegaer på ettermiddager og kvelder for pizza og godt i glasset.

 • Dronningen Café og restaurant
 • X
  Dronningen Café og restaurant
  Dronningens gate 5
  4610 Kristiansand

  Dronningen er et hyggelig spisested med norske råvarer og smaker i sentrum. Restauranten ligger på gateplan i forlengelsen av nyoppussede Thon Hotel Norge, og er en vital møteplass for byens folk.

  Vi har fokus på gode, kortreiste råvarer. Vi streber etter å være så økologiske som mulig, men viktigst av alt er det at maten er produsert av mennesker som setter kvaliteten i fokus.

  Dronningen er åpent fra tidlig og til sent. Her kan du få en god start på dagen, holde et møte, sette deg ned å jobbe i den romslige kafeen eller ta med deg en god kopp kaffe on-the-go.

 • Grenseløs Restaurant
 • X
  Grenseløs Restaurant
  Grenseløs Restaurant
  Vestre Strandgate 7
  4610 Kristiansand

  På Restaurant Grenseløs på Radisson Blu Hotel Caledoninen serveres en a´la carte med bredt utvalg basert på sesongens råvarer med lokale og internasjonal tilnærming. De har også et veldig godt utvalg av veganske retter på menyen.  f

  Den napolitansk inspirert pizzaen i som steker i steinovn midt i restauranten konkurrerer om å være byens beste pizza. Du finner klassikere, samt nye spennende varianter som den populære Brunost Diavola.

  Velkommen til Grenseløs, hvor kvaliteten er høyt verdsatt og servicen er personlig og tilstedeværende.

 • Harvey´s
 • X
  Harvey´s
  Harvey´s
  Tollbodgt. 3
  4610 Kristiansand

  Vi byr på tre etasjer med opplevelser innenfor fotball, burgere og stemning. 39 HD-skjermer med live sport, 100% hjemmelagde og sagnomsuste temaburgere, fire Shuffleboard, Golfsimulator, Kristiansands første mekaniske okse samt mange andre spill og aktiviteter i vår spillavdeling, uteområde og byens beste stemning på kveldstid torsdag, fredag og lørdag! Vi har åpent syv dager i uken, med matservering til kl 2200 alle dager. Se vår hjemmeside www.harveys.no for daglig oppdatert sendeskjema og program, i tillegg til annen informasjon om oss.

 • Herlig land!
 • X
  Herlig land!
  Herlig land!
  oh my god!, herlig land, restaurant, lunch, cafe, mat og drikke, a la carte,
  Markensgaten 16, 4611 Kristiansand
  Postboks 194, 4662 Kristiansand

  Herlig Land er byens møteplass for god mat og drikke. Stedet som beriker tilværelsen for alle som setter pris på en tur på byen i lystig lag. Vi er en kombinasjon av restaurant, café og bar. Nyt utsikten til travle Markens eller Nedre Torv mens du koser deg med internasjonale retter fra vår nye meny. Foruten vår store middagsmeny har vi vår populære lunsjmeny, samt en rekke småretter som er snadder til et godt glass. Herlig Land er et etterlengtet stoppested som gir nye ressurser til alle oppdagelsesreisende i Kristiansand.

 • Hos Moi
 • X
  Hos Moi
  Hos Moi
  Nodeviga 2
  4610 Kristiansand

  Hos Moi er Sørlandets nye stolthet på Fiskebrygga! Først og fremst håper vi du som gjest vil oppleve at du blir spesielt tatt vare på og får en service utenom det vanlige og at når du drar fra oss så skal du glede deg til neste besøk❤️

 • Hos Naboen
 • X
  Hos Naboen
  Hos Naboen
  Restaurant, lunsj, a la carte, tapas og gode viner & øl!
  Markens gate 19
  4611 Kristiansand

  Byens hyggeligste møteplass! Lunsjaffære. Du håper at skiva hjemmefra aldri får greie på hvorfor du ikke åpna matpakka i dag. At du slipper å måtte forklare hvorfor fristelsene Hos Naboen rett og slett var for mange. Og for gode.

 • Jonas B
 • X
  Jonas B
  Jonas B
  Nedre Torv - Rådhusgaten 10
  4610 Kristiansand

  Mye mer enn bare god mat og drikke!Hvis dere ikke helt har bestemt dere – italiensk eller amerikansk på menyen, da ligger løsningen hos oss – midt på torvet i Kristiansand.

  Hos Jonas B. får du det beste fra to verdener – pizza og pasta, men også mange andre spennende retter du kanskje ikke tenker på før du får dem presentert i menyen.

  Vel innenfor dørene vil du oppleve musikk og interiør fra et lite stykke utland. Men for all del – vil du nyte maten og folkelivet ute, er det god plass på uteserveringen.

 • Jordbærpikene
 • X
  Jordbærpikene
  Jordbærpikene
  Sandens
  Tollbodgaten 8
  Tlf: 928 70 990
  http://jbp.no
  Jordbærpikene gir deg en rolig stund i en hektisk hverdag.Vi serverer hjemmelaget kvalitet basert på førsteklasses råvarer, tilberedt i kafeens kjøkken. Vi byr på kaker og bakverk etter egne oppskrifter, friske salater, pai og påsmurt mat inspirert av varmere himmelstrøk. Hos oss får du også kaffe av beste kvalitet. I tillegg til vår egen kaffe kan du også nyte et stort utvalg drikker laget med vår egen espresso fra Italia.
 • Kobu
 • X
  Kobu
  Kobu
  Vestre Strandgate 22
  4610 Kristiansand
  Tlf: 38070170
  www.kobu.no

  Det var Mars 2017 da sjefkokken vår kalt Shintaro bestemte seg for å åpne en japansk restaurant i Kristiansand. Med masse erfaring med å jobbe på diverse steder rundt om i verden følte han seg endelig klar for å åpne sin egen restaurant. Han bestemte seg for å åpne den her, i Kristiansand, ettersom han ble forelsket i byen etter at han flyttet hit for fem år siden. Han ønsket å introdusere smakfulle japanske retter ved å bruke gode norske råvarer til rimelige priser. Mange har lurt på hvordan vi kom opp med navnet på vår restaurant, og Shintaro grunnet svaret sitt med å si: “Navnet Kobu kommer fra det japanske ordet kobu som er navnet til en sjøtang vi bruker vanlig som en grunnleggende ingrediens til sushi eller suppe.” Kobu er kjent for sin velsmakende Ramen, sushi (så klart) og Pao (asiatisk burger med dampet buns)

 • Kombinat
 • X
  Kombinat
  Kombinat
  Dronningens gate 8
  4665 Kristiansand
  Hos oss kan du velge fritt fra vår a la carte meny eller velge en av våre spennende sharing menyer: Den fulle versjonen kaller vi SuperKombi, og den velger man når man skal kose seg. Den består av syv-åtte sharing serveringer. Den forkorta versjonen heter selvfølgelig bare Kombi, den tilsvarer en treretters meny og består av 4-5 serveringer.BOOKING: (+47) 38 02 83 30 (fra kl. 11:00)
 • La Famiglia
 • X
  La Famiglia
  La Famiglia
  Vestre Strandgate 22
  4611 Kristiansand
  Tlf: 22229050
  www.lafa.no

  Familiedrevet, folkelig, raus og autentisk italiensk restaurant - som skal servere og sjarmere Kristiansands kvinner og menn med ekte hjemmelaget mat.

 • Le Monde Tapas
 • X
  Le Monde Tapas
  Le Monde Tapas
  Markensgate 15
  Markensgate 16

  Byens ledende tapasrestaurant. Hos Le Monde Tapas lages all mat fra bunnen av med de beste råvarer og fra erfarne kokker. En deilig matopplevelse - som blir enda bedre sammen med dine venner og de du er glad i !

  Le Monde tapas er en helt egen opplevelse i Kvadraturen -velkommen til bords! 

 • LOTUS China Grillbar
 • X
  LOTUS China Grillbar
  LOTUS China Grillbar
  Vestre Strandgate 26
  4611 Kristiansand

  Lotus har servert kinesisk mat til kristiansandere i over 30 år. På menyen står tradisjonelle og smaksfulle kinaretter.

  Lotus er svært populær for take-away, men har også stor restaurantdel med mange sitteplasser. 

  Lotus finner du i "kjelleretasjen" i Lillemarkens, innerst i Matkjelleren, med direkte inngang fra Vestre Strandgate eller inngang i senteret via Markensgate. 

   

 • Mc Donald`s
 • X
  Mc Donald`s
  Mc Donald`s
  Markens gate 11
  4611 Kristiansand S

  Mc Donald´s Kristiansand holder til på hjørnet av Markens og Dronningensgate i det som kanskje er Kristiansands mest fotograferte hjørne? Det ærverdige bygget huset tidligere Norges Bank, og den opprinnelige fasaden er beholdt. 

   

 • Mercado Kristiansand
 • X
  Mercado
  Mercado
  Markensgate 22
  Markensgate 22
  På Mercado serveres det sharing food med inspirasjon fra det spanske og marokkanske kjøkken. Stor uteservering midt i Markens. "Eat local, green and clean - with friends in a laidback, modern environment. The menu is made for both non-meat lovers, pescatarians and meat lovers the same. At Mercado we truly belive in offering quality, and therefore handpick all our suppliers".
 • Monsoon
 • X
  Monsoon
  Monsoon
  Rådhusgaten 12 / Torvet

  Det asiatiske kjøkkenet er både tradisjonsrikt og innovativt og nøkkelen ligger alltid i de gode råvarene. Med inspirasjon fra det Sørøst-Asiatiske kjøkken, kombinert med gode, kortreiste råvarer ønsker Monsoon å bringe et lite stykke Asiatisk Fusion til Kristiansand.

 • Mother India
 • X
  Mother India
  Mother India
  Markensgt. 6
  4612 Kristiansand S

  Mother India har en meget stor og variert meny, bestående av ulike typer av kjøttretter som kylling, lam, fisk og kongereker. Prøv en av våre beststelgere; Butter Chicken! Vi serverer mat i styrkeskala. 

  I tillegg til dette har vi også en stor vegetarmeny bestående av ulike type ferske grønnsaker, linser og bønner.

 • Patricks Pub
 • X
  Patricks Pub
  Patricks Pub
  nøgne ø, øl, guiness, irsk pub, god atmosfære, uteservering, pubmat
  Markensgaten 10, 4611 Kristiansand
  Postboks 194, 4662 Kristiansand
  På Patricks Pub finner du god, uformell atmosfære og hyggelig betjening. Vi har byens beste utvalg i øl, som hele tiden tilføres nye og spennende kuriositeter og internasjonale bestselgere. Om det skulle friste med noe å bite i kan vi tilby et stort utvalg av god og rustikk pubmat. Du finner oss i Markensgate 10.
 • Peppes Pizza
 • X
  Peppes Pizza
  Peppes Pizza
  Spisested, Pizza, Restaurant
  Gyldenløves gate 7
  4611 Kristiansand

  Peppes Pizza er markedsleder i såvel restaurant- som leveringssegmentet, og har bygget opp en solid merkevarestatus gjennom 35 år. Uformell atmosfære, hyggelige omgivelser og en variert og fristende meny er grunnsteiner i Peppes. I tillegg til våre tradisjonelle og udødelige bestselgere, lanserer vi hvert år nye og spennende produkter.

 • Pieder Ro
 • X
  Pieder Ro
  Pieder Ro
  Restaurant
  Gravane 10
  4610 Kristiansand
  Tlf: 38 10 07 88

  Hos Pieder Ro har vi fokus på vin, mat og hygge. Med beliggenhet på Fiskebrygga har vi til enhver tid tilgang på de beste råvarene fra havet. Gjennom hele året byr vi på en a la carte meny basert på sesongens ferske, kortreiste råvarer av høy kvalitet.

  Vi har stor uteservering med småretter i sommerhalvåret. Her sitter du nærmest med tean i tanga.
  Hos oss får du kvalitet, fagkunnskap og service med glimt i øyet.

  Velkommen til vin, mat og hygge på bryggekanten!

 • Restaurant Frihavn
 • X
  Restaurant Frihavn
  Restaurant Frihavn
  Kilden, Sjølystveien 2
  4610

  Restaurant Frihavn ligger i Kilden konsert-og teaterhus like ved Fiskebrygga. Her har du en fantastisk utsikt utover sjøen og havna.

  Frihavn er det naturlige møtestedet i forkant av en forestilling, men også et hyggelig treffsted for å nyte en matbit og et glass med fin utsikt og atmosfære. 

  Frihavn åpner kl. 16.00 de dagene det er forestillinger i multisalen, konsertsalen og teater- og operasalen. Frihavn stenger når siste forestilling begynner.

 • Saigon Nam Nam
 • X
  Saigon Nam Nam
  Saigon Nam Nam
  Vestre Strandgate 22
  4611 Kristiansand

  Saigon Nam Nam en liten og intim restaurant med kun 25 sitteplasser. Vi serverer autentisk asiatisk mat og sushi. 

  Cam Van som driver Saigon, om til Norge med sine to barn i 2014. Hun har jobbet som kokk på ulike restauranter i Kristiansand, frem til hun i 2021 realiserte drømmen sin om å drive egen restaurant da hun overtok Saigon Nam Nam. 

  På Saigon Nam Nam får du vietnamesiske spesialiteter som poh suppe (dette er en signaturrett for stamkunder) og andre asiatiske retter som red curry, paneng curry, crazy duck, Tom Yun, Pad Thai, maki sushi, futomaki m.m. 

  Restauranten har åpent fra kl. 11 - 21. Vi har selvsagt Take Away, og er et populært lunsjsted. 

  Velkommen til oss! 

   

   

 • San Sebastián KRS
 • X
  San Sebastián KRS
  San Sebastián KRS
  Markensgate/Tollbodgt. 14
  Sandens Kjøpesenter, Tollbodg. 14
  Tlf: 38 34 04 24

  San Sebastian, som er oppkalt etter kystbyen i Spania, spesialiserer seg på pintxos (spansk fingermat- og småretter, ofte på grillet brød), cocktails og andre drikkevarer. Uformell stemning, herlig sted å nyte en cocktail eller to sammen med gode venner.

 • Sham Syrisk Mat
 • X
  Sham Syrisk Mat
  Sham Syrisk Mat
  Skippergata 38
  Tlf: 96690051

  Arabisk restaurant og cateringvirksomhet i Skippergata 38, Kristiansand. Vi, en syrisk familie fra Aleppo, lager arabisk mat til små og store fester, fingermat og møtemat. Kontakt oss gjerne!

 • Sjøhuset
 • X
  Sjøhuset
  Sjøhuset
  Østre Strandgate 12 A
  4610 KRISTIANSAND
  Tlf: 38 02 62 60

  På byens østre havn, i det som opprinnelig er et saltlager fra 1892, holder i dag Restaurant Sjøhuset til.

  Siden oppstart i 1981 har Sjøhuset vært en av de ledende restaurantene i Kristiansand, og er i dag et naturlig valg for så vel representasjon som private anledninger.

  Restauranten har ca 120 sitteplasser, og sommerstid åpner vi uteserveringen på vår egen brygge. Med nærmere 300 uteplasser kan vi der tilby full à la carte-servering, småretter eller bare en forfriskning. 

 • Slakter Sørensen
 • X
  Slakter Sørensen
  Slakter Sørensen
  restaurant, biff, lunch, lunsj, pub, a la carte, kristiansand
  Rådhusgaten 12
  4662 Kristiansand

  Byens biffhus!

  Restaurantens interiør gjenspeiler gamle dagers slakterbutikker, som det i Kristiansand tidligere fantes over 20 av. Lokalet er dekorert med effekter fra flere av disse, noe som skaper en perfekt ramme rundt biffmiddagen. Vi har lett land og strand rundt for å finne det beste kjøttet.

  Matfilosofien vår er klassiske retter laget med omtanke og de beste råvarer. 

 • Smag & Behag
 • X
  Smag & Behag AS
  Smag & Behag AS

  Smag & Behag Kristiansand byr på en helt spesiell restaurantopplevelse.

  Restauranten åpnet i 2020 i den gamle gymsalen i det som tidligere var Kongensgate skole. Som gjest får du både en flott arkitektonisk opplevelse i tillegg til fantastisk god mat. Det serveres ala carte i tråd med sesongens råvarer. Det anbefales å teste ut 5- eller 7-retter med tilhørende vinpakke. Restauranten har egen vinkjeller med håndplukket egen importert utvalg, og kjennere vil nok fort kunne mene at dette er en av de beste (om ikke den beste) vinkjellerne i byen. 

  Det er stor pågang på å sikre seg bord på Smag & Behag, så forhåndsbestilling anbefales. 

  Dersom det ikke er bord ledig, er det også mulig å slå seg ned langs bardisken og nyte et glass eller to med eller uten følge av mat. 

  Bygget er tildelt utmerkelsen "Årets byggepris 2020" for arbeidet som er gjort med å transformere den gamle skolen til et moderne og spennende bygg med restaurant og leiligheter. 

   

  Forhåndsbooking: kontakt@smag-behag.no

 • Spiren Plantebasert mat og drikke
 • X
  Spiren Plantebasert mat og drikke
  Spiren Plantebasert mat og drikke
  Dronningensgate 52
  Dronningensgate 52

  Velkommen til Spiren - Plantebasert mat og drikke ! Vi er et plantebasert spisested i Kristiansand med en variert og spennende meny. Vi serverer alt fra frokost, smoothies, rå kaker, middagsretter og annet. I tillegg arrangerer vi mange spennende events, konserter kurs og aktiviteter.

  Vår lune bakhage er en oase i Kristiansand og en godt bevart hemmelighet vi har lyst til å dele med deg - velkommen innom!

   

 • Teateret
 • X
  Teateret
  Teateret
  Kongensgate 2
  4610 Kristiansand
  Velkommen til Teatret i Kristiansand - et urbant utested, bar og restaurant. Teateret har åpent 7 dager i uken med lunsj, kaffeprat, middag, konserter, debatter og forestillinger. Sjekk programmet dag for dag på våre nettsider. Vi har også faste programposter som After Work, "Fredag på Teateret", Lørdagsuniversitetet og Søndag på Teateret - barnesøndag.
 • The Royal Corner
 • X
  The Royal Corner
  The Royal Corner
  Dronningensgate 46

  The Royal Corner - Shisha Bar

  De beste smakene fra midtøsten og middelhavet møter du på The Royal Corner: Gresk / Libanesisk - kjøkken med fokus på meze, grillretter og sosial delemat. Dessuten er deres konkurranseburger verdt å teste ut for "matmonsen".

  Egen Shisha-bar som tar deg bort til fjerne himmelstrøk og 1001-natt! 

 • Tiger Sushi Bar
 • X
  Tiger Sushi Bar Kristiansand
  Tiger Sushi Bar Kristiansand

  Tiger Sushi Bar; En rå opplevelse i Kristiansand! Velkommen til Dronningensgate 69 i et av byens aller hyggeligste lokaler. Nyt den populære og delikate sushibuffeten, eller velg fra vår  á la carte. 

   

  Spar bonus - bestill på nett:

  Du får 5 % Cashpoints hver gang du bestiller sushi hos oss, når du selv bestiller på nettsiden

 • Tilstede mat og mer
 • X
  Tilstede Mat og mer
  Tilstede Mat og mer

  Sjømat, vegetar & raw food. De beste smaker fra hav og jord. Varierer meny ut fra sesong og tilgjengelighet. Vi velger å bruke kortreiste og naturlige råvarer som lages fra bunn med stor kjærlighet for det ekte og gode.

 • Tollboden - Burger Bordello
 • X
  Tollboden - Burger Bordello
  Tollboden - Burger Bordello
  Markensgt. 8
  4614 Kristiansand

  Cocktails & Music på hjørnet av Markens/Dronningensgt.

  Byens beste burgere, tex mex og drinker med høy partyfaktor. Våre DJ`s sprer gode rytmer flere dager i uken.

 • Torvet Bistro
 • X
  Torvet Bistro
  Torvet Bistro
  Øvre Torv, Rådhusgata 14C
  4611 Kristiansand
  Fransk bistro på torvet i Kristiansand. Torvet Bistro serverer herlig franskinspirert lunsj og middag. Her får du kjente franske klassikere som løksuppe og rustikke salater med kortreiste grønnsaker. Fisk og kjøtt serveres med stor kjærlighet til det franske kjøkken og gode råvarer.
Take away/gatekjøkken
 • Big Bite Sandens
 • X
  Big Bite Sandens
  Big Bite Sandens
  Tollbodgt. 14
  Tollbodgt. 14

  Big Bite ligger på Sandens Kjøpesenter i Markens. Her får du nysmurte wraps, subs, salater og drikke.

 • Campino Kristiansand
 • X
  Campino Kristiansand
  Campino Kristiansand
  Dronningensgate 53
  4610

  Velkommen til Campino Kristiansand! Vi byr på grillretter, pizza og hjemmelagd kebab i hyggelig atmosfære som passer for hele familien! Som en av få aktører griller vi kjøttet på ekte kullgrill - for smakens skyld! Spis her eller ta med hjem! Studenter og verneplikte får 10% rabatt på alle pizzaer!

 • Foodie Kristiansand
 • X
  Foodie Kristiansand
  Foodie Kristiansand
  Dronningensgate 24
  Tlf: 966 78 645
  E-post:
  https://www.foodiesor.no

  FOODIE

  - en nyhet i Kvadraturen!

  Et nytt og spennende matkonsept i Kristiansand! Med en moderne atmosfære, er vårt fokus enkle og sunne matretter med ekstra god kvalitet. Vi ønsker å tilby våre kunder nye og ferske matopplevelser!

  Asiatisk? Vegetar? Dõner?

  Bestill dine favorittretter online på forhånd for enten takeout eller dine-in

  https://www.foodiesor.no/bestill-mat

 • LOTUS China Grillbar
 • X
  LOTUS China Grillbar
  LOTUS China Grillbar
  Vestre Strandgate 26
  4611 Kristiansand

  Lotus har servert kinesisk mat til kristiansandere i over 30 år. På menyen står tradisjonelle og smaksfulle kinaretter.

  Lotus er svært populær for take-away, men har også stor restaurantdel med mange sitteplasser. 

  Lotus finner du i "kjelleretasjen" i Lillemarkens, innerst i Matkjelleren, med direkte inngang fra Vestre Strandgate eller inngang i senteret via Markensgate. 

   

 • LV Sushi
 • X
  Lv Sushi
  Lv Sushi
  Dronningensgate 10

  LV Sushi - endelig i Kvadraturen! 

  Nyt dine favorittbiter i den koselige spiseavdelingen, bakgården eller som takeaway. LV Sushi har også et møtelokale for lukkede selskaper som kan bookes.

   

   

   

 • Mc Donald`s
 • X
  Mc Donald`s
  Mc Donald`s
  Markens gate 11
  4611 Kristiansand S

  Mc Donald´s Kristiansand holder til på hjørnet av Markens og Dronningensgate i det som kanskje er Kristiansands mest fotograferte hjørne? Det ærverdige bygget huset tidligere Norges Bank, og den opprinnelige fasaden er beholdt. 

   

 • Mr Empanada
 • X
  Mr Empanada
  Mr Empanada
  Dronningensgate 85
  Dronningensgate 85

  Vi er en familie som ønsker å presentere det beste fra det colombianske kjøkken. Vi serverer glutenfrie empanadas, desserter, tropiske lesker og mye mer fra latinamerika. Vi ønsker å berike Kristiansands bykultur og yte det lille ekstra.

 • Parko AS
 • X
  Parko A/S
  Parko A/S
  Parkering, parkeringshus, bensinstasjon , døgnåpent, tilhenger, tilhengerutleie, dekk , bilvask, polering , service
  Vestre strandgate 13
  4610 Kristiansand
  Tlf: 38 04 99 00
  www.parko.no

  Døgnåpen bensinstasjon med matservering hele døgnet.

  Video overvåket parkeringshus,v askehall med selvvask og vaskemaskin.

  Verksted åpent 08:00 - 16:00.

  Vi tilbyr: dekkservice, bilpleie, oljeskift, bilbatterier m.m.

 • Reinhartsen Basar, Fiskebrygga
 • X
  Reinhartsen Basar, Fiskebrygga
  fisk, sjømat,delikatesser,vilt,spesialiteter,catering,kjøtt,mat,skalldyr
  Gravane 8
  4610 KRISTIANSAND

  Byens fiskehandler nr. 1!

  Stort utvalg innen sjømat, vilt og spesialprodukter samt catering og ferdigretter.

  Flere av våre produkter har fått utmerkelsen "Norsk spesialitet" (blant annet pepperøkt makrellfilet, varmrøkt makrell og vår varmrøkte laks med koriander og chili). 

  I 2020 vant vår lysingfilet gull i kategorien "Året sjømat" i regi av Det Norske Måltid.

  Vi har eget røykeri og produksjon av fiskemat og andre delikatesser. I tillegg til utsalg over disk kan du også bestille catering og take away. 

  Vi har også utsalg på Fiskebrygga i Matkjelleren i Lillemarkens. 

 • Reinhartsen Delikatesse, Lillemarkens
 • X
  Reinhartsen Delikatesse, Lillemarkens
  Reinhartsen Delikatesse, Lillemarkens
  Fiskeutsalg
  Lillemarkens
  4610 Kristiansand
  Tlf: 38 12 24 40
  www.fiskeeksperten.no

   Reinhartsen Delikatesse i Matkjelleren i Lillemarkens er en fisk-og delikatessebutikk med god personlig service hvor vi tilbyr alt fra den enkle fiskemiddag til det beste gourmetmåltid.

  Vi har alltid det gode tilbehøret på lager! Hos oss får du fersk fisk og skalldyr hver eneste dag. (vær- og fangstforbehold). Vi har et stort utvalg av Husets ferdigretter og sauser, Husets hjemmerøkte laks og et bra utvalg lokale råvarer. Vi har også eksklusivt viltkjøtt fra alle verdensdeler i vårt sortiment.

  Velkommen innom til en hyggelig matprat, råd og tips!

 • Saigon Nam Nam
 • X
  Saigon Nam Nam
  Saigon Nam Nam
  Vestre Strandgate 22
  4611 Kristiansand

  Saigon Nam Nam en liten og intim restaurant med kun 25 sitteplasser. Vi serverer autentisk asiatisk mat og sushi. 

  Cam Van som driver Saigon, om til Norge med sine to barn i 2014. Hun har jobbet som kokk på ulike restauranter i Kristiansand, frem til hun i 2021 realiserte drømmen sin om å drive egen restaurant da hun overtok Saigon Nam Nam. 

  På Saigon Nam Nam får du vietnamesiske spesialiteter som poh suppe (dette er en signaturrett for stamkunder) og andre asiatiske retter som red curry, paneng curry, crazy duck, Tom Yun, Pad Thai, maki sushi, futomaki m.m. 

  Restauranten har åpent fra kl. 11 - 21. Vi har selvsagt Take Away, og er et populært lunsjsted. 

  Velkommen til oss! 

   

   

 • Snadderkiosken Tangen AS
 • X
  Snadderkiosken Tangen AS
  Snadderkiosken Tangen AS
  Tangenburger, Milkshake, Pølser, Middagsretter, Pizza
  Tangen 1
  4610 Kristiansand
  Tlf: 38 02 90 29

  Snadderkiosken er byens eldste gatekjøkken, som raskt nærmer seg 60 år. Hele veien har vi jobbet for at våre kunder skal få rask og hyggelig betjening og produkter av høy kvalitet, i rene og trivelige omgivelser. Vi har en stor og variert meny, med alt fra kjøttkaker, fisk og lever i fløtesaus til pølser, pizza og hamburgere.Det som skiller oss mest fra andre gatekjøkken, er at vi ikke har frityr.

 • Subway
 • X
  Subway
  Subway
  Lillemarkens
  4664 Kristiansand

  Nederst i Lillemarkens finner du en stor flott Subway restaurant. Subway har blitt det ledende valget for folk som ønsker raske, herlige måltider som hele familien kan nyte. Ferskt, sunt og veldig godt!

 • Tiger Sushi Bar
 • X
  Tiger Sushi Bar Kristiansand
  Tiger Sushi Bar Kristiansand

  Tiger Sushi Bar; En rå opplevelse i Kristiansand! Velkommen til Dronningensgate 69 i et av byens aller hyggeligste lokaler. Nyt den populære og delikate sushibuffeten, eller velg fra vår  á la carte. 

   

  Spar bonus - bestill på nett:

  Du får 5 % Cashpoints hver gang du bestiller sushi hos oss, når du selv bestiller på nettsiden

Cafe & Bakeri
 • Camillo Bastrup
 • X
  Camillo Bastrup
  Kaffe Shop, Cafe
  Markensgate 53
  4664 Kristiansand, Pb. 376
  Tlf: 93 00 25 58
  En av mange flotte butikker i Kvadraturen.
 • Dampbageriet
 • X
  Dampbageriet
  Cafe, Bakeri
  Rådhusgata 5, 4611 Kristiansand
  Pb. 376, 4664 Kristiansand
  Velkommen til Dampen! Hovedutsalget vårt finner du sentralt plassert i Rådhusgaten 5. Vi ønsker å gi deg en god opplevelse. Ferskt bakverk, tilberedt med de beste råvarer på godt tradisjonelt håndverksmessig vis. Våre utsalsteder preges av lun god atmosfære og med glimt i øyet ønsker vi å servere deg deilige fristelser som setter smak på dagen. Hos oss kan du unne deg en sunn frokost eller lunsj fristelse, herlig gjærbakst, et godt håndverksbrød eller et deilig stykke kake.
 • Dronningen Café og restaurant
 • X
  Dronningen Café og restaurant
  Dronningens gate 5
  4610 Kristiansand

  Dronningen er et hyggelig spisested med norske råvarer og smaker i sentrum. Restauranten ligger på gateplan i forlengelsen av nyoppussede Thon Hotel Norge, og er en vital møteplass for byens folk.

  Vi har fokus på gode, kortreiste råvarer. Vi streber etter å være så økologiske som mulig, men viktigst av alt er det at maten er produsert av mennesker som setter kvaliteten i fokus.

  Dronningen er åpent fra tidlig og til sent. Her kan du få en god start på dagen, holde et møte, sette deg ned å jobbe i den romslige kafeen eller ta med deg en god kopp kaffe on-the-go.

 • Drømmeplassen
 • X
  Drømmeplassen
  Drømmeplassen
  Skippergata 26
  4611 Kristiansand

  På Drømmeplassen baker vi brød og kaker fra bunnen - med god tid og gode råvarer. Vi steker brødene i vår vedfyrte steinovn - og serverer også mange typer kaffe, salater, sandwich, mange typer kake og masse god gjærbakst.

 • Edgars bakeri
 • X
  Edgars bakeri
  Edgars bakeri
  Markensgate 20
  4610 Kristiansand
  Tlf: 38271555
  www.edgars.no
  Edgars bakeri satser nå i Kristiansand, og starter opp med nytt utsalgssted i Markensgate 20. Godt håndverk utvikles gjennom generasjoner. Edgars bakeri opplyser om at de bruker de beste teknikker, gode maskiner og nennsom hånd. Når de velger hånd fremfor maskin, er det fordi det gir best resultat. Andre ganger bruker de maskin og hånd når det er mest effektivt. Ikke på bekostning av kvalitet, men av respekt for ikke å påføre kunden unødvendige kostnader for manglende kompetanse.Når Edgars bakeri baker direkte på steinhellen i ovnen, skjer det noe magisk. Du vil garantert merke det om det er kaneldrømmen, eller et steinovnsbakt brød. Slike opplevelser skiller håndverk fra industri.Caféen i Markensgate blir bakeriet 6. filial på Sørlandet.
 • Fabriken
 • X
  Fabriken
  Fabriken
  Dronningensgate 91
  Dronningensgate 91
  Tlf: 990 88 066
  www.fabriken.no

  Unikt håndverksbakeri, lunsjbar og kaffe fra en av regionens ledende barista. Endelig er Fabriken i Kvadraturen! Du finner oss i Q42 i Dronningensgate. Vil tilbyr også catering!

  Besøk også vårt unike håndverksbakeri & pizzeria på gamle Hunsfos Fabrikker i Vennesla. 

 • Geheb Conditori
 • X
  Geheb Conditori
  Geheb Conditori
  brød,boller,kaffe,kake,bløtkake,cappucino,baguette,rundstykke,wienerbrød,påsmurt,
  MARKENSGATE 6
  4610 KRISTIANSAND
  Butikken i Markensgate 6 er vårt hovedutsalg. Vi kan tilby et stort utvalg av brød, kaker, smurt mat og kaffe. Ønsker du å hvile bena litt, kan du sitte ned i cafeavdelingen og kose deg med en kake og en kopp kaffe. Vi kan også tilby et glass vin om du måtte ønske det. Går du i Markens er du aldri langt unna Geheb Conditori. Velkommen!
 • Hopeful Kunstkafé
 • X
  Hopeful Kunstkafé
  Hopeful Kunstkafé
  Skippergata 24b
  4611 Kristiansand
  Tlf: 38 07 49 07

  Hopeful Kunstkafé ligger i Sørlandets Kunstmuseum i Skippergata. Her kan du ta en pause i museumsbesøket, lese dagens avis i fred og ro eller treffe venner. På menyen står smakfulle lunsjretter, som varm pai, panini, eller salat. Åpningstider: Man - lør kl. 1200 - 1700 Søndag kl. 1200 - 1600

 • Innom
 • X
  Innom Cafe
  Innom Cafe
  Markensgate 35
  Markensgate 35

  Nytt konsept åpner ca. 15. juni i Kvadraturen! Fersk knallgod kaffe, smoothies & bowls. Mer info kommer!

 • Jordbærpikene
 • X
  Jordbærpikene
  Jordbærpikene
  Sandens
  Tollbodgaten 8
  Tlf: 928 70 990
  http://jbp.no
  Jordbærpikene gir deg en rolig stund i en hektisk hverdag.Vi serverer hjemmelaget kvalitet basert på førsteklasses råvarer, tilberedt i kafeens kjøkken. Vi byr på kaker og bakverk etter egne oppskrifter, friske salater, pai og påsmurt mat inspirert av varmere himmelstrøk. Hos oss får du også kaffe av beste kvalitet. I tillegg til vår egen kaffe kan du også nyte et stort utvalg drikker laget med vår egen espresso fra Italia.
 • Kafe Kudos
 • X
  Kafe Kudos
  Kafe Kudos
  Rådhusgata 6
  4611 Kristiansand

  Kafe Kudos består av en kafe og møteplass samt aktivitetstilbud gjennom UngFritid. På dagtid kan du nyte kvalitetskaffe fra Carlos Coffee, samt varme og kalde lunsjretter! 

  Ungdom under 20 år har halv pris på alt av mat og drikke!

  På kveldstid vil det være mange arrangementer i kjellleren på Kafe Kudos; Fotballkamper, Yoga og temakvelder - følg med i deres arrangementskalender

 • Kjerstis Kjøkken
 • X
  Kjerstis Kjøkken
  Kjerstis Kjøkken
  Skippergata 43
  4611 Kristiansand
  Tlf: 47 26 33 54
  http://kjerstis.no
  Hos oss får du gode, hjemmelagde kaker og varmretter i flotte lokaler i et fredet hus fra 1737. Vi har mye godt å by på fra Kjerstis kjøkken, og utvalget varierer litt fra dag til dag. Du kan være trygg på at vi alltid har deilige hjemmebakte kaker, skikkelig god kaffe og både øl og vin. Suppe, smurt mat og varme retter vil det også være på menyen hver dag. Vi tilbyr, og kan skreddesy, til lukkete selskaper.Velkommen til en koselig opplevelse hos oss.
 • Kjøkkenskapet brød og pålegg
 • X
  Kjøkkenskapet brød og pålegg
  Kjøkkenskapet brød og pålegg
  Cafe, Bakeri
  Lillemarkens og Aquarama
  4611 Kristiansand
  Sandwichbar, salater og supper - Catering.Vi i Kjøkkenskapet ønsker at du som gjest skal få dagens beste opplevelse, både av oss som står bak disken, og av maten vi serverer. Vår lidenskap er mat! Vårt mål er å lage deilig og sunn mat helt fra bunnen av. Vi kjøper ikke halvfabrikat, men har kokker og bakere som produserer med hjertet og kjærlighet for faget! Brødet kommer fra vårt søsterselskap Lille Bageri. Her baker vi på gamlemåten, hvert brød for hånd, uten snev av bakehjelpemidler, fett eller sukker. Vi tror at både du og kroppen din vil merke forskjellen når du spiser hos oss! Og hvis du er både mett og fornøyd når du går, så har vi gjort det vi er her for. Velbekomme!
 • Panda Panda
 • X
  Panda Panda
  Panda Panda
  Rådhusgata 14, Torvkvartalet
  4611 Kristiansand
  Frokost og lunsjbar på Torvet i Kristiansand som serverer smoothiebowls, salater, sandwicher, smoothies, freskpresset juice, god kaffe og mye mer... Ferske råvarer og produksjon "her og nå". De har i tillegg egen "to go" disk med godt utvalg.
 • Spiren Plantebasert mat og drikke
 • X
  Spiren Plantebasert mat og drikke
  Spiren Plantebasert mat og drikke
  Dronningensgate 52
  Dronningensgate 52

  Velkommen til Spiren - Plantebasert mat og drikke ! Vi er et plantebasert spisested i Kristiansand med en variert og spennende meny. Vi serverer alt fra frokost, smoothies, rå kaker, middagsretter og annet. I tillegg arrangerer vi mange spennende events, konserter kurs og aktiviteter.

  Vår lune bakhage er en oase i Kristiansand og en godt bevart hemmelighet vi har lyst til å dele med deg - velkommen innom!

   

 • Tiara Kaffebrenneri
 • X
  Tiara Kaffebrenneri
  Tiara Kaffebrenneri
  Markensgate 44

  TIARA Kaffebrenneri - Din Barista i byen. Velkommen til vår koselige café i sjarmerende Markensgate 44

 • Tiara Kaffebrenneri - Rådhusgata
 • X
  Tiara Kaffebrenneri
  Tiara Kaffebrenneri
  Rådhusgata 4
  Tlf: 94192498

  Velkommen til TIARA Kaffebrenneri! Vår nyeste avdeling finner du i stillge lokaler i Rådhusgata 4.

Bar
 • Bakgården
 • X
  Bakgården
  Tollbodgata 5, 4611 Kristiansand
  Pb. 77, 4662 Kristiansand
  Velkommen til Kristiansands beste cocktailbar!Samtlige bartendere i Bakgården har hevdet seg i nasjonale og internasjonale bartenderkonkurranser. Vår barsjef har vunnet Norgesmesterskap i Cocktailmiksing 2 ganger og seilet inn til 4. plass i VERDENSmesterskapet.Vi har alltid tid til våre gjester og gir deg den servicen som du fortjener og ønsker. Dette er nemlig hovedgrunnene til at vi startet Bakgården: Personlig service, bredt utvalg, god atmosfære og kvalitet i alle ledd!I Bakgården finner du 3 flotte selskapslokaler med plass til henholdsvis 50, 40 og 16 gjester.Ønsker man et større minglearrangement har vi kapasitet til inntil 400 gjester.Lokalene våre er gratis til leie. Vår enestående kjøkkensjef tilbereder nydelig mat til din bedriftsmiddag, ditt familieselskap, julebord, konfirmasjon, bryllup eller kick-off.
 • Bakgården Både &
 • X
  Bakgården Både &
  Bakgården Både &
  Pub, Mat, fotball
  Tolbodgata 5
  4611 Kristiansand
  Både & er en klassisk pub hvor vi serverer skikkelig pubmat og solid norsk husmannskost. Er du på farten har vi egen take away meny. Vi har en rekke både spennende og tradisjonelle retter på menyen. Du kan nyte et bredt utvalg av drikke med alle rettigheter. Godt øl står naturlig nok i sentrum og ølsortimentet utvides stadig både på fat og flaske. Utvalgte sportsbegivenheter vises på våre tv-skjermer. Man kan også ta underholdningen på gamlemåten.Finn frem raflekoppene, ta et slag dart eller gjør et dypdykk i vår brettspill-hylle. Vi har åpent til 02:00 – syv dager i uken – hele året.Vi treffes på Både &!ÅpningstiderSøndag - Fredag 15:00 - 02:00Lørdag: 13:00 - 02:00
 • Club 21 Cocktailbar
 • X
  Club 21 Cocktailbar
  Club 21 Cocktailbar
  Vestre Strandgate 7
  4610 Kristiansand
  Tlf: 38 11 21 00
  http://www.club21.no/

  Skybar Club 21 på Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand byr på det som nok er byens beste utsikt! 

  Med en beliggenhet i toppetasjen på hotellet har du utsikt utover skjærgården og byen. 

  Club 21 serverer deilige coctails og andre forfriskende drikker. Sjekk ut programmet for oversikt over hvilke dager det er DJ´s og minikonserter.

   

 • Harvey´s
 • X
  Harvey´s
  Harvey´s
  Tollbodgt. 3
  4610 Kristiansand

  Vi byr på tre etasjer med opplevelser innenfor fotball, burgere og stemning. 39 HD-skjermer med live sport, 100% hjemmelagde og sagnomsuste temaburgere, fire Shuffleboard, Golfsimulator, Kristiansands første mekaniske okse samt mange andre spill og aktiviteter i vår spillavdeling, uteområde og byens beste stemning på kveldstid torsdag, fredag og lørdag! Vi har åpent syv dager i uken, med matservering til kl 2200 alle dager. Se vår hjemmeside www.harveys.no for daglig oppdatert sendeskjema og program, i tillegg til annen informasjon om oss.

 • Heidis Bier Bar
 • X
  Heidis Bier Bar
  Heidis Bier Bar
  Vestre Strandgate 27
  Markensgate 5

  AFTER SKI: På Heidi's Bier Bar kan du oppleve ekte afterskistemning med tilhørende dans på bordene og folkelig drikke i glasset. Når du kommer på besøk hos oss trår du direkte inn i en Østerisk afterskibar, akkurat som om du skulle vært i Alpene – og du blir straks fanget av den fantastiske afterskistemningen som møter deg. Våre vertinner og verter er kledd i flotte tyrolerkjoler og lederhosen, og har alltid et smil om munnen når de serverer både tårn og ski ved bordene – hele natten lang! Det er godt humør, festen er vill, og du ser glade mennesker uansett i hvilken retning du vender blikket. Tyske, norske og internasjonale favoritter spilles, og er med på å skape den helt fantastiske afterskifesten.

 • Kombinat
 • X
  Kombinat
  Kombinat
  Dronningens gate 8
  4665 Kristiansand
  Hos oss kan du velge fritt fra vår a la carte meny eller velge en av våre spennende sharing menyer: Den fulle versjonen kaller vi SuperKombi, og den velger man når man skal kose seg. Den består av syv-åtte sharing serveringer. Den forkorta versjonen heter selvfølgelig bare Kombi, den tilsvarer en treretters meny og består av 4-5 serveringer.BOOKING: (+47) 38 02 83 30 (fra kl. 11:00)
 • Patricks Pub
 • X
  Patricks Pub
  Patricks Pub
  nøgne ø, øl, guiness, irsk pub, god atmosfære, uteservering, pubmat
  Markensgaten 10, 4611 Kristiansand
  Postboks 194, 4662 Kristiansand
  På Patricks Pub finner du god, uformell atmosfære og hyggelig betjening. Vi har byens beste utvalg i øl, som hele tiden tilføres nye og spennende kuriositeter og internasjonale bestselgere. Om det skulle friste med noe å bite i kan vi tilby et stort utvalg av god og rustikk pubmat. Du finner oss i Markensgate 10.
 • San Sebastián KRS
 • X
  San Sebastián KRS
  San Sebastián KRS
  Markensgate/Tollbodgt. 14
  Sandens Kjøpesenter, Tollbodg. 14
  Tlf: 38 34 04 24

  San Sebastian, som er oppkalt etter kystbyen i Spania, spesialiserer seg på pintxos (spansk fingermat- og småretter, ofte på grillet brød), cocktails og andre drikkevarer. Uformell stemning, herlig sted å nyte en cocktail eller to sammen med gode venner.

 • Teateret
 • X
  Teateret
  Teateret
  Kongensgate 2
  4610 Kristiansand
  Velkommen til Teatret i Kristiansand - et urbant utested, bar og restaurant. Teateret har åpent 7 dager i uken med lunsj, kaffeprat, middag, konserter, debatter og forestillinger. Sjekk programmet dag for dag på våre nettsider. Vi har også faste programposter som After Work, "Fredag på Teateret", Lørdagsuniversitetet og Søndag på Teateret - barnesøndag.
 • The Royal Corner
 • X
  The Royal Corner
  The Royal Corner
  Dronningensgate 46

  The Royal Corner - Shisha Bar

  De beste smakene fra midtøsten og middelhavet møter du på The Royal Corner: Gresk / Libanesisk - kjøkken med fokus på meze, grillretter og sosial delemat. Dessuten er deres konkurranseburger verdt å teste ut for "matmonsen".

  Egen Shisha-bar som tar deg bort til fjerne himmelstrøk og 1001-natt! 

A-D
 • Amigos
 • X
  Amigos
  Amigos
  Gravane 26
  4610 Kristiansand
  Tlf: 38026760
  www.amigos.no

  Amigos er en ekte mexikansk restaurant som ligger midt i smørøyet på Fiskebrygga i Kristiansand.

  Restauranten tilbyr en svært variert meny med mange spesialiteter fra det meksikanske kjøkken, som f.eks fajitas, enchiladas, nachos, burrito og mange flere.

  • Egen vegetar-meny med 4 retter.
  • Barnemeny.
  • Takeaway.

  Amigos har også bar/pub i tilknytning med restauranten med alle rettigheter. 

  Den hjemmelagde ostedippen er en klassiker, og må prøves 👍🏻 

 • Bakgården
 • X
  Bakgården
  Tollbodgata 5, 4611 Kristiansand
  Pb. 77, 4662 Kristiansand
  Velkommen til Kristiansands beste cocktailbar!Samtlige bartendere i Bakgården har hevdet seg i nasjonale og internasjonale bartenderkonkurranser. Vår barsjef har vunnet Norgesmesterskap i Cocktailmiksing 2 ganger og seilet inn til 4. plass i VERDENSmesterskapet.Vi har alltid tid til våre gjester og gir deg den servicen som du fortjener og ønsker. Dette er nemlig hovedgrunnene til at vi startet Bakgården: Personlig service, bredt utvalg, god atmosfære og kvalitet i alle ledd!I Bakgården finner du 3 flotte selskapslokaler med plass til henholdsvis 50, 40 og 16 gjester.Ønsker man et større minglearrangement har vi kapasitet til inntil 400 gjester.Lokalene våre er gratis til leie. Vår enestående kjøkkensjef tilbereder nydelig mat til din bedriftsmiddag, ditt familieselskap, julebord, konfirmasjon, bryllup eller kick-off.
 • Bakgården Både &
 • X
  Bakgården Både &
  Bakgården Både &
  Pub, Mat, fotball
  Tolbodgata 5
  4611 Kristiansand
  Både & er en klassisk pub hvor vi serverer skikkelig pubmat og solid norsk husmannskost. Er du på farten har vi egen take away meny. Vi har en rekke både spennende og tradisjonelle retter på menyen. Du kan nyte et bredt utvalg av drikke med alle rettigheter. Godt øl står naturlig nok i sentrum og ølsortimentet utvides stadig både på fat og flaske. Utvalgte sportsbegivenheter vises på våre tv-skjermer. Man kan også ta underholdningen på gamlemåten.Finn frem raflekoppene, ta et slag dart eller gjør et dypdykk i vår brettspill-hylle. Vi har åpent til 02:00 – syv dager i uken – hele året.Vi treffes på Både &!ÅpningstiderSøndag - Fredag 15:00 - 02:00Lørdag: 13:00 - 02:00
 • Bellini
 • X
  Bellini
  Bellini
  Markensgate 8c
  Markensgate 8c

  Italiensk restaurant og deli. Hjemmebakt brød, deilig italiensk pizza og paste, skinker, oster og småretter.

 • Big Bite Sandens
 • X
  Big Bite Sandens
  Big Bite Sandens
  Tollbodgt. 14
  Tollbodgt. 14

  Big Bite ligger på Sandens Kjøpesenter i Markens. Her får du nysmurte wraps, subs, salater og drikke.

 • Big Horn Steakhouse
 • X
  Big Horn Steakhouse Kristiansand
  Big Horn Steakhouse Kristiansand
  Rådhusgata 15 (Vindmølla)
  4610 Kristiansand
  Vår Big Horn Steakhouse i Kristiansand er plassert midt i byens sentrum på Øvre Torv.
  Restauranten ligger i kjelleren til det historiske bygget til Håndverkerforeningen, med en flott uteservering ut mot Torvet og Wergelandsparken.
  Et hyggelig spisested som passer de fleste anledninger – enten du ønsker å spise middag med familie og venner, eller i forbindelse med kurs- og møtevirksomheter. Ved private selskaper med min. 20 til 80 personer kan vi tilby privat rom og takterrasse.

  Big Horn Steakhouse er et amerikanskinspirert steakhouse med fokus på førsteklasses råvarer. Hos oss griller vi biffen - da blir utsiden sprøere og mer smakfull, og innsiden blir ekstra saftig.
  Vi ønsker å gi våre gjester en real biffopplevelse i en tradisjonell og uformell atmosfære.
  Velkommen!
 • Brygghuset
 • X
  Brygghuset
  Brygghuset
  Brygghuset server god burger, bbq og øl i en hyggelig og uformell atmosfære. Texas-inspirert meny hvor man ikke er redd for å eksprimentere med miks av smaker og inspirasjon fra kjøkken.
 • Bønder i Byen
 • X
  Bønder i Byen
  Bønder i Byen
  Rådhusgt. 16
  4611 Kristiansand
  Urban bondekost midt i byen. Bønder i Byen har siden oppstart etablert seg til en av de mest populære restaurantene i Kristiansand. Bønder i Byen serverer bondekost med moderne tvist, og legger sjelen i å levere mat basert på lokale og kortreiste råvarer. Eget vareutsalg i resturanten hvor du kan få kjøpt bakverk, saft, syltetøy og andre lokalproduserte delikatesser.
 • Café Rasmus
 • X
  Café Rasmus
  Café Rasmus
  Markensgate 22
  4611 Kristiansand

  Få landemerker i byen er mer kjent enn "på hjørnet med Rasmus". 

  Her har kjøpbmandsfamilien Rasmus Tallaksen drevet virksomhet i over 100 år. I 2019 flyttet siste del av "manufakturen" over gaten til nye lokaler i Lillemarkens. Da fødtes Café Rasmus, et sted som raskt etablerte seg som et fenomen og ikke minst populært spisested.

  Fra 2.etasje har du flott utsikt over Markens når du spiser eller nyter et glass i de ærverdige omgivelsene. På gateplan er det gode lunsjplasser og uteservering midt i Markens. 

  Nydelig mat serveres i historiske omgivelser og god atmosfære. 

 • Camillo Bastrup
 • X
  Camillo Bastrup
  Kaffe Shop, Cafe
  Markensgate 53
  4664 Kristiansand, Pb. 376
  Tlf: 93 00 25 58
  En av mange flotte butikker i Kvadraturen.
 • Campino Kristiansand
 • X
  Campino Kristiansand
  Campino Kristiansand
  Dronningensgate 53
  4610

  Velkommen til Campino Kristiansand! Vi byr på grillretter, pizza og hjemmelagd kebab i hyggelig atmosfære som passer for hele familien! Som en av få aktører griller vi kjøttet på ekte kullgrill - for smakens skyld! Spis her eller ta med hjem! Studenter og verneplikte får 10% rabatt på alle pizzaer!

 • Clarion Hotel Ernst
 • X
  Clarion Hotel Ernst
  Clarion Hotel Ernst
  catering, hotell, kurs, konferanse, restaurant, bar, hotel, overnatting, choice, clarion,
  Rådhusgaten 2
  Postboks 459
  Tlf: +47 38 12 86 00
  www.clarionernst.no
  Clarion Hotel Ernst ligger sentralt til i sentrum av Kristiansand og er hotell for den reisende som ønsker noe litt utenom det vanlige.Internasjonalt interiørdesign og spennende samtidskunst er blandet med byggets tradisjonsrike arkitektur og resultatet er noe du ikke har sett tidligere. Velkommen til Sørlandets råeste hotell!
 • Club 21 Cocktailbar
 • X
  Club 21 Cocktailbar
  Club 21 Cocktailbar
  Vestre Strandgate 7
  4610 Kristiansand
  Tlf: 38 11 21 00
  http://www.club21.no/

  Skybar Club 21 på Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand byr på det som nok er byens beste utsikt! 

  Med en beliggenhet i toppetasjen på hotellet har du utsikt utover skjærgården og byen. 

  Club 21 serverer deilige coctails og andre forfriskende drikker. Sjekk ut programmet for oversikt over hvilke dager det er DJ´s og minikonserter.

   

 • Dampbageriet
 • X
  Dampbageriet
  Cafe, Bakeri
  Rådhusgata 5, 4611 Kristiansand
  Pb. 376, 4664 Kristiansand
  Velkommen til Dampen! Hovedutsalget vårt finner du sentralt plassert i Rådhusgaten 5. Vi ønsker å gi deg en god opplevelse. Ferskt bakverk, tilberedt med de beste råvarer på godt tradisjonelt håndverksmessig vis. Våre utsalsteder preges av lun god atmosfære og med glimt i øyet ønsker vi å servere deg deilige fristelser som setter smak på dagen. Hos oss kan du unne deg en sunn frokost eller lunsj fristelse, herlig gjærbakst, et godt håndverksbrød eller et deilig stykke kake.
 • Dolly Dimple´s Fiskebrygga, Kristiansand
 • X
  Dolly Dimple´s
  Dolly Dimple´s
  Fiskebrygga, Gravane 12
  Gravane 12, 4610 Kristiansand

  Pizzarestauranen Dolly Dimple´s ligger midt i "smørøyet" på Fiskebrygga i Kristiansand. Her får du servert deilig pizza og andre retter som Dollys er viden kjent for. Hyggelig familierestaurant på dagtid og ettermiddag, men også stedet hvor det er kjekt å møtes med venner eller kollegaer på ettermiddager og kvelder for pizza og godt i glasset.

 • Dronningen Café og restaurant
 • X
  Dronningen Café og restaurant
  Dronningens gate 5
  4610 Kristiansand

  Dronningen er et hyggelig spisested med norske råvarer og smaker i sentrum. Restauranten ligger på gateplan i forlengelsen av nyoppussede Thon Hotel Norge, og er en vital møteplass for byens folk.

  Vi har fokus på gode, kortreiste råvarer. Vi streber etter å være så økologiske som mulig, men viktigst av alt er det at maten er produsert av mennesker som setter kvaliteten i fokus.

  Dronningen er åpent fra tidlig og til sent. Her kan du få en god start på dagen, holde et møte, sette deg ned å jobbe i den romslige kafeen eller ta med deg en god kopp kaffe on-the-go.

 • Drømmeplassen
 • X
  Drømmeplassen
  Drømmeplassen
  Skippergata 26
  4611 Kristiansand

  På Drømmeplassen baker vi brød og kaker fra bunnen - med god tid og gode råvarer. Vi steker brødene i vår vedfyrte steinovn - og serverer også mange typer kaffe, salater, sandwich, mange typer kake og masse god gjærbakst.

E-K
 • Edgars bakeri
 • X
  Edgars bakeri
  Edgars bakeri
  Markensgate 20
  4610 Kristiansand
  Tlf: 38271555
  www.edgars.no
  Edgars bakeri satser nå i Kristiansand, og starter opp med nytt utsalgssted i Markensgate 20. Godt håndverk utvikles gjennom generasjoner. Edgars bakeri opplyser om at de bruker de beste teknikker, gode maskiner og nennsom hånd. Når de velger hånd fremfor maskin, er det fordi det gir best resultat. Andre ganger bruker de maskin og hånd når det er mest effektivt. Ikke på bekostning av kvalitet, men av respekt for ikke å påføre kunden unødvendige kostnader for manglende kompetanse.Når Edgars bakeri baker direkte på steinhellen i ovnen, skjer det noe magisk. Du vil garantert merke det om det er kaneldrømmen, eller et steinovnsbakt brød. Slike opplevelser skiller håndverk fra industri.Caféen i Markensgate blir bakeriet 6. filial på Sørlandet.
 • Fabriken
 • X
  Fabriken
  Fabriken
  Dronningensgate 91
  Dronningensgate 91
  Tlf: 990 88 066
  www.fabriken.no

  Unikt håndverksbakeri, lunsjbar og kaffe fra en av regionens ledende barista. Endelig er Fabriken i Kvadraturen! Du finner oss i Q42 i Dronningensgate. Vil tilbyr også catering!

  Besøk også vårt unike håndverksbakeri & pizzeria på gamle Hunsfos Fabrikker i Vennesla. 

 • Foodie Kristiansand
 • X
  Foodie Kristiansand
  Foodie Kristiansand
  Dronningensgate 24
  Tlf: 966 78 645
  E-post:
  https://www.foodiesor.no

  FOODIE

  - en nyhet i Kvadraturen!

  Et nytt og spennende matkonsept i Kristiansand! Med en moderne atmosfære, er vårt fokus enkle og sunne matretter med ekstra god kvalitet. Vi ønsker å tilby våre kunder nye og ferske matopplevelser!

  Asiatisk? Vegetar? Dõner?

  Bestill dine favorittretter online på forhånd for enten takeout eller dine-in

  https://www.foodiesor.no/bestill-mat

 • Geheb Conditori
 • X
  Geheb Conditori
  Geheb Conditori
  brød,boller,kaffe,kake,bløtkake,cappucino,baguette,rundstykke,wienerbrød,påsmurt,
  MARKENSGATE 6
  4610 KRISTIANSAND
  Butikken i Markensgate 6 er vårt hovedutsalg. Vi kan tilby et stort utvalg av brød, kaker, smurt mat og kaffe. Ønsker du å hvile bena litt, kan du sitte ned i cafeavdelingen og kose deg med en kake og en kopp kaffe. Vi kan også tilby et glass vin om du måtte ønske det. Går du i Markens er du aldri langt unna Geheb Conditori. Velkommen!
 • Grenseløs Restaurant
 • X
  Grenseløs Restaurant
  Grenseløs Restaurant
  Vestre Strandgate 7
  4610 Kristiansand

  På Restaurant Grenseløs på Radisson Blu Hotel Caledoninen serveres en a´la carte med bredt utvalg basert på sesongens råvarer med lokale og internasjonal tilnærming. De har også et veldig godt utvalg av veganske retter på menyen.  f

  Den napolitansk inspirert pizzaen i som steker i steinovn midt i restauranten konkurrerer om å være byens beste pizza. Du finner klassikere, samt nye spennende varianter som den populære Brunost Diavola.

  Velkommen til Grenseløs, hvor kvaliteten er høyt verdsatt og servicen er personlig og tilstedeværende.

 • Harvey´s
 • X
  Harvey´s
  Harvey´s
  Tollbodgt. 3
  4610 Kristiansand

  Vi byr på tre etasjer med opplevelser innenfor fotball, burgere og stemning. 39 HD-skjermer med live sport, 100% hjemmelagde og sagnomsuste temaburgere, fire Shuffleboard, Golfsimulator, Kristiansands første mekaniske okse samt mange andre spill og aktiviteter i vår spillavdeling, uteområde og byens beste stemning på kveldstid torsdag, fredag og lørdag! Vi har åpent syv dager i uken, med matservering til kl 2200 alle dager. Se vår hjemmeside www.harveys.no for daglig oppdatert sendeskjema og program, i tillegg til annen informasjon om oss.

 • Heidis Bier Bar
 • X
  Heidis Bier Bar
  Heidis Bier Bar
  Vestre Strandgate 27
  Markensgate 5

  AFTER SKI: På Heidi's Bier Bar kan du oppleve ekte afterskistemning med tilhørende dans på bordene og folkelig drikke i glasset. Når du kommer på besøk hos oss trår du direkte inn i en Østerisk afterskibar, akkurat som om du skulle vært i Alpene – og du blir straks fanget av den fantastiske afterskistemningen som møter deg. Våre vertinner og verter er kledd i flotte tyrolerkjoler og lederhosen, og har alltid et smil om munnen når de serverer både tårn og ski ved bordene – hele natten lang! Det er godt humør, festen er vill, og du ser glade mennesker uansett i hvilken retning du vender blikket. Tyske, norske og internasjonale favoritter spilles, og er med på å skape den helt fantastiske afterskifesten.

 • Herlig land!
 • X
  Herlig land!
  Herlig land!
  oh my god!, herlig land, restaurant, lunch, cafe, mat og drikke, a la carte,
  Markensgaten 16, 4611 Kristiansand
  Postboks 194, 4662 Kristiansand

  Herlig Land er byens møteplass for god mat og drikke. Stedet som beriker tilværelsen for alle som setter pris på en tur på byen i lystig lag. Vi er en kombinasjon av restaurant, café og bar. Nyt utsikten til travle Markens eller Nedre Torv mens du koser deg med internasjonale retter fra vår nye meny. Foruten vår store middagsmeny har vi vår populære lunsjmeny, samt en rekke småretter som er snadder til et godt glass. Herlig Land er et etterlengtet stoppested som gir nye ressurser til alle oppdagelsesreisende i Kristiansand.

 • Hopeful Kunstkafé
 • X
  Hopeful Kunstkafé
  Hopeful Kunstkafé
  Skippergata 24b
  4611 Kristiansand
  Tlf: 38 07 49 07

  Hopeful Kunstkafé ligger i Sørlandets Kunstmuseum i Skippergata. Her kan du ta en pause i museumsbesøket, lese dagens avis i fred og ro eller treffe venner. På menyen står smakfulle lunsjretter, som varm pai, panini, eller salat. Åpningstider: Man - lør kl. 1200 - 1700 Søndag kl. 1200 - 1600

 • Hos Moi
 • X
  Hos Moi
  Hos Moi
  Nodeviga 2
  4610 Kristiansand

  Hos Moi er Sørlandets nye stolthet på Fiskebrygga! Først og fremst håper vi du som gjest vil oppleve at du blir spesielt tatt vare på og får en service utenom det vanlige og at når du drar fra oss så skal du glede deg til neste besøk❤️

 • Hos Naboen
 • X
  Hos Naboen
  Hos Naboen
  Restaurant, lunsj, a la carte, tapas og gode viner & øl!
  Markens gate 19
  4611 Kristiansand

  Byens hyggeligste møteplass! Lunsjaffære. Du håper at skiva hjemmefra aldri får greie på hvorfor du ikke åpna matpakka i dag. At du slipper å måtte forklare hvorfor fristelsene Hos Naboen rett og slett var for mange. Og for gode.

 • Innom
 • X
  Innom Cafe
  Innom Cafe
  Markensgate 35
  Markensgate 35

  Nytt konsept åpner ca. 15. juni i Kvadraturen! Fersk knallgod kaffe, smoothies & bowls. Mer info kommer!

 • Jonas B
 • X
  Jonas B
  Jonas B
  Nedre Torv - Rådhusgaten 10
  4610 Kristiansand

  Mye mer enn bare god mat og drikke!Hvis dere ikke helt har bestemt dere – italiensk eller amerikansk på menyen, da ligger løsningen hos oss – midt på torvet i Kristiansand.

  Hos Jonas B. får du det beste fra to verdener – pizza og pasta, men også mange andre spennende retter du kanskje ikke tenker på før du får dem presentert i menyen.

  Vel innenfor dørene vil du oppleve musikk og interiør fra et lite stykke utland. Men for all del – vil du nyte maten og folkelivet ute, er det god plass på uteserveringen.

 • Jordbærpikene
 • X
  Jordbærpikene
  Jordbærpikene
  Sandens
  Tollbodgaten 8
  Tlf: 928 70 990
  http://jbp.no
  Jordbærpikene gir deg en rolig stund i en hektisk hverdag.Vi serverer hjemmelaget kvalitet basert på førsteklasses råvarer, tilberedt i kafeens kjøkken. Vi byr på kaker og bakverk etter egne oppskrifter, friske salater, pai og påsmurt mat inspirert av varmere himmelstrøk. Hos oss får du også kaffe av beste kvalitet. I tillegg til vår egen kaffe kan du også nyte et stort utvalg drikker laget med vår egen espresso fra Italia.
 • Kafe Kudos
 • X
  Kafe Kudos
  Kafe Kudos
  Rådhusgata 6
  4611 Kristiansand

  Kafe Kudos består av en kafe og møteplass samt aktivitetstilbud gjennom UngFritid. På dagtid kan du nyte kvalitetskaffe fra Carlos Coffee, samt varme og kalde lunsjretter! 

  Ungdom under 20 år har halv pris på alt av mat og drikke!

  På kveldstid vil det være mange arrangementer i kjellleren på Kafe Kudos; Fotballkamper, Yoga og temakvelder - følg med i deres arrangementskalender

 • Kjerstis Kjøkken
 • X
  Kjerstis Kjøkken
  Kjerstis Kjøkken
  Skippergata 43
  4611 Kristiansand
  Tlf: 47 26 33 54
  http://kjerstis.no
  Hos oss får du gode, hjemmelagde kaker og varmretter i flotte lokaler i et fredet hus fra 1737. Vi har mye godt å by på fra Kjerstis kjøkken, og utvalget varierer litt fra dag til dag. Du kan være trygg på at vi alltid har deilige hjemmebakte kaker, skikkelig god kaffe og både øl og vin. Suppe, smurt mat og varme retter vil det også være på menyen hver dag. Vi tilbyr, og kan skreddesy, til lukkete selskaper.Velkommen til en koselig opplevelse hos oss.
 • Kjøkkenskapet brød og pålegg
 • X
  Kjøkkenskapet brød og pålegg
  Kjøkkenskapet brød og pålegg
  Cafe, Bakeri
  Lillemarkens og Aquarama
  4611 Kristiansand
  Sandwichbar, salater og supper - Catering.Vi i Kjøkkenskapet ønsker at du som gjest skal få dagens beste opplevelse, både av oss som står bak disken, og av maten vi serverer. Vår lidenskap er mat! Vårt mål er å lage deilig og sunn mat helt fra bunnen av. Vi kjøper ikke halvfabrikat, men har kokker og bakere som produserer med hjertet og kjærlighet for faget! Brødet kommer fra vårt søsterselskap Lille Bageri. Her baker vi på gamlemåten, hvert brød for hånd, uten snev av bakehjelpemidler, fett eller sukker. Vi tror at både du og kroppen din vil merke forskjellen når du spiser hos oss! Og hvis du er både mett og fornøyd når du går, så har vi gjort det vi er her for. Velbekomme!
 • Kobu
 • X
  Kobu
  Kobu
  Vestre Strandgate 22
  4610 Kristiansand
  Tlf: 38070170
  www.kobu.no

  Det var Mars 2017 da sjefkokken vår kalt Shintaro bestemte seg for å åpne en japansk restaurant i Kristiansand. Med masse erfaring med å jobbe på diverse steder rundt om i verden følte han seg endelig klar for å åpne sin egen restaurant. Han bestemte seg for å åpne den her, i Kristiansand, ettersom han ble forelsket i byen etter at han flyttet hit for fem år siden. Han ønsket å introdusere smakfulle japanske retter ved å bruke gode norske råvarer til rimelige priser. Mange har lurt på hvordan vi kom opp med navnet på vår restaurant, og Shintaro grunnet svaret sitt med å si: “Navnet Kobu kommer fra det japanske ordet kobu som er navnet til en sjøtang vi bruker vanlig som en grunnleggende ingrediens til sushi eller suppe.” Kobu er kjent for sin velsmakende Ramen, sushi (så klart) og Pao (asiatisk burger med dampet buns)

 • Kombinat
 • X
  Kombinat
  Kombinat
  Dronningens gate 8
  4665 Kristiansand
  Hos oss kan du velge fritt fra vår a la carte meny eller velge en av våre spennende sharing menyer: Den fulle versjonen kaller vi SuperKombi, og den velger man når man skal kose seg. Den består av syv-åtte sharing serveringer. Den forkorta versjonen heter selvfølgelig bare Kombi, den tilsvarer en treretters meny og består av 4-5 serveringer.BOOKING: (+47) 38 02 83 30 (fra kl. 11:00)
L-R
 • La Famiglia
 • X
  La Famiglia
  La Famiglia
  Vestre Strandgate 22
  4611 Kristiansand
  Tlf: 22229050
  www.lafa.no

  Familiedrevet, folkelig, raus og autentisk italiensk restaurant - som skal servere og sjarmere Kristiansands kvinner og menn med ekte hjemmelaget mat.

 • Le Monde Tapas
 • X
  Le Monde Tapas
  Le Monde Tapas
  Markensgate 15
  Markensgate 16

  Byens ledende tapasrestaurant. Hos Le Monde Tapas lages all mat fra bunnen av med de beste råvarer og fra erfarne kokker. En deilig matopplevelse - som blir enda bedre sammen med dine venner og de du er glad i !

  Le Monde tapas er en helt egen opplevelse i Kvadraturen -velkommen til bords! 

 • LOTUS China Grillbar
 • X
  LOTUS China Grillbar
  LOTUS China Grillbar
  Vestre Strandgate 26
  4611 Kristiansand

  Lotus har servert kinesisk mat til kristiansandere i over 30 år. På menyen står tradisjonelle og smaksfulle kinaretter.

  Lotus er svært populær for take-away, men har også stor restaurantdel med mange sitteplasser. 

  Lotus finner du i "kjelleretasjen" i Lillemarkens, innerst i Matkjelleren, med direkte inngang fra Vestre Strandgate eller inngang i senteret via Markensgate. 

   

 • LV Sushi
 • X
  Lv Sushi
  Lv Sushi
  Dronningensgate 10

  LV Sushi - endelig i Kvadraturen! 

  Nyt dine favorittbiter i den koselige spiseavdelingen, bakgården eller som takeaway. LV Sushi har også et møtelokale for lukkede selskaper som kan bookes.

   

   

   

 • Mc Donald`s
 • X
  Mc Donald`s
  Mc Donald`s
  Markens gate 11
  4611 Kristiansand S

  Mc Donald´s Kristiansand holder til på hjørnet av Markens og Dronningensgate i det som kanskje er Kristiansands mest fotograferte hjørne? Det ærverdige bygget huset tidligere Norges Bank, og den opprinnelige fasaden er beholdt. 

   

 • Mercado Kristiansand
 • X
  Mercado
  Mercado
  Markensgate 22
  Markensgate 22
  På Mercado serveres det sharing food med inspirasjon fra det spanske og marokkanske kjøkken. Stor uteservering midt i Markens. "Eat local, green and clean - with friends in a laidback, modern environment. The menu is made for both non-meat lovers, pescatarians and meat lovers the same. At Mercado we truly belive in offering quality, and therefore handpick all our suppliers".
 • Monsoon
 • X
  Monsoon
  Monsoon
  Rådhusgaten 12 / Torvet

  Det asiatiske kjøkkenet er både tradisjonsrikt og innovativt og nøkkelen ligger alltid i de gode råvarene. Med inspirasjon fra det Sørøst-Asiatiske kjøkken, kombinert med gode, kortreiste råvarer ønsker Monsoon å bringe et lite stykke Asiatisk Fusion til Kristiansand.

 • Mother India
 • X
  Mother India
  Mother India
  Markensgt. 6
  4612 Kristiansand S

  Mother India har en meget stor og variert meny, bestående av ulike typer av kjøttretter som kylling, lam, fisk og kongereker. Prøv en av våre beststelgere; Butter Chicken! Vi serverer mat i styrkeskala. 

  I tillegg til dette har vi også en stor vegetarmeny bestående av ulike type ferske grønnsaker, linser og bønner.

 • Mr Empanada
 • X
  Mr Empanada
  Mr Empanada
  Dronningensgate 85
  Dronningensgate 85

  Vi er en familie som ønsker å presentere det beste fra det colombianske kjøkken. Vi serverer glutenfrie empanadas, desserter, tropiske lesker og mye mer fra latinamerika. Vi ønsker å berike Kristiansands bykultur og yte det lille ekstra.

 • Panda Panda
 • X
  Panda Panda
  Panda Panda
  Rådhusgata 14, Torvkvartalet
  4611 Kristiansand
  Frokost og lunsjbar på Torvet i Kristiansand som serverer smoothiebowls, salater, sandwicher, smoothies, freskpresset juice, god kaffe og mye mer... Ferske råvarer og produksjon "her og nå". De har i tillegg egen "to go" disk med godt utvalg.
 • Parko AS
 • X
  Parko A/S
  Parko A/S
  Parkering, parkeringshus, bensinstasjon , døgnåpent, tilhenger, tilhengerutleie, dekk , bilvask, polering , service
  Vestre strandgate 13
  4610 Kristiansand
  Tlf: 38 04 99 00
  www.parko.no

  Døgnåpen bensinstasjon med matservering hele døgnet.

  Video overvåket parkeringshus,v askehall med selvvask og vaskemaskin.

  Verksted åpent 08:00 - 16:00.

  Vi tilbyr: dekkservice, bilpleie, oljeskift, bilbatterier m.m.

 • Patricks Pub
 • X
  Patricks Pub
  Patricks Pub
  nøgne ø, øl, guiness, irsk pub, god atmosfære, uteservering, pubmat
  Markensgaten 10, 4611 Kristiansand
  Postboks 194, 4662 Kristiansand
  På Patricks Pub finner du god, uformell atmosfære og hyggelig betjening. Vi har byens beste utvalg i øl, som hele tiden tilføres nye og spennende kuriositeter og internasjonale bestselgere. Om det skulle friste med noe å bite i kan vi tilby et stort utvalg av god og rustikk pubmat. Du finner oss i Markensgate 10.
 • Peppes Pizza
 • X
  Peppes Pizza
  Peppes Pizza
  Spisested, Pizza, Restaurant
  Gyldenløves gate 7
  4611 Kristiansand

  Peppes Pizza er markedsleder i såvel restaurant- som leveringssegmentet, og har bygget opp en solid merkevarestatus gjennom 35 år. Uformell atmosfære, hyggelige omgivelser og en variert og fristende meny er grunnsteiner i Peppes. I tillegg til våre tradisjonelle og udødelige bestselgere, lanserer vi hvert år nye og spennende produkter.

 • Pieder Ro
 • X
  Pieder Ro
  Pieder Ro
  Restaurant
  Gravane 10
  4610 Kristiansand
  Tlf: 38 10 07 88

  Hos Pieder Ro har vi fokus på vin, mat og hygge. Med beliggenhet på Fiskebrygga har vi til enhver tid tilgang på de beste råvarene fra havet. Gjennom hele året byr vi på en a la carte meny basert på sesongens ferske, kortreiste råvarer av høy kvalitet.

  Vi har stor uteservering med småretter i sommerhalvåret. Her sitter du nærmest med tean i tanga.
  Hos oss får du kvalitet, fagkunnskap og service med glimt i øyet.

  Velkommen til vin, mat og hygge på bryggekanten!

 • Reinhartsen Basar, Fiskebrygga
 • X
  Reinhartsen Basar, Fiskebrygga
  fisk, sjømat,delikatesser,vilt,spesialiteter,catering,kjøtt,mat,skalldyr
  Gravane 8
  4610 KRISTIANSAND

  Byens fiskehandler nr. 1!

  Stort utvalg innen sjømat, vilt og spesialprodukter samt catering og ferdigretter.

  Flere av våre produkter har fått utmerkelsen "Norsk spesialitet" (blant annet pepperøkt makrellfilet, varmrøkt makrell og vår varmrøkte laks med koriander og chili). 

  I 2020 vant vår lysingfilet gull i kategorien "Året sjømat" i regi av Det Norske Måltid.

  Vi har eget røykeri og produksjon av fiskemat og andre delikatesser. I tillegg til utsalg over disk kan du også bestille catering og take away. 

  Vi har også utsalg på Fiskebrygga i Matkjelleren i Lillemarkens. 

 • Reinhartsen Delikatesse, Lillemarkens
 • X
  Reinhartsen Delikatesse, Lillemarkens
  Reinhartsen Delikatesse, Lillemarkens
  Fiskeutsalg
  Lillemarkens
  4610 Kristiansand
  Tlf: 38 12 24 40
  www.fiskeeksperten.no

   Reinhartsen Delikatesse i Matkjelleren i Lillemarkens er en fisk-og delikatessebutikk med god personlig service hvor vi tilbyr alt fra den enkle fiskemiddag til det beste gourmetmåltid.

  Vi har alltid det gode tilbehøret på lager! Hos oss får du fersk fisk og skalldyr hver eneste dag. (vær- og fangstforbehold). Vi har et stort utvalg av Husets ferdigretter og sauser, Husets hjemmerøkte laks og et bra utvalg lokale råvarer. Vi har også eksklusivt viltkjøtt fra alle verdensdeler i vårt sortiment.

  Velkommen innom til en hyggelig matprat, råd og tips!

 • Restaurant Frihavn
 • X
  Restaurant Frihavn
  Restaurant Frihavn
  Kilden, Sjølystveien 2
  4610

  Restaurant Frihavn ligger i Kilden konsert-og teaterhus like ved Fiskebrygga. Her har du en fantastisk utsikt utover sjøen og havna.

  Frihavn er det naturlige møtestedet i forkant av en forestilling, men også et hyggelig treffsted for å nyte en matbit og et glass med fin utsikt og atmosfære. 

  Frihavn åpner kl. 16.00 de dagene det er forestillinger i multisalen, konsertsalen og teater- og operasalen. Frihavn stenger når siste forestilling begynner.

S-Å
 • Saigon Nam Nam
 • X
  Saigon Nam Nam
  Saigon Nam Nam
  Vestre Strandgate 22
  4611 Kristiansand

  Saigon Nam Nam en liten og intim restaurant med kun 25 sitteplasser. Vi serverer autentisk asiatisk mat og sushi. 

  Cam Van som driver Saigon, om til Norge med sine to barn i 2014. Hun har jobbet som kokk på ulike restauranter i Kristiansand, frem til hun i 2021 realiserte drømmen sin om å drive egen restaurant da hun overtok Saigon Nam Nam. 

  På Saigon Nam Nam får du vietnamesiske spesialiteter som poh suppe (dette er en signaturrett for stamkunder) og andre asiatiske retter som red curry, paneng curry, crazy duck, Tom Yun, Pad Thai, maki sushi, futomaki m.m. 

  Restauranten har åpent fra kl. 11 - 21. Vi har selvsagt Take Away, og er et populært lunsjsted. 

  Velkommen til oss! 

   

   

 • San Sebastián KRS
 • X
  San Sebastián KRS
  San Sebastián KRS
  Markensgate/Tollbodgt. 14
  Sandens Kjøpesenter, Tollbodg. 14
  Tlf: 38 34 04 24

  San Sebastian, som er oppkalt etter kystbyen i Spania, spesialiserer seg på pintxos (spansk fingermat- og småretter, ofte på grillet brød), cocktails og andre drikkevarer. Uformell stemning, herlig sted å nyte en cocktail eller to sammen med gode venner.

 • Sham Syrisk Mat
 • X
  Sham Syrisk Mat
  Sham Syrisk Mat
  Skippergata 38
  Tlf: 96690051

  Arabisk restaurant og cateringvirksomhet i Skippergata 38, Kristiansand. Vi, en syrisk familie fra Aleppo, lager arabisk mat til små og store fester, fingermat og møtemat. Kontakt oss gjerne!

 • Sjøhuset
 • X
  Sjøhuset
  Sjøhuset
  Østre Strandgate 12 A
  4610 KRISTIANSAND
  Tlf: 38 02 62 60

  På byens østre havn, i det som opprinnelig er et saltlager fra 1892, holder i dag Restaurant Sjøhuset til.

  Siden oppstart i 1981 har Sjøhuset vært en av de ledende restaurantene i Kristiansand, og er i dag et naturlig valg for så vel representasjon som private anledninger.

  Restauranten har ca 120 sitteplasser, og sommerstid åpner vi uteserveringen på vår egen brygge. Med nærmere 300 uteplasser kan vi der tilby full à la carte-servering, småretter eller bare en forfriskning. 

 • Slakter Sørensen
 • X
  Slakter Sørensen
  Slakter Sørensen
  restaurant, biff, lunch, lunsj, pub, a la carte, kristiansand
  Rådhusgaten 12
  4662 Kristiansand

  Byens biffhus!

  Restaurantens interiør gjenspeiler gamle dagers slakterbutikker, som det i Kristiansand tidligere fantes over 20 av. Lokalet er dekorert med effekter fra flere av disse, noe som skaper en perfekt ramme rundt biffmiddagen. Vi har lett land og strand rundt for å finne det beste kjøttet.

  Matfilosofien vår er klassiske retter laget med omtanke og de beste råvarer. 

 • Smag & Behag
 • X
  Smag & Behag AS
  Smag & Behag AS

  Smag & Behag Kristiansand byr på en helt spesiell restaurantopplevelse.

  Restauranten åpnet i 2020 i den gamle gymsalen i det som tidligere var Kongensgate skole. Som gjest får du både en flott arkitektonisk opplevelse i tillegg til fantastisk god mat. Det serveres ala carte i tråd med sesongens råvarer. Det anbefales å teste ut 5- eller 7-retter med tilhørende vinpakke. Restauranten har egen vinkjeller med håndplukket egen importert utvalg, og kjennere vil nok fort kunne mene at dette er en av de beste (om ikke den beste) vinkjellerne i byen. 

  Det er stor pågang på å sikre seg bord på Smag & Behag, så forhåndsbestilling anbefales. 

  Dersom det ikke er bord ledig, er det også mulig å slå seg ned langs bardisken og nyte et glass eller to med eller uten følge av mat. 

  Bygget er tildelt utmerkelsen "Årets byggepris 2020" for arbeidet som er gjort med å transformere den gamle skolen til et moderne og spennende bygg med restaurant og leiligheter. 

   

  Forhåndsbooking: kontakt@smag-behag.no

 • Snadderkiosken Tangen AS
 • X
  Snadderkiosken Tangen AS
  Snadderkiosken Tangen AS
  Tangenburger, Milkshake, Pølser, Middagsretter, Pizza
  Tangen 1
  4610 Kristiansand
  Tlf: 38 02 90 29

  Snadderkiosken er byens eldste gatekjøkken, som raskt nærmer seg 60 år. Hele veien har vi jobbet for at våre kunder skal få rask og hyggelig betjening og produkter av høy kvalitet, i rene og trivelige omgivelser. Vi har en stor og variert meny, med alt fra kjøttkaker, fisk og lever i fløtesaus til pølser, pizza og hamburgere.Det som skiller oss mest fra andre gatekjøkken, er at vi ikke har frityr.

 • Spiren Plantebasert mat og drikke
 • X
  Spiren Plantebasert mat og drikke
  Spiren Plantebasert mat og drikke
  Dronningensgate 52
  Dronningensgate 52

  Velkommen til Spiren - Plantebasert mat og drikke ! Vi er et plantebasert spisested i Kristiansand med en variert og spennende meny. Vi serverer alt fra frokost, smoothies, rå kaker, middagsretter og annet. I tillegg arrangerer vi mange spennende events, konserter kurs og aktiviteter.

  Vår lune bakhage er en oase i Kristiansand og en godt bevart hemmelighet vi har lyst til å dele med deg - velkommen innom!

   

 • Subway
 • X
  Subway
  Subway
  Lillemarkens
  4664 Kristiansand

  Nederst i Lillemarkens finner du en stor flott Subway restaurant. Subway har blitt det ledende valget for folk som ønsker raske, herlige måltider som hele familien kan nyte. Ferskt, sunt og veldig godt!

 • Teateret
 • X
  Teateret
  Teateret
  Kongensgate 2
  4610 Kristiansand
  Velkommen til Teatret i Kristiansand - et urbant utested, bar og restaurant. Teateret har åpent 7 dager i uken med lunsj, kaffeprat, middag, konserter, debatter og forestillinger. Sjekk programmet dag for dag på våre nettsider. Vi har også faste programposter som After Work, "Fredag på Teateret", Lørdagsuniversitetet og Søndag på Teateret - barnesøndag.
 • The Royal Corner
 • X
  The Royal Corner
  The Royal Corner
  Dronningensgate 46

  The Royal Corner - Shisha Bar

  De beste smakene fra midtøsten og middelhavet møter du på The Royal Corner: Gresk / Libanesisk - kjøkken med fokus på meze, grillretter og sosial delemat. Dessuten er deres konkurranseburger verdt å teste ut for "matmonsen".

  Egen Shisha-bar som tar deg bort til fjerne himmelstrøk og 1001-natt! 

 • Tiara Kaffebrenneri
 • X
  Tiara Kaffebrenneri
  Tiara Kaffebrenneri
  Markensgate 44

  TIARA Kaffebrenneri - Din Barista i byen. Velkommen til vår koselige café i sjarmerende Markensgate 44

 • Tiara Kaffebrenneri - Rådhusgata
 • X
  Tiara Kaffebrenneri
  Tiara Kaffebrenneri
  Rådhusgata 4
  Tlf: 94192498

  Velkommen til TIARA Kaffebrenneri! Vår nyeste avdeling finner du i stillge lokaler i Rådhusgata 4.

 • Tiger Sushi Bar
 • X
  Tiger Sushi Bar Kristiansand
  Tiger Sushi Bar Kristiansand

  Tiger Sushi Bar; En rå opplevelse i Kristiansand! Velkommen til Dronningensgate 69 i et av byens aller hyggeligste lokaler. Nyt den populære og delikate sushibuffeten, eller velg fra vår  á la carte. 

   

  Spar bonus - bestill på nett:

  Du får 5 % Cashpoints hver gang du bestiller sushi hos oss, når du selv bestiller på nettsiden

 • Tilstede mat og mer
 • X
  Tilstede Mat og mer
  Tilstede Mat og mer

  Sjømat, vegetar & raw food. De beste smaker fra hav og jord. Varierer meny ut fra sesong og tilgjengelighet. Vi velger å bruke kortreiste og naturlige råvarer som lages fra bunn med stor kjærlighet for det ekte og gode.

 • Tollboden - Burger Bordello
 • X
  Tollboden - Burger Bordello
  Tollboden - Burger Bordello
  Markensgt. 8
  4614 Kristiansand

  Cocktails & Music på hjørnet av Markens/Dronningensgt.

  Byens beste burgere, tex mex og drinker med høy partyfaktor. Våre DJ`s sprer gode rytmer flere dager i uken.

 • Torvet Bistro
 • X
  Torvet Bistro
  Torvet Bistro
  Øvre Torv, Rådhusgata 14C
  4611 Kristiansand
  Fransk bistro på torvet i Kristiansand. Torvet Bistro serverer herlig franskinspirert lunsj og middag. Her får du kjente franske klassikere som løksuppe og rustikke salater med kortreiste grønnsaker. Fisk og kjøtt serveres med stor kjærlighet til det franske kjøkken og gode råvarer.